En man anhållen för 16 år gammalt dubbelmord i Linköping

BROTTSLIGHET. År 2004 inträffade ett uppmärksammat dubbelmord på en kvinna och ett barn i Linköping. I ett pilotprojekt har polisen i Linköping anlitat släktforskare och använt släktforskningsdatabaser för att efterforska gärningsmannen. Under tisdagsmorgonen greps och anhölls en man såsom skäligen misstänkt för morden. Ärendet leds nu av åklagare.

Mohamad Ammouri, 8, hade bara hunnit hundra meter från hemmet och var på väg till skolan när han morgonen den 19 oktober 2004 höggs ihjäl på en gångväg i Linköping. Därefter gick gärningsmannen till attack igen och högg ihjäl Anna-Lena Svensson, 56.

Ärendet har, i och med att en misstänkt gärningsman nu finns, överlämnats till åklagare. Kammaråklagare Britt-Louise Viklund på Åklagarkammaren i Linköping är från och med den 8 juni förundersökningsledare.

Den skäligen misstänkte är en man från Linköpingstrakten född 1983. Han frihetsberövades på morgonen den 9 juni. Framställan om offentlig försvarare har lämnats in till Linköpings tingsrätt.

Åklagaren är för närvarande inte tillgänglig för ytterligare kommentarer.

Mer information kommer att lämnas senast när åklagare beslutat om den misstänkte ska begäras häktad eller inte. Beslut i häktningsfrågan måste fattas senast på fredag kl 12 och ges in till Linköpings tingsrätt. Efter en eventuell häktningsförhandling kommer en pressträff att genomföras.

Målnummer i Linköpings tingsrätt: B 2425-20

-Pettersson hoppas att polis och åklagare har hittat rätt mördare, han har identifierats genom DNA-register.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “En man anhållen för 16 år gammalt dubbelmord i Linköping

 1. En svensk man ,37, har anhållits och erkänt mordet . Daniel Lindqvist med bild och allting valsar nu i media.
  Jag har inte sett bilder på de utlänningar med namn och övrig information som har mördat folk här.

 2. DNA prov är något helt annat än – Dna spår

  Beroende på testmetod som är olika i nästan alla länder finns ett gemensamt och det är att miljoner människor har samma Dna spår och gemensamt för alla länder är att ingen får dömas på Dna spår, som enda bevis
  Det nämns att än idag oavsett testmetoder, är Blod från en brottsplats obrukbart efter mycket kort tid och sperma
  som bevis är obrukbar som bevis efter ännu kortare tid.
  Sperma är mycket känslig för värme och därför snabbt obrukbar och vid 15 graders värme ute är bevismaterialet vid framkomst till polisstationen noll värt efter 40 minuter och om det är varmare redan efter tio minuter.

  Oavsett topsning av misstänkt kan endast han, hennes DNA fastställas, men det finns inget direkt vid morden från mordplatsen, så det kan aldrig “bli match” och som sagt, ingen får dömas med enda bevis, Dna spår.
  Mvh Robin.

 3. Svårt att tänka mig att det är en MENA. Inte för att de inte brukar begå bestialiska brott utan för att ett DNA-prov skulle flagga för tusentals, rent av hundratusentals, misstänkta. 😉

 4. Sätter en peng på att det är en släkting till Mohamad. Det är ju inte direkt ovanligt att man tar till kniven om man tillhör fredens o kärlekens religion.

 5. Det här är fantastiskt. Nu blir det lättare att hitta mördarna. Kan man göra det i Palmefallet ,eller kanske de inte tog DNA på plats.

  • Det är tack vare polisen forskare har kunnat gå vidare. Nu sjunger svensk polis sin sista vers när man följer hur den nya upppväxten uppför sig.

 6. Hur hamnade han i DNA-registret och först nu blir han anhållen.
  Tydligen måste han begått ytterligare brott efter morden för att
  hamna i DNA-registret.

  • Nej det behövs inte, som det står i artikeln har man via släktforskningsdatabaser hittat honom. Någon av hans släktingar har skickat in DNA för att hitta sina släktingar och polisen har sett en matchning med DNA från mordplatsen/offren. Han var kanske den enda släktingen till personen som skickat in sitt DNA som bodde i Linköpingstrakten 2004, klart att polisen då kollar upp honom.

   • Man kommer nu att topsa honom och bestämma hans DNA och jämföra med DNA från mordplatsen. Troligtvis blir det en match och då är han i princip fast.

   • Var inte så säker på det. DNA på bilar, mordvapen och andra saker har bortförklarats av försvararna. Skandal!

Kommentera