Skäms arbetarrörelsen för Sverige?

NATIONALISM. Sveriges flagga är världens näst äldsta, efter den danska rödvita dannebrogen, och är en samlande symbol för alla oss som bor i Sverige. En symbol för det kanske finaste vi har tillsammans – för fred och frihet, för vår demokrati, allas rätt till yttrandefrihet och vår respekt för mänskliga rättigheter.

Sveriges flagga. Bild från Unif, Pixabay

Svenska flaggan kan också visa vardaglig stolthet och glädje, eller sorg. Vi i Sverige har våra gemensamma flaggdagar och du kan ha dina privata. Flaggan ägs av oss alla men ingen enskild – och som symbol för Sverige förenar flaggan oss. Alla vi som byggt och fortsätter att bygga vårt land med hårt arbete, tankar och idéer.

I går var det Sveriges Nationaldag som firas dels till minne av att Gustav Vasa valdes till Sveriges kung den 6 juni 1523, då Sverige åter blev ett fritt rike och bröt Kalmarunionen, dels till minne av att 1809 års regeringsform (som gällde fram till 1974 års regeringsform) skrevs under den 6 juni 1809.

Den 6 juni är allmän flaggdag, reglerna är inte så strikta men de grundar sig på tradition och på tanken att flaggan är en nationell symbol. Att flaggan syns och används av oss alla är i grunden bra – så flagga hellre än låt bli, visa att du är svensk och stolt över Sverige.

-Pettersson noterar att Arbetarrörelsen i Göteborg har andra symboler än svenska flaggan och Sverige, de kanske skäms för landet de byggt…

I Finlands huvudstad, Helsingfors hyllades också Sverige i går, tyvärr tror jag inte den artigheten återgäldas den 6 december trots att vi var samma land i 600 år.

Ett varmt tack till Finland och Helsingfors…

Sveriges Nationaldagsfirande innan corona. Bild från Bengt Nyman, Wikipedia

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

 

 

12 thoughts on “Skäms arbetarrörelsen för Sverige?

 1. Det enda som förändras är de väljargrupper de betalar för att rösta på dem.
  Alla dessa organisationer som finns i hela samhället. Få aktiva, alla sossar, medlemmars åsikter betyder inget eftersom det bara är de närmast troende som går på möten. Därför bedrivs en vänsterpolitik som inte gynnar medlemmarna utan sossarna.

  Dessa föreningar är i mångt och mycket försäkringsbolag och bryr sig mer om att posera med ”fittmössor”, byggnads, än att bedriva en bättre arbetsskadeförsäkring som exempel.
  Vid avtalsförhandlingar under en vänsterregering förväntas vi ta ansvar för lönebildningen, oklara argument där. Men det handlar om att inte dra bort pengar från kommunernas viktigaste uppdrag, INVANDRINGEN! Skatteintäkterna ökar inte i samma omfattning som lönerna.

 2. Det är märkligt. I bibeln står vad som händer med ett folk som vill föja Gud.
  Läs: 3Mos 26:1-13, eller 5Mos 28:1-14.
  Dessa välsignelser har vi fått uppleva under tider som gått.
  Där står även vad som händer om man överger Gud. Jämför dessa bibelord med det som händer i vårt land idag
  Läs: 3Mos 26:14 och framåt eller 5Mos 28:15 och framåt.
  Läs även: Josua 23:15 och framåt, eller Malaki 2:2

 3. Finns det några arbetare kvar hos dem som kallar sig Arbetarrörelsen?? Dom flesta har hoppat över till Sverigedemokraterna och då flaggar dom där. Att kalla sig arbetarrörelse och jobba för att suga ut arbetare på
  dyra medlemsavgifter och förmåner för ledarna är inte populärt hos en arbetare?

 4. Arbetarrörelsen är idag kanske mer angelägna att visa upp sin frihet från fördomar och röra sig inom de hippa trenderna än att tänka på vad, som fört Sverige dit vi nu är eller var. Helt rätt att visa fullvärdig respekt för olika grupperingar och erkänna deras människovärde, men viktigare är att vara rättvisa och inte särbehandla vissa på bekostnad av de flesta svenska generationer i allmänhet. De, som hela svenska samhället lutat sig mot. De, som under sina liv betalt och byggt på vår välfärd både med sociala värderingar och ekonomi. Det känns, som Sverige är på farliga avvägar när de förskjuter sin egna befolkning med höjda skatter och sämre välfärd. Men jag ser ändå optimistiskt på att svenskar till slut upptäcker den krassa verkligheten och vänder in på rätt väg. Allt har inte varit eller kan bli perfekt hela tiden, men samhället bör sluta med trendig identitetspolitik. Fullständig likhet finns inte, men strävan efter grundläggande mänsklig tolerans och rättvisa är inte så svårt och bör vara en regerings huvuduppdrag i riksdagen.

 5. I Finland firar man Sveriges nationaldag på riktigt.
  I Sverige hyllar man bögar och pedofiler.
  Den vedervärdiga randiga tygtrasan måste väl ändå betraktas som hets mot folkgrupp. För så är det ju med vissa andra udda flaggor.

  • Den som hissar den där superfula randiga snorfanan på Sveriges nationaldag borde sättas i fängelse på livstid.

 6. Jag minns inte vilket år men då jag återvände till Sverige fanns den svenska flaggan i stort sett på alla restaurangers entré samtidigt med en skylt “vi serverar svensk husmanskost.” Det blev en av många goda semestrar i mitt eget land. Jag minns också då jag kom hem till min stad och inte visste om jag befann mig i mellersta östern eller i Sverige, inte alls lika roligt.

 7. Prideflaggan är ett komiskt skämt och passar bäst i papperskorgen.
  Lämna landet nu! Låt dårarna stanna kvar!

Kommentera