Vi är skyldiga, enligt lagen, att försvara vår kultur

FÖRSVAR. De flesta svenska män som är torra bakom öronen har skyldighet och plikt att försvara vårt land mot mångkulturen.

Soldaterinran, juridisk term, tidigare krigsmans erinran är påminnelsen om soldatens skyldigheter, såväl vad som gäller för honom eller henne enligt förordning 1996:927 och i övrigt under tjänstgöringen, som upplysningar om grunddragen i rikets säkerhets- och försvarspolitik.

Foto: Matti Mattila CC

Chefen för organisationsenheten där personen är stationerad, eller någon av chefen uppmanad individ, skall läsa upp följande:

” Sedan du nu har påbörjat din grundläggande militärutbildning erinrar jag dig om vad det innebär att vara soldat i landets tjänst. Det svenska försvaret skall verka för att vår fred och vårt oberoende bevaras. Det skall värna vår frihet att själva forma vår rättsordning och vår kultur. Om Sverige blir angripet, skall vi med vapenmakt hindra att landet faller i angriparens hand.
Försvarets styrka och landets säkerhet beror på den personliga insats som du och alla vi andra kan göra och på allas vår förmåga att samverka för att lösa de uppgifter som ålagts oss. Värdet av dina insatser bestäms av de kunskaper och färdigheter som du förvärvar under utbildningen och av din vilja att fullgöra de uppgifter som möter dig.
Såväl i fred som i krig skall vi samvetsgrant och efter bästa förmåga fullgöra våra uppgifter och lyda givna order. Vi skall vara vaksamma mot allt som kan äventyra landets säkerhet. Genom vårt personliga föredöme skall vi främja samhörighet och god anda inom försvaret.
Om kriget kommer, skall vi med gemensamma krafter till det yttersta försvara vårt land.”

Soldaterinran, som tidigare benämndes Krigsmans erinran eller Erinran om krigsmans förpliktelser, skall enligt bestämmelserna meddelas under värdiga former. Texten förmedlas ofta under en högtidlig ceremoni, varvid förbandschefen även upplyser soldaterna eller sjömännen om förbandets traditioner och historiska bakgrund. I regel deltar förbandets fana med fanvakt och stor flaggning beordras. Korum och krigsmannabön kan förekomma. Ceremonin avslutas med nationalsången.
Krigsmans erinran hade följande lydelse: ” Krigsman skall frukta Gud och vara Konungen huld och trogen. Han skall med nit och trohet uppfylla alla de plikter, honom i tjänsten åläggas, samvetsgrant och efter bästa förmåga verkställa mottagna befallningar och föreskrifter samt vid alla tillfällen iakttaga ett värdigt och rättskaffens uppförande. Hans oavlåtliga strävan skall vara att väl bereda sig för krigets värv. Vid ofred skall han mot rikets fiender sig städse manligen och väl förhålla samt med liv och blod Konung och Fädernesland försvara.”

-Pettersson antar att de flesta av oss har godtagit detta under vår militärtjänstgöring, och jag känner inte till att någon dragit tillbaka detta att vi ska värna vår frihet, rättsordning och kultur, jag hittar ingenting om mångkultur eller islam i lagen så det är bara hittepågrejor av PK…

Krigsmans erinran gällde 1887 till 1995, soldaterinran från 1966 och så vitt jag vet gäller den än idag…eller som vi fick lära oss ”varje meddelande om att motståndet skall uppges är falskt”.

Under blågul fana 

Pettersson för ”några” år sedan. Eventuellt har jag glömt slipsen som jag tror var obligatorisk.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Vi är skyldiga, enligt lagen, att försvara vår kultur

  1. Vi har ju ingen svensk kultur säger kommunisterna och den övriga månkulturälskande och landsförädiska extremvänstern !

  2. Militärtjänsten som fanns förr gjorde män av pojkar.Många som ryckte in kunde inte ens bädda sin säng för det hade alltid Mamma gjort.Det var oerhört nyttigt att få komma hemifrån och lära sig bli självständiga.Kamratskapet och att lära sig samarbete var enbart av godo.Hur det skulle se ut i dag fasar jag för.Alla dessa vilsna och hjärntvättade av genustrams förvirrade grabbar och även tjejer skulle nog få svårt att ta till sig utbildningen.Vem och mot vad ska dom försvara landet inför när man har fått lära sig att man är sin egen fiende om man inte har tänkt ”rätt ” enligt den socialistiska fostran från skolorna och även hemifrån i många fall.Ska man falla på knä och tillbe den lede fi eller ska man vifta med prideflaggor så den lede fi blir rädd och försvinner ?

  3. Alldeles riktigt Pettersson det var en tid då Sverige fortfarande fungerade, min sista repmånad blev inhiberad p.g.a att officerarna strejkade, därefter har det bara gått utför. Men en gång soldat alltid soldat tills du blev befriad från militärtjänst, föll för åldersstrecket.
    Hur tror någon att en som har helgat sitt liv till en religiös avart men blivit svensk medborgare ska försvara ett land som för denne typ bara är ett land med otrogna. Så naiva är våra politiska ledare som ger bort vårt dyrbara land bit för bit samtidigt som de saluterar förövarna.

  4. Sverige har en ÖB som paraderar på Pride snusket. Vi har Försvars ministrar som inte gjort militärtjänstgöring. Värnpliktiga och övriga utbildningar inom försvarets matas med genus perspektiv, är det en ny strategi för att den lede fi skall skratta ihjäl sig. Polisen har nu polisassistenter som knäböjer vid demonstrationer och deltar politiskt med knuten näve, folksamlingar med fler än 50 personer är förbjudna enligt direktiv från regeringen, vilket borde vara olagliga ur polisiär ordning med anledning av folkhälsoperspektiv och smittfarlig pandemi.
    Vi, det svenska folket får inte ens ha pepparspray utan skall skyddas av poliskärringar som inte klarar av vapen utan knäböjer vid ett olagligt beslut av en underordnad polismyndighet. Ni som är poliser borde ta efter förra polischefen, kräks till ni blöder så kan ni ta time out eller sjukskriva er, det brukar vara populärt i politiker kretsar. De som fortfarande är normala inom poliskåren hur står ni ut med att arbeta med sådana feminist äckel.
    HUR F-N har militär och polis lyckats bli organisationer som så helt satts ur spel det som borde vara deras huvud uppgift… att skydda allmänheten.

    • Bara det att vi har haft en statsminister som betraktar
      försvaret av landet för ett särintresse s’äger allt om
      mentaliteten hos våra styrande.

  5. Varför tror ni man försöker få in andra etniciteter, kvinnor och de med sämre förutsättningar i försvaret.
    Det är för att undergräva den enighet som funnits skapat ur en gemensam kultur och uppväxt.

    Inom polisen finns redan invandrade poliser som misshandlar svenskar som protesterar mot invandringen. Den s.k mångfalden och andra etniciteters ovilja att anamma en kultur endräkt, kan resultera i en ovilja att försvara Sverige mot fiender av samma etnicitet som dem själva.
    Det exemplet såg vi på Sergels Torg då en kvinnlig polis bytte sida, hon struntade i det lagbrott som demonstranterna utförde.

    Det är likadant när reglerna för vapenägare stramas åt. Det är för att vid nödläge ska svenskar inte kunna skydda sitt eget land. Samtidigt så skyddar polisen invandrare med illegala vapen. Straffen höjs, men många gånger utdöms inte ens minimistraff.
    Spelar ingen roll hur gammal förövaren är, du dör likafullt.

  6. Jag ryckte in På S1 Enköping 19820607 och Muckade 19830225 vi var dom första som Ryckte ut på S1 som tidigare var P1 och Krigsmans erinran lästes upp för oss man satt som i andakt kommer jag ihåg

Kommentera