Människor är bättre

INDUSTRI. Hemelektronik tillverkaren Apple Inc har spenderat miljontals dollar och många år på försök med automatiserad tillverkning av produkter med hjälp av robotar. Men i nästan samtliga sammanhang har man tvingats överge planerna, och techjättens egna robotlabb som etablerades 2012 lades ned 2018. Det skriver The Information, tyvärr bakom betalvägg. 

Foxconn tillverkar bland annat IPhone åt Apple. De har runt 1,3 miljoner anställda.

Anledningen till att man valt bort robotar och automatisering är att det helt enkelt visat sig vara bättre att använda mänsklig personal.

– Robotar och automatisering är fantastiskt när det fungerar. Men gud vet vad som händer när någonting går sönder, säger David Bourne – som jobbat med Apple-leverantören Foxconn – till The Information.

Apple experimenterade bland annat med att skapa en robotiserad variant av tillverkningslinan för Ipad. Tanken ska ha varit att kunna göra sig av med 15.000 personer, men robotarna klarade bland annat inte att matcha människors precision vid limning, och de visade sig även vara sämre på att identifiera eventuella problem.

-Pettersson säger att det är bra att inte robotar klarar allt och jag hoppas någon tänker på den politiska risken om det i framtiden kommer teknik som ersätter miljoner och miljarder människor, men givetvis är robotar bra till vissa arbeten…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Människor är bättre

 1. Det var skriverier om det företaget för ett antal år sen tror jag. Galler för fönstren på övervåningen att förhindra så att inte sönderstressad personal som brutit psykiskt ihop och ville hoppa. Jag har ägt en 15 tals
  andra märken men bara en Iphone och aldrig mer iphone. Välj andra produkter.

 2. Apple, Google, Netflix, Spotify, Hbo är bara ett urval av företag som skänker pengar åt odemokratiska rörelser. Nu senast till blm, undvik i det längsta att göra affärer med dem.
  Det heter, go for the money, och i det här fallet innebär det konsumentmakt.

  Orsaken till att vi har det samhälle vi har, är till stor del p.g.a den tillgång på pengar som politiker och företag har. Det enda som kan få dem att ändra sig är att bryta deras inflöde av pengar.

 3. Robotar går inte att ersätta människor med. Dom klarar nämligen inte att tänka.
  Om man leker med tanken att en robot skulle kunna tillverka sig själv, varför finns det då människor??????????

 4. Ja vi har har en robot som statsminister.Och se hur bra det går..
  Grattis Mr Robot
  ponnsan
  AfS

 5. http://1.bp.blogspot.com/-k65LetuJG_o/VeTJg3S7VwI/AAAAAAAABTY/5vps6Pwx9T0/s1600/DN-L%25C3%25B6fven-Robot.PNG

  Kanske någon variant som assistent i hemmiljö …

  https://78.media.tumblr.com/77a8c4f702dc91226e4baa329ea93e95/tumblr_o071hdaLZx1v1aewco1_500.gif

  För övrigt skulle jag tro att vilka robotar som helst … hur urkassa de än vore … skulle med lätthet kunna ersätta både vår odugliga statsminister och hela hans JÖK-maffia.

 6. Robotar är bra på tunga, enformiga och enkla jobb.
  I östra Europa finns många av den mänskliga arten robotnics och de gör mestadels bra arbeten bättre än svenskar om man få tro de svenska företag som flyttat till Polen.

Kommentera