Stort jordskred i Alta, Norge

NATURKATASTROF. Ett kraftigt jordskred ägde rum vid Kråkeneset i Alta i Norge på onsdagseftermiddagen. Enligt polisen har två hus, en stuga, ett uthus och en bil dragits med i raset. En hund drogs också med i skredet och hamnade i vattnet, men den lyckades rädda sig själv genom att simma i land, rapporterar NTB

Jordskredet var mellan 650 och 800 meter långt och 30-40 meter högt, säger operationschef Torfinn Halvari i Finnmarks polisdistrikt till NTB. Det skedde i går, onsdag eftermiddag.

Det finns för närvarande inga uppgifter om personskador, men polisen understryker att man vill komma i kontakt med ägarna till byggnaderna som skadats. – Så att vi med säkerhet kan fastslå att ingen drogs med i raset, säger polisbefälet Torfinn Halvari.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Stort jordskred i Alta, Norge

  1. VILKEN MARDRÖM! Undra om det har något att göra med den stora vattenkraftsanläggningen som byggdes där för ett antal decennier sedan!?

Kommentera