Journalist ”blir” socialdemokrat


MEDIA. Per Jodenius lämnar sin tjänst som agendachef på Sveriges Radio P4 Kronoberg. Han blir istället ny ombudsman för Socialdemokraterna i Växjö, rapporterar Smålandsposten, bakom betalvägg.

Jodenius ”blir” med säkerhet inte socialdemokrat, han har varit det under lång tid. Frågan är varför public service som SR och SVT samt andra medier håller sig med agenda-journalister?

Nyhetsmedier vinklar och skapar verkligheten genom sina skildringar, de koncentrerar sig på några få ämnen som leder till att mediekonsumenter uppfattar dessa ämnen som viktiga och sedan försöker de få oss att tycka ”rätt” om ”rätt” saker.

Nyhetsrapporteringen är en viktig påminnelse om att media har en agenda, att vad journalister ägnar sig åt inte sällan är renodlad aktivism och propaganda, det som rapporteras är påfallande ofta både vilseledande och osant, de vinklar nyheter som gynnar deras egna politiska önskningar.

-Pettersson säger att det var länge sedan vi hade en neutral, bred och allsidig journalistik, numera levereras agendajournalistik och propaganda som bidrar till medias undergång.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Journalist ”blir” socialdemokrat

 • Roland Salomonsson

  Media går enbart mot sin ”undergång” om vänstern förlorar valet 2022. Då försvinner ”mutpengarna” som öses över MSM resp Public Service och de flesta MSM kånkar kvickt.

  Släpp propagandan och ägna er åt journalistik och granskning av makten istället, så återkommer köparna igen.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Agendachefen på Sveriges Radio P4 Kronoberg, kommer nu ut offentligt.

  När han blir ombudsman för Socialdemokraterna i Växjö.

  Från en ”opartisk fasad” till en öppen fasad, med samma politiska budskap.

  Gilla

 • grunehetgrot

  Stackars människa. Från Journalist till BROTTSLING.

  Gilla

 • Tony

  Är inte alla journalister socialdemokrater, Sociallister är dom i vart fall många utav dem till vänster om Jonas ”dörrmattan” Sjöstedt

  Gilla

 • Genusdomstolen

  I Växjö. Där får han lite att göra/dölja. Det kan behövas många genusvetare och korrupta myndighetspersoner för att mörklägga på ett bra sätt. Bollaverket ligger där.

  Gilla

 • Kent

  Han var kanske miljöpartist eller vänsterpartist innan han fick ett välavlönat jobb inom rörelsen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: