Journalist ”blir” socialdemokrat

MEDIA. Per Jodenius lämnar sin tjänst som agendachef på Sveriges Radio P4 Kronoberg. Han blir istället ny ombudsman för Socialdemokraterna i Växjö, rapporterar Smålandsposten, bakom betalvägg.

Jodenius ”blir” med säkerhet inte socialdemokrat, han har varit det under lång tid. Frågan är varför public service som SR och SVT samt andra medier håller sig med agenda-journalister?

Nyhetsmedier vinklar och skapar verkligheten genom sina skildringar, de koncentrerar sig på några få ämnen som leder till att mediekonsumenter uppfattar dessa ämnen som viktiga och sedan försöker de få oss att tycka ”rätt” om ”rätt” saker.

Nyhetsrapporteringen är en viktig påminnelse om att media har en agenda, att vad journalister ägnar sig åt inte sällan är renodlad aktivism och propaganda, det som rapporteras är påfallande ofta både vilseledande och osant, de vinklar nyheter som gynnar deras egna politiska önskningar.

-Pettersson säger att det var länge sedan vi hade en neutral, bred och allsidig journalistik, numera levereras agendajournalistik och propaganda som bidrar till medias undergång.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Journalist ”blir” socialdemokrat

  1. Media går enbart mot sin ”undergång” om vänstern förlorar valet 2022. Då försvinner ”mutpengarna” som öses över MSM resp Public Service och de flesta MSM kånkar kvickt.

    Släpp propagandan och ägna er åt journalistik och granskning av makten istället, så återkommer köparna igen.

  2. Agendachefen på Sveriges Radio P4 Kronoberg, kommer nu ut offentligt.

    När han blir ombudsman för Socialdemokraterna i Växjö.

    Från en ”opartisk fasad” till en öppen fasad, med samma politiska budskap.

  3. Är inte alla journalister socialdemokrater, Sociallister är dom i vart fall många utav dem till vänster om Jonas ”dörrmattan” Sjöstedt

  4. I Växjö. Där får han lite att göra/dölja. Det kan behövas många genusvetare och korrupta myndighetspersoner för att mörklägga på ett bra sätt. Bollaverket ligger där.

  5. Han var kanske miljöpartist eller vänsterpartist innan han fick ett välavlönat jobb inom rörelsen.

Kommentera