Ica-tiggaren har polisanmält Ica-handlaren

TIGGERI. Som ni kan läsa nedan så har ICA-handlaren i Oxelösund tröttnat på tiggaren som i åratal suttit på platsen och tiggt pengar. Handlarna menar att han sitter i vägen för deras försäljning av blommor, många kunder är också irriterade på tiggaren medan andra ger honom pengar. 

I går försökte ICA köra bort Alex som han kallas och det slutade med att tiggaren har polisanmält ICA-handlaren, oklart för vad, för marken utanför entrén ägs av ICA och i ett normalt land borde ägaren få bestämma vilka som ska uppehålla sig den mark man äger.

I januari anmäldes Alex för stöld, se nedan, den anmälan är nedlagt, polisens motivering är att de inte hittar tiggaren, trots att han sitter på samma plats år efter år med kortare uppehåll för resor till staden Tulcea i Rumänien där han sagt att han bor, till andra påstår han att han bor i Bulgarien och vad som är sant vet jag inte.

-Pettersson tycker att flatheten från polis och politiker är monumental, tiggaren borde kunna anmälas för mängder med brott, stöld, egenmäktigt förfarande, skattebrott med mera…

Egenmäktigt förfarande är i svensk rätt ett tillgreppsbrott enligt 8 kap 8 § Brottsbalken.

Påföljden är böter eller fängelse i högst sex månader.

I Brottsbalkens 8 kapitel regleras stöld, rån och andra tillgreppsbrott. De tillgreppsbrott som inte särskilt reglerats i 8 kapitlet har samlats under beteckningen egenmäktigt förfarande.
Det finns tre situationer då ett brott utgör egenmäktigt förfarande.

 1. då gärningsmannen olovligen har tillgripit något men inte har någon avsikt att behålla det tillgripna.
 2. då annans besittning olovligen rubbas på så vis att den rättmätige ägaren hindras att använda föremålet som det är tänkt.
 3. då gärningsmannen med våld motsätter sig laga självtäkt. Utövningen av våld omfattar inte bara personvåld utan kan även vara oriktat våld där gärningsmannen sliter i en sak.
 • Om den allmänna ordningen störs och polisen uppmanar någon att lämna platsen kan det även bli åtal för ohörsamhet mot ordningsmakten. Om du håller fast dig i andra eller i föremål när polisen försöker få bort dig räknas det som våldsamt motstånd.
 • Att olagligt ta sig in på annans mark, hus, fabrik, båt osv. Olaga intrång ger böter och grovt olaga intrång ger fängelse i högst två år.
 • Man får inte bo utan avlopp och sophantering.
Den här tiggaren som kommer från Flen, vinkar glatt, är glad och trevlig och stör ingen.

Titta gärna på hur en del tiggare har det Hemma hos zigenarna 

 • TIDIGARE 2020-06-02. Ica-tiggaren i Oxelösund ger sig inte

TIGGERI. Trots att tiggaren “Gsn” har anmälts för stöld och varit i bråk ett flertal gånger så sitter han kvar utanför ICA Kvantum i Oxelösund. Det kan bara bero på att han tycker det är lönsamt och att tillräckligt många oxelösundare ger honom pengar. Gsn eller Alex som han också kallas har suttit utanför ICA i c:a sju år, han har blivit erbjuden arbete men tackat nej.

Idag blev Gsn ombedd att flytta sig från sin vanliga plats av ICA-handlaren som tyckte han satt i vägen för blomförsäljning som sker utomhus, men det var han inte så pigg på så polis fick tillkallas från grannstaden Nyköping.

-Pettersson tvivlar på att det hjälper mer än en kort stund. Det finns lagar och förordningar som kunde få slut på tiggeriet, men varken politiker, poliser eller journalister verkar bry sig av rädslan för att bli kallade rasister och efter c:a 7 år på samma plats är det bara att inse att tiggaren inte blir hjälpt på lång sikt. Han har det som yrke, ett skattebefriat yrke…

 • TIDIGARE 2020-01-14. Ica-tiggaren i Oxelösund anmäld för stöld

BROTTSLIGHET. Tiggaren vid ICA i Oxelösund är polisanmäld för ringa stöld. Alex eller Gsn som han kallas besökte idag ett obemannat solarium i centrala Oxelösund. Därifrån plockade han med sig en stor pappersrulle, 50 cm bred och 40 cm i diameter avsedd för att gästerna ska torka solariebänkarna med. Pappersrullen kostar 336 kronor. 

Ni känner till ordspråket, det börjar med en knappnål och slutar med en silverskål. Nåväl, otur för tiggare Alex så var solariet försett med övervakningskamera även om bilderna inte blir av bästa kvalité. 

TIDIGARE 2018-05-18 Pettersson har fått mejl från tiggaren vid ICA i Oxelösund.

TIGGERI. Oxelösundsbor och andra har varit rejält upprörda över tiggaren och hans eventuella liv i London, vilket märks inte minst på Facebook där kommentarerna haglar.

Nu har Pettersson fått ett mejl från tiggaren, där han erkänner att det är han på bilderna, påstår att han heter Alex och att han inte lever i London. Det tror jag på men inte på resten. Jag avstår från att översätta, dels därför att jag är dålig på språk och att det lätt blir fel. Så mejlet är exakt som jag fick det.

“evrething its fake the pictures its from my friends pictures .. and i don t ‘ live in london i live in tulcea i live in bulgarian . sofia . i take somme pictures from internet dowlnand . i dont have nothing just my children and my parince . thanks alex its my name no gsn”

Gsn eller Alex har raderat bilder och mycket text på sin Facebooksprofil där han skrev att han bodde i London.

Han verkar inte helt nöjd med med publiciteten på Petterssons blogg. Nu är det så att romer från Rumänien och Bulgarien överlag är närmast omöjliga att säkert identifiera. Romer avskyr myndigheter och lever helst sina liv helt dokumentlösa och utan godkända id-handlingar. Det optimala för en rom är att födas bland sina egna utan att registreras av någon myndighet i hemlandet. Det gör romerna av naturliga skäl nästintill hopplösa att kontrollera och identifiera av exempelvis polis, skattemyndigheter och liknande inrättningar. Därtill ska läggas romernas ovilja att överhuvudtaget ha något samröre eller utbyte med människor utanför det egna romska folket. Kort sagt: Ica-tiggaren kan vara vem som helst, utgöra sig för att vara vem som helst, säga sig bo var som helst – ingen kan med säkerhet veta. Det är för övrigt inte ovanligt att tiggande romer har flera boenden; ett traditionell boende och ett boende i misär och fattigdom att visa upp för att väcka medlidande och i förlängningen optimera tiggarförtjänsten. Däremot är tiggare i gemen inte fattiga och tigger för sitt dagliga uppehälle. Det är en myt. Romer tigger för att det är lönsamt. I vissa fall mycket lönsamt. Väljer givare att tro något annat är det upp till varje givare. Var och en gör som han och hon vill med sina egna pengar. Det gäller såväl givare som tiggare.

Varför upprörda på tiggaren i Oxelösund? 

TIDIGARE 2018-05-08. Tiggaren vid Ica lever lyxliv i London

TIGGERI. Tulcea är en stad i i östra Rumänien nära gränsen till Ukraina, från den staden kommer Gherghisan Gsn Budi. Det har gått bra för Gsn i livet, numera lever han ett behagfullt liv i London enligt hans egen Facebook. BMW:en är dock registrerad i Rumänien och bilderna ser inte ut att vara tagna i London.

Gsn är också känd som tiggaren utanför Ica i Oxelösund, där har han suttit i runt fem år, då och då avlöst av sin pappa, för att åka hem till sin fattiga familj i Rumänien. Det är i varje fall vad han säger till dem som hjälper honom med pengar, mat och kläder.

Det är bara ett problem. Gsn ljuger, han reser till en plats där livet ser allt annat än fattigt ut. Grattis alla som låtit er luras…

Några kommentarer från en Oxelösundsbo:

“Jag är såååå arg för jag har hjälpt honom extremt mycket med pengar, kläder och allt”

“Han lurar folk, han har lurat Oxelösund i fem år”

Några kommentarer från Gsn till hans egna bilder nedan:

“Ett komplicerat liv, utan stress och det kommer alltid att finnas ett sofistikerat problem. Jag önskar dig en vacker söndag”

“Du kan inte begära mer av gud än du kan bära…”

“Ge hjärtat vad du frågar, respektera ditt ord, var ambiös och stolt, och det viktigaste, be gud om hälsa”

Den uppmärksamme läsaren kan på bilderna nedan se GSN, hans son och hans far som löser av GSN från sitt arbete som enligt hans Facebooksprofil består av romantisk smörja…än en gång grattis till er som gett till den fattige tiggaren…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Ica-tiggaren har polisanmält Ica-handlaren

 1. Jag trodde att nu när covid-19 härjar så skulle hanteringen av kontanter i det närmaste upphört. Om ingen har kontanter så finns inget att lägga i tiggarmuggen och öststatsromer kommer per automatik hålla sig borta från Sverige.
  Göran Persson varnade oss för den här utvecklingen då människor kommer till Sverige och utnyttjar välfärdssystemet utan att bidra med en enda krona

 2. Vi har tiggare vid varje affär.
  Brukar fråga dem på tyska varför de inte arbetar? Då blir de kompisar och förbindliga, men eftersom jag är äldre frågar jag dem varför jag ska jobba när de är unga och friska. Ofta har de samma bild på sina handikappade barn, vid frågor om hur många föräldrar barnet har, så börjar svamlet.

  Men i slutändan bryr de sig inte, undantagsvis kan de flytta sig, men förändring blir det inte.

 3. har sett när tiggaren tvingar en gamal dam med rullator att öppna
  sin handväska sen plockade det svinet vad han tyckte han behövde
  ett vidrigt svin det är många äldre som inte törs gå in på ica
  detta är ren för jävligt

 4. Föredrar tiggaren från Flen. Han är mer i min smak.

  Han är mer “cool” och pålitlig.

 5. Problemet är att poliserna lägger ner allt!

  Anmälde just att vi blivit hotade av
  vår hyresgäst att ett ”välbekant
  MC gäng” (givetvis namngivet) skulle
  ”ta hand om oss” om vi använde vår
  lagliga rätt att få hyra under
  uppsägningstiden (Jb. 12kap.)

  Brottet klassas som ”övergrepp i
  rättssak” och har enligt Brottsbalken
  en straffnivå upp till fyra års fängelse.

  => Polisen lade anmälan som avvaktande.
  D.v.s. Om vi blir misshandlade blir anmälan
  aktuell …. !
  => Skönt att veta om vi får nattligt besök!

 6. Pengainsamling kräver polistillstånd. Borde vara någorlunda jämförbart med den numera reglerade torghandeln. Då kan man kräva F-skatt, Momsredovisning, Kassaregister, Kvittohantering, Varudeklaration och Ångervecka av tiggaren/parasiten.

 7. När covid kom försvann dom fort. Här i etuna har jag inte sett några än. Men är väl bara en tidsfråga. Helt absurt att detta får fortgå. Jag varken hälsar eller tittar på dom när jag går in i butiken. Fanns en otrevlig sate i slagsta som vi anmälde. Han var otrevlig även mot barn. Och döm om förvåning när polis körde bort han!. Eloge!!. Men har säkert hittat en nytt vattenhål.. men missbrukare som tar en öl el två. Dom kör dom minsann bort direkt..
  alla likas värde!. Jävla hyckleri!..
  Ut med packet basta!!.

 8. Ica i Oxelösund kan nog förvänta sig Dryga böter för att ha kränkt den obehaglige lata Henen ifrån Bulgarien ….

  • Man kan kalla tiggare vad man vill men knappast lata, det är inte lätt att sitta där i ur och skur, vinter som sommar under långa dagar. Troligen betydligt värre än att arbeta.

 9. Kan ni inte trumma ihop ett gäng som Också sitter utanför affären med sina muggar? Är det fint väder kan det ju bli riktigt trevligt. Naturligtvis med ICA- handlarens tillstånd.

 10. Svenska vänsterextremister och landsförrädare kommer garanterat att ge tiggaren rätt mot ICA-handlaren !

 11. Ett land där lagar tolkas godtyckligt av politiker och rättsväsendet och till nackdel för brottsoffer och egendomsägare är ett land som går mot anarki.

Kommentera