Stäng

Hade Trump rätt om WHO?

UTRIKES. Som ni vet har USA beslutat att dra sig ur samarbetet med Världshälsoorganisationen (WHO). President Donald Trump meddelade nyligen att det handlade om Kina. Trump menar att Kina har ”fullständigt kontroll” över WHO trots att USA har stöttat organisationen med betydligt mer pengar. Den amerikanska finansieringen ska i framtiden i stället gå till andra organisationer.

För detta har Trump kritiserats inte minst i svenska medier men nu ser det ut som Donald Trump i varje fall har delvis rätt.

-Pettersson noterar att SVT inte gör någon stor sak av ovanstående. Kina dröjde och försvårade därmed corona-pandemin men fick ändå beröm av WHO.

USA betalade i snitt 450 miljoner dollar årligen till WHO. Det motsvarar drygt 4200 miljoner kronor och tänk på att WHO är bara en av mängder med organisationer. Kina betalar 40 miljoner dollar.

Världshälsoorganisationen, som brukar förkortas WHO, bildades 1948 och är ett av Förenta nationernas fackorgan och har sitt huvudkontor i Genève, Schweiz. USA betalade 893 miljoner dollar till WHO under dess tvååriga budgetfönster, enligt organisationens webbplats.

Minns Ni? Robert Mugabe, 93, blir ambassadör för WHO.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 reaktioner på “Hade Trump rätt om WHO?

 1. President D.Trump har helt rätt om den korrumperade klubben för inre beundran WHO !
  Precis likadant med FN och inte minst rikemansklubben EU.

 2. Att odla djurvirus i cellkulturer av humana celler borde vara förbjudet globalt.
  Detta har skett i Wuhan. Avsiktligt eller oavsiktligt har viruset kommit ut från laboratoriet. WHO har hjälpt Kina att tysta ner detta.

 3. WHO:s generaldirektör medlem i kommunistisk terrororganisation.

  Högsta chefen för Världshälsoorganisationen, Tedros Adhanom Ghebreyesus, har en bakgrund som revolutionär kommunist i den terrorstämplade etiopiska milisen Tigreanska folkets befrielsefront (TPLF). Han uppmärksammades för några år sedan i samband med ett försök att få Zimbabwes kommunistiska diktator Robert Mugabe utnämnd till WHO:s världsambassadör. (Publicerat 9 april, 2020)

  Läs mer på:

  https://samnytt.se/whos-generaldirektor-medlem-i-kommunistisk-terrororganisation/

 4. Lägg ner hela FN och alla tillhörande korrupta organisationer.
  Har spelat ut sin roll som de aldrig haft.

 5. USA är världens ondska enligt vänstern och flummiga aktivister men de skall ändå betala stora delar av alla byråkratiska, aktivistiska och globalistiska organisationer enligt samma vänster. Det är bra att USA markerar mot misskötsel och maktmissbruk.

 6. Precis som FN är dom väldigt alerta med att kritisera USA,
  men omvänt ska det förminskas o fördröjas, SVT i ett nötskal.

  FN borde kanske flytta hela organisationen till Kina??

Kommentera

%d bloggare gillar detta: