Anders Tegnell: Vi borde ha satt in fler åtgärder från början


PANDEMI. Statsepidemiolog Anders Tegnell säger i en intervju med Sveriges Radio Ekot att Sverige med facit i hand borde ha vidtagit fler åtgärder mot coronaviruset redan från början.

Anders Tegnell. Foto: Lena Katarina Johansson

Tegnell är delvis självkritisk mot den svenska strategin och säger bland annat att det ”finns förbättringspotential” samt att alltför många har tillåtits dö för tidigt.

– Skulle vi stöta på samma sjukdom, med precis vad vi vet om den i dag, tror jag att vi skulle landa i att göra mittemellan det som Sverige gjorde och det som resten av världen gjort, säger Tegnell till Ekot.

Statsepidemiolog Anders Tegnell har hela tiden hävdat att Sverige haft den mest uthålliga strategin men han är numer också självkritisk. Det är bland annat de höga dödstalen som fått Anders Tegnell att tänka om.

-Pettersson menar att det övergripande ansvaret vilar på regeringen. Socialminister Lena Hallengrens (S) politiska karriär borde ha slutat när hon fuskade med bidrag  i SSU, nu är det uppenbart att hon inte klarar sitt uppdrag utan skyller på alla andra och det är statsminister Stefan Löfvens (S) ansvar.

Anders Tegnell är tjänsteman och hans chef, generaldirektör Johan Carlsson har ansvar för vad Folkhälsoinstitutet gjorde och inte gjorde.

Johan Carlsson, generaldirektör på Folkhälsoinstitutet den 7 februari 2020

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Anders Tegnell: Vi borde ha satt in fler åtgärder från början

 • Corona-pandemin blev ännu ett journalistiskt haveri | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] Idag backade och erkände statsepidemiolog Anders Tegnell att Sverige med facit i hand borde ha vidtagit fler åtgärder mot coronaviruset redan från […]

  Gilla

 • Lellego

  Titta på helheten. Löven, Regering och Myndigheter har TOTALT misslyckat att hantera pandemin.
  Dessa ”rökridåer” med efterklokhet och tjafset kring testerna är början på att avleda allmänhetens uppmärksamhet mot att detta de facto varit ett enormt misslyckande.
  ”Vi misslyckades med att skydda de äldre” är ett faktum som inte kan kringgås och där erkänner man.

  Nej, det räcker inte. Detta är ett TOTALT misslyckande.

  Vad får man för pengarna?

  Gilla

 • gamgubben

  För sent ska syndaren vakna. Naturligtvis ska han ha en eloge för att han erkände,enligt ännu ett ordspråk ”bättre sent än aldrig.” Vilket de flesta av våra s.k. politiker borde anamma.

  Gilla

 • ossie

  Alltid lätt att konstatera fel när man har facit i hand. Finns inget land som gjort allting rätt vissa har gjort för lite vissa har gjort onödigt mycket.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Som vanligt i idiot-Sverige, alltid efterklokhet !

  Gilla

 • Nils Dacke

  Nu börjar pudlandet, först ut är folkmordsmyndigheten, kommer eventuellt senare att följas av regeringen.. Det mest troliga är dock att dessa skyller på andra, förslag är följande, 1. alliansens skattesänkningar 2006, 2. SD, 3, klimatförändringarna.

  Gilla

 • grunehetgrot

  Efter att varit delaktig i de MORD som den sittande så kallade regeringen som vi har i Sverige så är det bara att säga FÖRLÅT.
  Fy fan vilka dåliga mördare dom är i regeringen.

  Gilla

 • Majbjörn

  Från att inte spridas i Sverige och barn smittar inte, äldreboende skulle skyddas, munskydd i stort sett verkningslösa till nu världsledande i dödsfall. Svenskar portade när andra öppnar för turism.
  Bra jobbat Tegnell och sozze-Regeringen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: