Ica-tiggaren i Oxelösund ger sig inte

TIGGERI. Trots att tiggaren ”Gsn” har anmälts för stöld och varit i bråk ett flertal gånger så sitter han kvar utanför ICA Kvantum i Oxelösund. Det kan bara bero på att han tycker det är lönsamt och att tillräckligt många oxelösundare ger honom pengar. Gsn eller Alex som han också kallas har suttit utanför ICA i c:a sju år, han har blivit erbjuden arbete men tackat nej.

Idag blev Gsn ombedd att flytta sig från sin vanliga plats av ICA-handlaren som tyckte han satt i vägen för blomförsäljning som sker utomhus, men det var han inte så pigg på så polis fick tillkallas från grannstaden Nyköping.

-Pettersson tvivlar på att det hjälper mer än en kort stund. Det finns lagar och förordningar som kunde få slut på tiggeriet, men varken politiker, poliser eller journalister verkar bry sig av rädslan för att bli kallade rasister och efter c:a 7 år på samma plats är det bara att inse att tiggaren inte blir hjälpt på lång sikt. Han har det som yrke, ett skattebefriat yrke…

 • TIDIGARE 2020-01-14. Ica-tiggaren i Oxelösund anmäld för stöld

BROTTSLIGHET. Tiggaren vid ICA i Oxelösund är polisanmäld för ringa stöld. Alex eller Gsn som han kallas besökte idag ett obemannat solarium i centrala Oxelösund. Därifrån plockade han med sig en stor pappersrulle, 50 cm bred och 40 cm i diameter avsedd för att gästerna ska torka solariebänkarna med. Pappersrullen kostar 336 kronor. 

Ni känner till ordspråket, det börjar med en knappnål och slutar med en silverskål. Nåväl, otur för tiggare Alex så var solariet försett med övervakningskamera även om bilderna inte blir av bästa kvalité. 

 

TIDIGARE 2018-05-18 Pettersson har fått mejl från tiggaren vid ICA i Oxelösund.

TIGGERI. Oxelösundsbor och andra har varit rejält upprörda över tiggaren och hans eventuella liv i London, vilket märks inte minst på Facebook där kommentarerna haglar.

Nu har Pettersson fått ett mejl från tiggaren, där han erkänner att det är han på bilderna, påstår att han heter Alex och att han inte lever i London. Det tror jag på men inte på resten. Jag avstår från att översätta, dels därför att jag är dålig på språk och att det lätt blir fel. Så mejlet är exakt som jag fick det.

”evrething its fake the pictures its from my friends pictures .. and i don t ’ live in london i live in tulcea i live in bulgarian . sofia . i take somme pictures from internet dowlnand . i dont have nothing just my children and my parince . thanks alex its my name no gsn”

Gsn eller Alex har raderat bilder och mycket text på sin Facebooksprofil där han skrev att han bodde i London.

Han verkar inte helt nöjd med med publiciteten på Petterssons blogg. Nu är det så att romer från Rumänien och Bulgarien överlag är närmast omöjliga att säkert identifiera. Romer avskyr myndigheter och lever helst sina liv helt dokumentlösa och utan godkända id-handlingar. Det optimala för en rom är att födas bland sina egna utan att registreras av någon myndighet i hemlandet. Det gör romerna av naturliga skäl nästintill hopplösa att kontrollera och identifiera av exempelvis polis, skattemyndigheter och liknande inrättningar. Därtill ska läggas romernas ovilja att överhuvudtaget ha något samröre eller utbyte med människor utanför det egna romska folket. Kort sagt: Ica-tiggaren kan vara vem som helst, utgöra sig för att vara vem som helst, säga sig bo var som helst – ingen kan med säkerhet veta. Det är för övrigt inte ovanligt att tiggande romer har flera boenden; ett traditionell boende och ett boende i misär och fattigdom att visa upp för att väcka medlidande och i förlängningen optimera tiggarförtjänsten. Däremot är tiggare i gemen inte fattiga och tigger för sitt dagliga uppehälle. Det är en myt. Romer tigger för att det är lönsamt. I vissa fall mycket lönsamt. Väljer givare att tro något annat är det upp till varje givare. Var och en gör som han och hon vill med sina egna pengar. Det gäller såväl givare som tiggare.

Varför upprörda på tiggaren i Oxelösund? 

TIDIGARE 2018-05-08. Tiggaren vid Ica lever lyxliv i London

TIGGERI. Tulcea är en stad i i östra Rumänien nära gränsen till Ukraina, från den staden kommer Gherghisan Gsn Budi. Det har gått bra för Gsn i livet, numera lever han ett behagfullt liv i London enligt hans egen Facebook. BMW:en är dock registrerad i Rumänien och bilderna ser inte ut att vara tagna i London.

Gsn är också känd som tiggaren utanför Ica i Oxelösund, där har han suttit i runt fem år, då och då avlöst av sin pappa, för att åka hem till sin fattiga familj i Rumänien. Det är i varje fall vad han säger till dem som hjälper honom med pengar, mat och kläder.

Det är bara ett problem. Gsn ljuger, han reser till en plats där livet ser allt annat än fattigt ut. Grattis alla som låtit er luras…

Några kommentarer från en Oxelösundsbo:

”Jag är såååå arg för jag har hjälpt honom extremt mycket med pengar, kläder och allt”

”Han lurar folk, han har lurat Oxelösund i fem år”

Några kommentarer från Gsn till hans egna bilder nedan:

”Ett komplicerat liv, utan stress och det kommer alltid att finnas ett sofistikerat problem. Jag önskar dig en vacker söndag”

”Du kan inte begära mer av gud än du kan bära…”

”Ge hjärtat vad du frågar, respektera ditt ord, var ambiös och stolt, och det viktigaste, be gud om hälsa”

Den uppmärksamme läsaren kan på bilderna nedan se GSN, hans son och hans far som löser av GSN från sitt arbete som enligt hans Facebooksprofil består av romantisk smörja…än en gång grattis till er som gett till den fattige tiggaren…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Ica-tiggaren i Oxelösund ger sig inte

 1. Enkelt om NI TÖRS !!¨

  Be att få prata med ”BUTIKSCHEFEN” då Ni talar om att denna person BRYTER MOT KOMMUNENS ORDNINGSSTADGA !!

  Säkert står flera kunder på ER sida !!!

  • Butikschefen/ägaren, kommunledningen oppositionen, media och polisen är informerade skriftligt om kommunens ordningsstadga för åratal sedan men ingen bryr sig.

 2. Vi tvingas alla direkt genom regeringen och indirekt genom EU ge mycket stora pengar i den stora tiggarskålen med hål i botten i Bukarest.

 3. I den stadsdelen där jag bor har en äldre tiggerska suttit sedan 2014. Hon verkar till att hamstra pengarna hon får in. Har gjort bettleri till ett yrke. Hon är beräknad och vet med sig att folk är glada när de skall till systemet och köpa alkoholhaltiga drycker och därmed blir mer generösa. Där sitter hon vid entrén och bedriver känslomässig utpressning till kunder som skall ut och in. Varje dag tar hon bussen dit och tillbaka förmodligen till det härbärge där hon bor på. Kommunen och kristna samfund tycks bedriva hjälpverksamhet som logi. frukost och dusch. Konstigt att de som arbetar där inte reagerar på att dessa EU-migranter vistas här i flera år. Kanske är det en tystnadskultur som råder bland dem att börja man ifrågasätta deras permanenta utnyttjande av härbärget så blir man kanske utfrysen av sina kolleger och betraktad som en hjärtlös rasist.

 4. Bo Rothstein ansåg att givande av pengar till tiggare borde kriminaliseras. Jag håller med honom.

  Gatumusikanter kan undantas.

  • Det förstnämnda håller jag med om fullständigt. I viss mån även det sistnämnda, dock med ett undantag; dragspelande zigenare. När man hört en mer än tafflig version av ledmotivet till Gudfadern, cirka 25 gånger på en timme, så blir man rejält less.

 5. Att det är lönsamt blir man varse när man åker en tur på fina gatan bland alla kråkslott o fina bilar, dom till och med skryter över sin standard,
  men att det kan pågå beror bara på att många människor tror att dom är fattiga och ger dem, plus att fega politiker inte vill/vågar använda dom lagar som finns och köra bort dem, Det är Bulgariens och Rumäniens problem. Så fort där är en människa som gnäller om hur fattiga dom är,och kommer från andra länder då ställer samhället upp
  och hjälper till detta gäller inte Svenska fattigpensionärer, oftast kvinnor som får dra sig fram på nåde pengar som kallas pension, men som är dom lägsta i hela Europa !

 6. Vad hände med 3 månader?

  Han tittar på en med en mycket krävande blick när man passerar.

 7. Skicka in den enorma rullande V-märkta åklagaren. Låt ”henne” rulla över de som vägrar flytta på sig.

  • Jag önskar att hon kunde hjälpa Trump: Vi avslutar upploppen och laglösheten nu. Om en delstat vägrar vidta åtgärder för att skydda medborgarna så kommer jag sätta in amerikanska militären och snabbt lösa problemet för dem, säger Trump.

   Ett rullande monster skulle på kort tid betyda slutet för demonstranterna. Problemet är hur man får dit henne? Tror ni hon flyter?

 8. Jag säger ”hej” först och anser mig därmed berättigad till några kronor för väl förrättat arbete. Hitintills har jag inte fått ett öre.

 9. Förstår mig inte på folk som skänker pengar till dem.
  Det vet väl alla idag vad det är för folk, har gått diverse dokumentärer på tv t.ex. om deras tjusiga slott etc.

 10. Aldrig att jag skänker ett öre till dessa tiggare.
  Blir förbannad varje gång jag ser dom.

Kommentera