Terrordömd somalier med svenskt medborgarskap död i corona i fängelse

MEDIA. En “svensk” man som dömts för terrorbrott i USA har dött av covid-19 i ett fängelse i Kalifornien, rapporterar SVT Nyheter. Mannen dömdes tillsammans med en “svensk” och en “britt” för att ha försökt stötta organisationen Al-Shabab som är terrorstämplade i USA.

– Det är otroligt sorgligt. Han dömdes till ett antal års fängelse men det visade sig nu bli ett dödsstraff, säger mannens amerikanska advokat David Stern till SVT.

-Pettersson skäms för SVT med flera medier. Snyfthistorier om en terrordömd somalier som dött i corona i amerikanskt fängelse. Mohamed Yusuf var dömd till 11 års fängelse för att ha krigat med islamisterna i Al-Shabab, Somalia. Jag är glad att vi slipper ta emot Mohamed Yusuf i Sverige,

De andra två som SVT kallar en svensk och en britt är också somalier och heter Ali Yasin Ahmed och Madhi Hashi.

SVT

 • TIDIGARE 2016-01-16. Svenskar dömda i USA för terrorbrott

ISLAM. Två somalier som är svenska medborgare har dömts av en amerikansk domstol för terrorbrott, skriver Reuters. Männen, som lämnade Sverige för Somalia 2008, dömdes till elva års fängelse sedan de erkänt brotten som de anklagades för.

De svenska medborgarna, en 31-åring och en 33-åring greps i östafrikanska Djibouti sommaren 2012. I november samma år utlämnades de till USA.

-Pettersson ser att de efter avtjänat straff ska utvisas till Sverige. Jag hoppas vi fått en ny regering då som tar medborgarskapet från dem som uppenbarligen inte är svenskar vad media än påstår…2016-01-16_0611

TIDIGARE 2014-01-26. Lång häktning för svenskar

En av de två terrormisstänkta svenskar som utlämnades från Djibouti till USA har tidigare hungerstrejkat. Den andre har vårdats på sjukhus för en sjukdom. De får sitta häktade över ett år innan rättegången börjar.

– Enligt vår information ska huvudförhandlingen inledas våren 2015, säger Charlotta Ozaki Macías, kommunikationschef på utrikesdepartementet, till TT.

Männen, som är 29 respektive 31 år gamla och båda har somalisk bakgrund, riskerar livstids fängelse.

-Pettersson tycker detta är ett utmärkt exempel på när medborgarskap ska återkallas, får de en rättvis rättegång och livstid är saken hur världen. Får de ett kortare straff och utvisning så skicka tillbaks dem till Somalia där de hör hemma…

Svenska med drar snyftare. I USA nämns inte deras svenska medborgarskap, de är somalier kort och gott…

Three Somali men, Ali Yasin Ahmed, Madhi Hashi, and Mohamed Yusuf, were charged with material support to the al-Qaida tied Somali terrorist organization al Shabaab and the unlawful use of high-powered firearms. According to court documents, between December 2008 and August 2012, the defendants participated in weapons and explosives training with members and associates of al Shabaab, and they agreed with others to support al-Shabaab and its Islamic extremist agenda. They were also deployed in combat operations to support al Shabaab’s military action in Somalia. In addition, the defendants participated in an elite al Shabaab suicide bomber program. In August 2012, the defendants were apprehended in Africa by local authorities while on their way to Yemen to join forces with Ansar al Sharia, also known as al-Qaida in the Arabian Peninsula. They were indicted in the Eastern District of New York in October 2012 and subsequently extradited to the United States

SvD

TIDIGARE 2012-12-23. Två svenska medborgare har åtalats i USA misstänkta för terrorbrott. De två männen, 27 och 29 år gamla, ska ha tränat och stridit med den militanta somaliska organisationen al-Shabaab, som är terrorstämplad av USA.

”De åtalade är inte aspirerande terrorister, de är terrorister. De gjorde mer än att få terroristutbildning: de använde den i terroristoperationer med al-Shabaab”, skriver George Venizelos vid FBI i New York i ett pressmeddelande.

De två greps i Djibouti i somras och utlämnades till USA i november. Varför de ställs inför rätta i USA står inte klart. Den ena mannens advokat säger i en intervju med Bloomberg News att inget av de misstänkta brotten hade att göra med amerikanska institutioner eller medborgare.

Ytterligare en person står åtalad vid en domstol i New York tillsammans med svenskarna, bland annat för vapenbrott och för att ha stött al-Shabaab ”materiellt”. Om de döms riskerar de upp till livstids fängelse.

UD meddelar att personal från Sveriges konsulat har besökt de två svenskarna och att de mår ”efter omständigheterna väl”. Sverige har inte haft något att invända mot att de utlämnades till USA.

-Pettersson vill till ljugmedias utmärkta artikel tillägga att de två ”svenskarna” är väldigt solbrända och ser ut precis som somalier och heter Ali Yasin Ahmed, 27, och Mohamed Yusuf, 29. Svenskarna greps tillsammans med somaliern Madhi Hashi, 23.

-Pettersson undrar också när regeringen ska göra verklighet av sitt vallöfte om att medborgarskap som getts på felaktiga grunder ska återkallas?

svd svenskar

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Terrordömd somalier med svenskt medborgarskap död i corona i fängelse

 1. Synd att det gick så fort för “svensken” annars hade ett läkarteam i ambulansplan kunnat hämta honom!

 2. Lögn och Propaganda-pressen i Abzurdien är lika vänsterinriktad,som ämnet AFA-,som bloggen skrev om igår.
  Betr.de sistnämnda hittade jag idag en notis,om hur dessa inhemska terrorister via nätet sammansvetsas,och utför brott på beställning.
  Tyvärr är detta reportage på tyska. Lägger likväl in länken för er som kan tyda.Här framgår hur man arbetar i det tysta,för att nå så stor möjliga skada mot alla oss,inte vänsterextrema.
  https://www.berliner-kurier.de/berlin/neues-chaoten-portal-verpetzt-die-afd-li.84926

 3. Det är bara att konstatera att gammelmedia är fylld till brädden med rasister. Jag kan inte förklara på annat sätt att de tycker att somalier lägre stående än svensk och måste byta nationalitet på dem.

  (Jag tycker i och för sig så men det är baserat på allmänt uppträdande och inte ursprung. “I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin but by the content of their character.”)

 4. Vi kan låna retoriken från kommunisten Rossana Dinamarca. Han är inte min landsman.

 5. Enligt regeringens definition är dessa negrer med “svenska ” än Evert Taube!

 6. Vi är glada och tacksamma för att media i USA säger som det är: terroristerna är somalier. Sveriges namn ska inte dras ännu längre ner i hålet på grund av kriminella invandrare. Tänk att svensk media bidrar till att en negativ Sverigebild förmedlas till omvärlden, det har de nog inte tänkt på. Det media vill visa till oss här i landet är att alla som bor i Sverige är svenskar och ingen skillnad finns mellan oss i detta mångkulturella land. Skuggan faller över oss alla när media basunerar ut alla dessa “svenska terrorister”.

Kommentera