Varför blir det inga upplopp när en svart muslimsk, polis skjuter ihjäl en obeväpnad vit kvinna klädd i pyjamas


RASISM. Som ni vet pågår det upplopp, bränder och plundringar över hela USA, anledningen sägs vara att en vit, klantig polis vållat en kriminell svart man död.

Polisen är gripen och väntar på rättegång så det borde inte vara en anledning till att rasera amerikanska städer, men till och med svenska medier tycker att upploppsmakarna har anledning till skadegörelsen.

Nåväl, märkligt nog rapporteras det inte i svenska medier när svarta poliser mördar vita. Vad tror ni det beror på?

 • Svart, somalisk polis sköt ihjäl obeväpnad vit kvinna klädd i pyjamas – dömd till 12,5 år

En tidigare polis i den amerikanska delstaten Minnesota har dömts till 12,5 års fängelse efter att ha skjutit ihjäl en obeväpnad australisk kvinna som försökte rapportera ett brott, skriver BBC

Det var 2017 som 33-årige Mohamed Noor sköt ihjäl Justine Damond, 40, när hon försökte anmäla en misstänkt våldtäkt i närheten av sitt hem, se nedan.

– Det misstaget är mitt ok att bära, sa Noor till domaren i samband med att domen avkunnades.

Somalier i USA protesterar mot ”rasismen” att anklaga en somalier.

-Pettersson har noterat att det skrivs lite i svensk media om denna händelse, med betoning på lite. Hur hade media rapporterat om kvinnan varit svart och polisen vit?

TIDIGARE 2017-07-18. Svart, somalisk polis sköt ihjäl obeväpnad vit kvinna klädd i pyjamas

BROTTSLIGHET. Yogaläraren Justine Damond, 40, lämnade hemlandet Australien för kärleken i Minneapolis i USA. I augusti skulle hon gift sig med sin fästman. Så blev det inte.

I lördags kväll hörde Justine Damond hur någon blev överfallen på gatan bakom hennes hus och larmade 911. Iklädd pyjamas mötte hon polisbilen när den kom till platsen.

Mohamed Noor och Justine Damand

Tre vittnen har berättat för lokaltidningen Star Tribune att Justine Damond pratade med polisen som satt i förarsätet. Då ska polisen i passagerarsätet plötsligt ha öppnat eld och skjutit genom bilrutan.

Polisen som sköt Justine Damond heter Mohamed Noor. I ett uttalande till den lokala tv-kanalen WCCO-TV säger han att han framför sina kondoleanser till Justine Damonds familj.

Mohamed i mitten

-Pettersson har noterat att det skrivs lite i svensk media om denna händelse, med betoning på lite. Hur hade media rapporterat om kvinnan varit svart och polisen vit?

 1. Noor sköt en pyjamasklädd och obeväpnat Justine Damond som genom fönstret pratade med Noors kollega som satt på förarsidan i polisbilen. Noor satt på passagerarsidan.
 2. År 2015 blev Noor den första somaliska polis som anställdes i Minneapolis och han hyllades stort.
 3. Justine Damond var förlovad och skulle gifta sig i augusti.
 4. Mohamed Noor har en examen i ekonomi och företagsekonomi från Augsburg College och han hyllades stort som ett föredöme för den somaliska samhället i Minnesota som är landets största. Noor, är en av nio somaliska tjänstemän anställda hos staden Minneapolis.
 5. Noor har fått tjänstledigt medan saken undersök, han beskriv som en omtänksam far men lämnade in papper om skilsmässa i december. Det pratades somaliska hemma medan Noor tyckte att sonen skulle ha engelska som första språk.

Läs mer…

gv

Nåväl, hur tror ni svenska mediers rapporteringen varit om en vit polis skjutit en obeväpnad svart kvinna klädd i pyjamas? Frågan är retorisk och ni behöver inte svara…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Varför blir det inga upplopp när en svart muslimsk, polis skjuter ihjäl en obeväpnad vit kvinna klädd i pyjamas

 • hllviken

  llll

  Gilla

 • hllviken

  lll

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Svaret på den frågan är mycket enkel !
  Idag har PK-familjen bestämt att vita är elaka och icke vita är snälla och inte kan kränka eller idka s.k rasism mot vita människor.
  Vita och icke vita människor har inte samma människovärde idag, vita är mindre värda i den vänsterextrema världen.
  Just nu sitter det politiskt korrekta icke vita personer i SVT morgonstudio och fördömer vitas behandling av icke vita i USA men ingen i studion varken programledare eller de inbjudna gästerna fördömer demonstranternas primitiva grottbeteenden genom plundring bränder och övrig förstörelse.
  Vem ska betala räkningen för dessa demonstrationer, demonstranterna själva kanske ???????
  Dessutom har nu en terrordömd s.k svensk född i Somalia nu dött av Corona i ett amerikanskt fängelse, naturligtvis en jättenyhet i PK-media.
  Blir det landssorg nu Steffe när en s.k svensk terrorist dött i Corona ?
  Det har visst dött ett antal gamla äkta svenskar på äldreboenden i Corona men det är självklart inget att bry sig om, hälsoministern som krupit fram under en sten tycker ju att Sverige varit framgångsrikt i att bekämpa Pandemin.
  Föraktet från visst håll bara dryper……

  Gilla

 • Töny

  Tror att det är dom skenheliga Demokraterna som eldar under grytan,
  Och därför det sjukliga intresset från det kommunistiska SVT
  vad är annars anledningen till att dom lägger ner otroliga resurser på
  detta dödsfall, samtidigt som dom inte lotsas om all den jävelskap som
  importerna håller på med här hemma ??

  Gilla

 • Alabama

  Nu har läkare fastslagit att han inte dog av brist på att andas. Han dog för han var knarkare med andra underliggande medicinska hjärtproblem. Så, det var inte vad det såg ut att vara, bara en nergången neger.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Det pratas eller kommer det aldrig att pratas om i vänsterextrem PK-media !
   Bara spys hat mot hur illa vita behandlar icke vita som naturligtvis alltid är helt oskyldiga.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: