Sverige har 11 gånger fler döda än världsgenomsnittet

PANDEMI. Sveriges politiska ledning förhåller sig till Corona på samma sätt som migration. Vad kommer omvärldens media skriva om Sverige när vi passera 5000 döda i Corona? Och förmodligen tragiskt nog även 6000, 7000 och 10000 tusen, läs mer på Daily Mail

Johan Carlsson, generaldirektör på Folkhälsoinstitutet den 7 februari 2020

Norge och Danmark kommer att öppna sina gränser gentemot varandra eftersom coronavirus-begränsningar underlättas, men inte till sin skandinaviska granne Sverige.

Den danska premiärministern Mette Frederiksen meddelade på fredag ​​att Danmark kommer att öppna sina gränser från 15 juni till invånare i Tyskland, Norge och Island men “med begränsningar”, medan Norge sa att det skulle göra det för danska besökare.

Norska, tyska och isländska turister som kommer in i Danmark måste bevisa att de har bokat minst sex nätter i landet och inte ska övernatta i Köpenhamn.

Men både Norge och Danmark sa att de inte kommer att öppna upp för svenska besökare på grund av dess höga infektionshastighet i coronavirus.

Sverige har den högsta dödsraten för coronavirus per capita än något annat land i världen under de senaste sju dagarna.

Landet, som vägrade att införa ett lockdown, har sett 5,59 dödsfall för varje miljon människor per dag på ett rullande sjudagars genomsnitt i veckan till 29 maj.

Detta tal är häpnadsväckande 11 gånger högre än världsgenomsnittet på 0,49 dödsfall för varje miljon människor under samma period.

Sveriges rullande medelvärde på sju dagar är högre än något annat land, följt av Brasilien (4,51), San Marino (4,21), Peru (4,12) och Storbritannien (3,78).

-Pettersson säger att detta borde svida för Sveriges regering och myndigheter men tyvärr tror jag att de fortfarande tycker att de är världsbäst…

Siffror från 28 maj nedan, så man förstår att våra grannar är bekymrade.

Antal döda i covid-19:
 • Sverige 46
 • Danmark 3
 • Norge 1
 • Finland 0
 • Island 0

Antal döda i covid-19 totalt:

 • Sverige 4266
 • Danmark 568
 • Finland 313
 • Norge 236
 • Island 10

Antal döda i covid-19 per miljon invånare:

 • Sverige 410
 • Danmark 96
 • Finland 55
 • Norge 44
 • Island 27

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Sverige har 11 gånger fler döda än världsgenomsnittet

 1. Man önskar att man vore KATT eller HUND eller något annat högtstående djur och inte tillhörde jordklotets dummaste djur ( människan ).
  Det finns inte ett annat djur än människan som är drabbat av CORONA, åtminstone ar det inte rapporteras något.

 2. En annan lista som kunde visa vilket land i Europa som har flest idioter, så är jag ganska säker på att Sverige hade toppat den med, vad .

  Vår turist industri kommer att raderas ut, dels genom Corona epedemin
  men även den allt mer eskalerande vålds spiralen som myndigheten vägrar att ta tag i . Man behöver bara ta sig över Sundet för att se att en helt annan beslutsamhet för att komma tillrätta med våldet!

 3. Tack alla makthavare !
  Ni kan lägga nerr
  gaskammrana nu för oss äldre..
  Ni fixar ju det ändå !

 4. Det var några åt sedan nu som Per Nuder fick kritik för sitt uttalande om “köttberget”
  “Detta köttberg av 40-talister som vi 60-talister ska föda – det är en realitet att försörjningskvoten riskerar att bli ett problem.””

  Men nu håller ju staten på att lösa problemet med hjälp av coronan.
  Vad säger man Bingo staten.

 5. Regeringen och politrukerna tycker inte vi är bäst, vi ÄR bäst per definition. Allt som den humanistiska stormakten hanterar blir bäst, allt andra länder, folk och politiker gör ÄR per definition på en lägre nivå än den uppblåsta stormakten.

 6. Det börja bli extremt pinsamt för regeringen, och mycket sorgligt för alla som dör och deras anhöriga. Sveriges “ledning” kommer snart att lämna över statistikarbetet till BRÅ för en “alternativ” redogörelse.

  Bäst på våld och att döda sin egen befolkning är inte direkt bra för Sverige. Det borde till och med statspotatisen Löfven förstå. Tyvärr kör han samma fega lögner som vanligt.

 7. Mm, det liksom går så här när inkompetensen är maximerad. Det är väl för mycket att hoppas på att de lågintelligenta och maximalfega pajaserna vi har lär sig något. Snart är genusprojekten i full fart igen.
  Det är tråkigt att Sverige alltid ska skämma ut sig. Det svenska folket är ett bra folk som representeras av oduglingar.

 8. Och vi som överlever får leva våra liv i Sverige. Inget land vill släppa in idioterna. Undrar om vi fortfarande kan flytta inom Norden och EU?

 9. Vi är åxå bäst på att hålla flygplatserna vidöppna, smittspårning som stollarna talade om. Ex. 200 landande passagerare som inte kan spåras när de väl hämtat sina väskor. Anders T trolleritrick och favorituttryck, ”har ingen betydelse” vi smittspårar.
  I den andra änden av myndigheter har man ingen aning om människors identitet utan glatt sätter de s.k barnen i familjehem, skolor utan att fundera vilken skit, bl.a multiresistent TBC, dessa har med sig.
  Men helgonet Anders T är det stora ljuset nu och vet allt bäst. Vilket stolleland Sverige har blivit.

 10. Det kan inte bli annorlunda när landet leds av klåpare och dumskallar med storhetsvansinne överst tronar jubelåsnan Stefan Lövfen med sin envägskommunikation.

 11. Störst och bäst i väst, det är nu med råge befäst.
  Flest per capita i rån, mord, våldtäkt, bilbränder, bidragsberoende, sexköpare mm.
  Vad är vi mera bra på? Vi är väl också världsbäst på språkvariationer då det gäller att presentera, vårt stora utbud av bidragsformer, vi har också lyckan av att romerna byggt vårt land allt sedan 500 år tillbaka.
  Vi är mest humana, vi tycker synd om flest per capita.

  Är vi inte dåliga på något?
  Tyvärr, prostituerade har vi inga eftersom det är lagligt att sälja sex.

  Uttalande från vårt HK i Fjollträsk.
  Alla ska veta, det kommer att löna sig så småningom!

 12. Har de ordentlig koll på smittspridningen så är det inte så stor risk.
  Värre med Sverige som inte har någon kontroll all, precis som vanligt.

 13. Ja ja, det är inte över än! Vi får se om det blossar upp på nytt nu när länderna öppnar upp eller inte!

  • Det är helt rätt att det inte är över ännu. Antar att ansvariga politiker och myndigheter hoppas på att det blir ännu värre i något annat land, så de kan peka “finger” i annan riktning.

   WHO skrek från starten i febr-mars, Testa – testa – testa. Tre månader senare tjafsas det nu i Sverige om tester.

   Ikonen Tegnell kommer snart att kläs i nya kläder, oavsett hur mycket MSM relativiserar.

   • När ska Sveriges regering dömmas för folkmord !?

    När ska de straffas !?

    Röstar du för att dina nära och kära ska dö !?

Kommentera