Katastrof efter Katastrof


INSÄNDARE. Vår politiska historia är enda lång berättelse om våra regeringars sjabbel och otillräcklighet. I kris efter kris har ansvariga politiker ägnat mer tid för att skylla ifrån sig än att ta ansvar. Så här brukar det gå till: Kris inträffar, regeringen vaknar försent, allvarliga effekter av krisen har redan kunnat konstateras, kritiken växer, regeringen får panik och genomför illa genomtänkta åtgärder, de får än mer kritik för detta, de får ägna sin tid för att försvara sig. När krisen är över återstår för dem att dölja så mycket som möjligt av händelseförloppet för att inte förlora nästa val.

Rolf Malm

Under andra världskriget lyckades regeringen hålla oss utanför. Men det kostade närmast total underkastning till Hitler större delen av kriget. De mest föraktfulla eftergifterna gömdes i arkiven och blev aldrig offentliga. IB-affären är ju egentligen ett ohyggligt avslöjande. Men det vara andra än de ansvariga politikerna som fick ta på sig skulden. Beslutet om det mångkulturella samhället genomfördes långt över huvudet på folket. När de fruktansvärda konsekvenserna inte längre kunde döljas så var det försent.

U-båtsjakten blev ett enda politiskt spektakel som aldrig förklarats. Wennerström fick som hög UD-anställd sälja ut Sveriges hemligheter i årtionden. Mordet på Palme blev världens största polisfiasko med Ebbe Carlsson och Anna-Greta Leijon-skandalerna och Christer Pettersson-farsen bland många följdskandaler. Tjernobylolyckan, Galna-kosjukan och andra hotande kriser fick vi genomlida utan större hjälp från handfallna politiker.

I 60 år har vi betalat en miljard om året till Tanzanias demokratisering. Där är skräckregimen värre än någonsin. I Quickhärvan lyckades man fälla honom för otaliga mord som han inte begått. Ockupationen av Tyska ambassaden slutade i fiasko för polis och regering. Trots goda förutsättningar från dag 1 efter mordet på Anna Lindh tog det tio år för att till slut fälla mördaren. Vid bordellhärvan undersöktes inte den höga politiker som utpekats. Palme och Fälldin friade honom i riksdagen. Bordellmamman fälldes dock.

Efter attackerna i USA 9/11 tog det drygt två år innan svenska flygplatser fick säkerhetskontroller. Valutakrisen 2008 startade efter en rad dåraktiga politiska beslut. Mona Sahlin besatte snart sagt alla höga ämbeten innan hennes samlade skandaler tvingade henne att byta jobb till städerska.

Estoniakatastrofens orsaker lär vi aldrig få veta, regeringens omfattande ansträngningar för att hindra undersökningar ger dock goda skäl att tro att den har mycket att dölja. Vid den stora skogsbranden tog det 14 dagar för regeringen att samordna släckningsarbetet. Regeringens samarbetsavtal med Islam talas det tyst om. Men det har lett till att främst Miljöpartiet blivit en svängdörr in i politiken för Muslimska Brödraskapet. Vi hade ju t.o.m. en islamist som bostadsminister innan han avslöjades som Grå Varg.

Den lönande, berikande massinvandringen är en medveten politisk lögn. Att islam är oförenlig med kristen moral har alla i omvärlden insett. Även svenska folket om de vågar uttala sin syn. Men inte den svenska regeringen. Trots att det lett till komplett förfall av hela samhällsapparaten. På grund av grovt bedrägliga klimatrapporter från FN har Miljöpartiet tillåtits att slösa bort otaliga miljarder i jakt på koldioxid. En orimlighet som minsta barn kan förstå är bortom allt förstånd. Detta har lett till man tömt alla samhällsresurser och tvingats lägga ner all krisberedskap, införa allt fler onödiga straffskatter och vräka bort tusentals miljarder till suspekta klimatfonder i Sydkorea. Detta har lett till att man nu tvingats till en egen väg ur coronakrisen. En väg som visar sig vara den sämsta – med flest avlidna i världen och att Sverige betraktas som en pesthärd och förlorad nation av omvärlden.

Detta som några få exempel på hur självgod, förödande svensk politik, skandaler och ren försumlighet har tystats och gömts undan i välredigerade arkiv. Men sanningen går att spåra via andra tidsbeskrivningar och utländska arkiv. Jag har ägnat många år att gräva i annalerna och skriver nu på boken ”Sverige 2084”.En tänkt framtida vidräkning med vår tids ansvariga. I vår tid lär det inte ske. Anders Ygeman fick avgå efter skandalen på Trafikverket, men blev strax ny minister. Jag har nu hunnit fram till 2000-talet. Den kanske värsta tiden.

Det är tungt jobb på många sätt för en 80-årig patriot och Sverigeälskare. Jag är oändligt tacksam för alla tips och ekonomiska bidrag!

Rolf Malm

Swish 0722 – 84 70 52, bankgiro SEB 5005 01 187 30. För kontakt rolflmalm@gmail.com

Steget Efter

 


10 responses to “Katastrof efter Katastrof

 • Tony

  Och till allt detta lyckades man hemligstämpla alla dom
  potentater som var medlemmar i Stasi gänget, många
  sossar o kommunister som var flitiga anhängare av den
  Öst Tyska regimen.
  Det är mycket Svenska folket inte fått reda på, men så
  har vi ju heller inga grävande journalister längre, alla
  verkar vara medlöpare till sociallist partierna!

  Gilla

 • ponnsan62

  Tack Rolf.

  Gilla

 • Vargkvinnan

  OT!!! Lyssna på ,,Lördagsinterjuvn,, med Peter, muppen, Eriksson men var rädda om era hjärtan!!!!!

  Gilla

 • Kungen

  Det blir så med inkompetenta idioter vid makten. Vi har inte haft en ordentlig regering på 45 år minst och titta vart vi är på väg.
  Rätt utför stupet i full fart med idioter bakom ratten. Som man bäddar får man ju ligga….

  Gilla

 • Det får vara nog nu

  Estonia, Tsunamin, migrationskrisen och så nu coronautbrottet har alla inträffat under socialdemokratiska regeringar. Trots allt detta finns ändå inte ordet krishantering i agendan.

  Gilla

  • Onkel Björn

   Sossarna får inte undgå ansvaret, men vi får inte glömma att det faktiskt var moderatstyrda regeringar som låg bakom Estonia och troligen också migrationskriserna.

   Gilla

 • Migrationsdomstolens genusavdelning

  Under Löfvens ”ledning” gäller: största coronadödligheten i världen.

  Gilla

 • Olof.p

  Snart får vi be psykiatrikern skriva vårdintyg på dem som röstar på socialdemokraterna. De måste verkligen vara sjuka.

  Gilla

  • Stig Bergman

   Psykiatrikern är socialdemokrat.

   Gilla

  • Nisse

   Det vi ser idag är misstaget att lägga ner mentalsjukhusen i Sverige. Majoriteten av svenska folket är fullständiga idioter som gärna sitter och ser på när Sverige förvandlas till hela världens soptipp.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: