Folk förstår inte

Här nedvärderar statsminister Stefan Löfven det svenska folket.

“Låt oss inte bråka om någon kategori 3 eller 4, det förstår inte folk vad det är för någonting”. Orden är Stefan Löfvens och de yttrades under gårdagens partiledarmöte om coronatester.

Kategori 3 och 4 har att göra med de fyra prioriterade grupper som ingår i den teststrategi som tagits fram för coronaviruset.

 • Kategori 1 utgörs av patienter som ligger på sjukhus, boende inom omsorgens verksamhet och personer som tillhör de riskgrupper som utpekas.
 • Kategori 2 är den personal som arbetar inom sjukvården och omsorgen.
 • Kategori 3 inom övrig samhällsnyttig verksamhet
 • Kategori 4 utgörs så av relevanta delar av vårt samhälle.

Svaret ovan kom när Stefan Löfven äntligen pressades i samband med pandemins utveckling. Det är alltså samma Stefan Löfven som mest svamlar och uttrycker sig oklart i direktsända debatter och utfrågningar, när han inte i lugn och ro kan sitta med förtryckta manus och läsa innantill. Det är samma Stefan Löfven som var föremål för intern kritik som ropade på hans avgång så sent som i början av året. Det är samma Stefan Löfven som garanterat kommer att utpressas om coronaviruset och andra viktiga frågor inför kommande val.

Apropå okunnighet undrar jag om Stefan Löfven kan något om de frågor som rör svenska folket eller om hans ord bygger på fakta som hans stab av rådgivare tilldelar honom?

Expressen

17 thoughts on “Folk förstår inte

 1. I Stefan Löfvens släkt finnes det national socialister, själv är han globalist socialist.

  Den nationella socialisten främjar sitt eget lands folk, globalist socialisten stjäl folks pengar och strösslar över hela planeten.

  Dock har bägge typerna av socialism stort intresse av rashygien, med massmord på svaga individer i samhället.

  Börjar nästan gilla national varianten bättre, är i alla fall intresserad av att dom egna skattebetalarna mår bra och importerar inte kriminella mördare och våldtäktsmän i massor.

 2. “Sverige är moraliskt bankrutt”

  Är rubriken på Helena Edlunds egna blogginlägg. Hon är präst, författare, skribent. Stockholmsbaserad norrlänning med faiblesse för det fria ordet och den franska revolutionen.

  Hon skriver bland annat i sin text…..

  “Även om jag under lång tid intalat mig att inget längre kan få mig att förvånas vad gäller tillståndet i landet Sverige, så har jag under de senaste veckorna tvingats konstatera att läget är betydligt värre än jag kunnat föreställa mig.”

  “Ändå lunkar allt på som vanligt i Sverige, vilket stärker att jag hade rätt i min novembertext – svensken gör inte revolution. Vi har vant oss vid de dagliga våldtäkterna, morden, sprängningarna och bränderna.

  Nu adderar vi bara de dagliga rapporterna om covid-döda till rutinerna och fortsätter att, så snart som vi ifrågasätts eller tvivlar, repetera mantrat att Sverige vet bäst.

  På något märkligt sätt lyckas svensken skapa en intern logik där världsledande humanism kan kombineras med rapporter om hur sjuka nekas vård, internationell kritik mot Sveriges agerande och statistik som visar världsledande dödssiffror, utan att dissonans uppstår.

  Tvärtom ökar (!) nu stödet för regeringen i opinionsmätningarna och vi låter oss vaggas till ro av att pandemin ”i princip bara dödar gamla människor”, för att citera Agnes Wold i Skavlan.

  Så sent som i torsdags underströk utrikesminister Ann Linde att andra länder inte behöver vara oroliga för utvecklingen i Sverige eftersom ”75 procent av dödsfallen har varit på äldreboenden eller i hemtjänsten” och det är bara några dagar sedan statsminister Stefan Löfven menade att Sveriges strategi varit rätt.”

  http://helenaedlund.se/sverige-ar-moraliskt-bankrutt/

 3. Bra att statsministern tar upp det där med att folk inte förstår: folk har nog lite svårt att förstå t.ex varför våra politiker för den politik man för i förorterna, vilket i sin tur leder till att folk röstar på SD istället, vilket våra politiker i sin tur inte förstår…..
  För övrigt så är det väl likadant bland våra politiker som när man ringer myndigheter och kommuner, ingen säger sig ha ansvar för någonting.

 4. Svetsarlärlingen Steffe väl inte direkt rätt person att prata om förstånd ?

 5. Hämsk individ ??
  Fan tro…är individen Nazisit .??
  Rötter.barndom..mor o far kanske sitter i blodet ??

 6. Det verkar som Röfven till och med glömt bort sin egen mycket ringa utbildningsbakgrund .. det “bidde” inte mer p.g.a bristande intellekt ???
  En ca 2 timmars, “öppen” för alla, intoduktionskurs vid Umeå Universitet fick de befintliga hjärncellerna att brisera av överansträngning …
  Dagens Socialdemokrati går i stort sett att hetsa mot.. och misstänkliggöra alla som inte tänker och agerar “rätt” … Ganska snarlik taktik som den något kände Adolf Hitler använde ….. Socialdemokrati -Socialfacism ?? Tyvärr kan man relativt lätt leda in allmänheten på “rätt” spår genom väl genomtänkt propaganda…
  Rofven som person har jag som tur är inte ens kommit i närheten av …. dock påminner mig han mig om en av mig tidigare, numera framliden. rhesusapa vid namn Tony … förlåt Tony att jag jämfört Röfven med Dig .. men lite skit får Du ta i Aphimmelen… som “tack” för att Du bet och pissade på mig

  I avvaktan på att flygen skall börja gå ….

 7. Varför vågar ingen från pissmedierna fråga honom lite svårare saker, t ex vad de diskuterade på hans ‘bilderbergmöte’!? 2013!
  SR, SVT, Aftonbladet, Expressen, DN, M fl m fl har inget värde alls för det SVENSKA folket! De motarbetar SVERIGE och SVENSKARNA!!och står på FIENDENS sida!

  • Svaret är, media ingår i den landsförädiska familjen och man sågar inte av den gren man själv sitter på !

 8. När man talar om förståelse så vill jag väcka en fråga.
  Hur fan tror Sveriges regering och de s.k sakkunniga att landet blivit rikt och hur de kan anse att vi har råd att sponsra varenda tomte som vill ha pengar?

  Jag blir alldeles matt mellan varven då jag lyssnar på nyhets-rapportering. Har de utbildats hos Sida eller Migrationsverket, hur tycker de vi ska finansiera dem som inte ens är ”skyddsbehövande”?

  Ingen verkar längre förstå sammanhanget, s.k debattprogram är bara uselt förtäckt propaganda. Att ge pengar till dem som aldrig vill eller kan bli nåt är bra för Sverige på vilket sätt?

  Jag vet att vi diskuterat allt detta förut, men jag fick blodstörtning idag igen.
  Min vilja att fortsätta bidra är inte mätbar längre, allt jag gör utgår från att jag inte vill betala skatt och avgifter.

 9. Hej,,,det här är löv en,,,so m talter til er,, ja ska läre er räkne,,,

  1 + 1 =3 ja o 2 + 2 2 = 1,,,

  ja ä stat minster
  ni ska lysssne på mej,,, jag är värde grund,,,femist,,, miljö,,, integration expert,,

  ha det trevlig helg,,
  LÖ FEN

 10. Så…när Stefan inget begriper så är det folket som är korkat. Undrar vilken snickar-elektriker som har dragit dom ledningarna. Som att när man drar på vattnet, så tänds lyset. Stefan, det är dags nu…att lämna…

 11. Arrogansen som Herr Löfven uppvisar med ett sådant uttalande säger väl det mesta eller hur ? Det finns lövgrodor i vår natur.Här kan vi prata om Löfvengrodor som hoppar ur munnen.

 12. Det är bara Sverige som kan räkna, ja, om vi bortser från den så kallade statsministern, men alla andra kan. Dom andra länderna kan inte räkna när någon har dött.

 13. En person som högst troligen blott äger en intelligensnivå som ligger betydligt under genomsnittet för svenskar eller andra européer, säger alltså att folk inte förstår…

Kommentera