De som skjuts till döds


Just nu pågår stora kravaller i flera amerikanska städer efter att en svart man avlidit vid ett polisingripande.

Givetvis en tragisk händelse, men varför demonstranter måste vandalisera oskyldiga medborgares ägodelar och plundra butiker är svårt att begripa. Någon sitter säkert på svaret, men ger den senaste händelsen och andra liknande en rättvis bild av utvecklingen?

Washington Post har sammanställt statistik över antalet skjutna medborgare vid polisingripanden sedan 2015. Statistiken över förra året kan ses bakom länken och i den statistiken ges bl.a. följande information.

1 004 personer sköts ihjäl av den amerikanska polisen under förra året. Merparten av dessa var vita. Hur många av dem som sköts ihjäl av svarta poliser eller poliser med annan etnicitet står inte att finna. Det här är information vi sällan eller aldrig ser nå ut i svenska medier, men det finns säkert skäl till det också.

Nedan en film som visar svarta ligister som vandaliserar en svart mans livsverk. Någon som begriper varför?


14 responses to “De som skjuts till döds

 • Bengtis

  Den stora frågan är VARFÖR??

  Gilla

 • Bengtis

  Jaharu Pettersson. Nu har du gjort om kommentar-möjligheterna! Jag gillar att kunna ”gilla” kommentarer! Men det har du plockat bort tydligen!!

  Gilla

 • G Nordström

  Att det inte skjuts fler svarta av polisen är konstigt eftersom de står för 85% av kriminaliteten.
  Svarta poliser är också överrepresenterade när det gäller dödskjutningar
  Tråkigt för alla svarta som föredrar leva normalt.

  Gilla

 • Kretin

  Intressant faktum är att de värsta hellholes i USA styrs av demokrater sedan årtionden.

  Minneapolis/St Paul och Minnesota styrs av demokrater….

  Gilla

 • Bigman

  I samma stad Minneapolis, fin stad f.ö, sköts en vit medelålders kvinna av en somalisk polis. Hon hade larmat om en pågående våldtäkt och sköts av polismannen när Hon kontaktade honom. Hans kollega chockades av kollegans reaktion då han inte upplevde situationen som hotfull.

  Då uteblev alla kravaller, olika grupper som nu är rasande över att en svart människa skjutits, ursäktade då den somaliske polismannens dödsskjutning. Det är tydligen så att det är skillnad på olika etniciteter, trots att de svarta är gravt överrepresenterade i dödsskjutningar, som mestadels sker mellan dem själva. Den största risken att dö för svarta män, 15-40 år, är att bli skjuten av en annan svart man. Det är också så att fler vita skjuts av svarta än tvärtom.

  En annan aspekt är att det är fler vita som skjuts av svarta poliser än det motsatta. Jag säger inte att poliserna gjort rätt här, en polis var f.ö asiat, men det finns ingen regelbunden skjutning av oskyldiga svarta baserat på ett rasistiskt narrativ.

  Ofta har den skjutne själv ett vapen eller vägrar visa sina händer. Känner flera poliser i Usa och har rest genom stadsdelar som är i princip ockuperade av etniska gäng.

  Om man jämför med Sverige där det anses vara allvarligare att försvara sig mot angrepp, så är den amerikanska inställningen avsevärt mer naturlig.
  Det våld och dödande som utövas mot oskyldiga i Sverige kan och ska inte urskuldas med sociologiska argument som skapats av politiker själva.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Intressant inlägg, Stefan K.

  Statistiken talar för sig själv angående året 2019. Lite ”svart på vitt”, för den som vill vara lite mer objektiv i denna diskussion.

  Om hur polisens ingripanden och dödsskjutningar slår i USA. Om man nu måste göra det till en ”hudfärgshistoria”.

  Kan inte påminna mig att det är något som redovisas återkommande i svensk media. Fast jag kan ju ha missat det.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  För att en demokrati skall fungera så måste befolkningen ha ett IQ över 85, annars är det kört! Därför så kommer västvärldens demokratier snart vara ett minne blott.

  Vidare så konstaterade redan dom gamla grekerna att demokrati fungerar bara i tre generationer, sen börjar folk rösta till sig förmåner och landet går under!

  Historien går igen! Tänk så smarta dom var förrs när bara dom med en inkomst över ett visst belopp fick rösta.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Den här är helt underbar!

  Gilla

 • gamgubben

  Bra ledare kan få demokrati att fungera. Motsatsen leder till anarki!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Vem får betala notan för dessa kravaller, gör demonstranterna det ?
  Tänk att vita kristna människor är så elaka och icke vita icke kristna är så snälla och fina människor.
  En poliskår i USA helt utan vita människor är naturligtvis lösningen !!!!!!
  Även Kling och Klang i Sverige ska naturligtvis bara vara icke infödda äkta svenskar så alla stackars missförstådda och oskyldiga importerade lönsamma raketforskare känner sig trygga i sin kriminella verksamhet.
  Vad säger och tycker knytblusen Damberg om detta ?

  Gilla

 • Migrationsdomstolens genusavdelning

  IQ-kvoten kan variera. De ser vi bland annat hos vår så kallade myndigheter. Min observation och slutats är: har man låg IQ, samt är våldsam, kommer man undan med det mesta.

  Detta kan vändas till en fördel: Om motsatsen gäller, dvs. om du inte är dum i huvudet, samt fredligt sinnad, och har god moral får du ofta höga straff.

  Därför blir mitt råd till bloggens läsare som följer. Om det någonsin går dåligt i livet, eller du bara tröttnat på skiten. Se till att du blir instängd hos genuskriminalvården några år. Maten är prima och du kan studera. Om du är en genomsnittlig individ behöver du inte göra så mycket för att få en plats.

  Exempel: Bulle tänder på 18-121 bilar och får korv. Om du, som fredlig och skötsam samhällsmedborgare endast tänder på 1 bil och sedan går till käpphästpolisen och berättar vad som hänt kan det räcka. Men, du måste vara en rekorderlig person, annars får du korv, kanske vid bara några fåtal tillfällen i jämförelse med flera års kostnadsfri hotellvistelse.

  Sincerely,

  Genus

  Gilla

 • Egon.

  Ett utmärkt tillfälle att plundra, och skaffa det man inte har råd med.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: