USA kritiserar Kina och lämnar samarbete med WHO

UTRIKES. USA drar sig ur samarbetet med Världshälsoorganisationen (WHO), meddelar president Donald Trump på en pressträff som uteslutande handlade om Kina.

Donald Trump Foto Gerd Altman, Pixabay

Trump menar att Kina har ”fullständigt kontroll” över WHO trots att USA har stöttat organisationen med betydligt mer pengar. Den amerikanska finansieringen ska i framtiden i stället gå till andra organisationer.

Därefter meddelar Trump att USA ska börja avveckla de särskilda handelsrelationerna med Hongkong. Presidenten menar att Hongkong inte längre är självständigt i och med Kinas nya säkerhetslag.

– Det här är en tragedi för invånarna i Hongkong, invånarna i Kina och hela världens invånare, säger Trump om utvecklingen.

– USA betalar i snitt 450 miljoner dollar årligen till WHO. Det motsvarar drygt 4200 miljoner kronor och tänk på att WHO är bara en av mängder med organisationer. Kina betalar 40 miljoner dollar.

– Pettersson hör att svenska medier är kritiska mot Trump och USA, men är det så att Kina styr WHO så kan det vara en nyttig påminnelse för alla dessa FN-organ som tar finansiering från USA, Sverige med flera för givet.

Varför ska världens skattebetalare betala miljardbelopp till organisationer som försörjer tusentals halv- eller helkorrupta byråkrater med miljoninkomster?
WHO, FN, EU…de måste visa att de förtjänar stöd och motverkar slöseri och korruption…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

4 thoughts on “USA kritiserar Kina och lämnar samarbete med WHO

  1. Jag brukar kommentera varje gång jag ser och hör honom i TV, chefen för WHO, att den mannen skulle jag aldrig kunna tänka mig att köpa en begagnad bil av.
    Jag förstår därför till fullo Trump och USA!

  2. Vi får inget för pengarna i den organisationen. Föder bara en flock lathundar.

  3. Trumpen är bara så bra. Rakryggat och frispråkig tar han brottargrepp på vänsteretablissemanget, vilka stödjer Kinas politik och förtryck av fredom of speech. De hatar Trump, vilket även visar sig i Sverige.

  4. Trump har nog rätt till stor del, det är några i det fördolda som styr WHO, en av dessa är sannolikt indirekt Kina.
    En sak är emellertid säker, WHO är inte vad folk i allmänhet tror att WHO är! och ger sig ut för att vara.

Kommentera