Att spika sig i foten…

GOTT OCH BLANDAT. Ni vet att klimatet kräver stora uppoffringar. Vi ska betala 3,75 kronor i skatt på platsbärkassar och 38 öre i skatt på grönsakspåsar när vi handlar i vår livsmedelsbutik. Detta plus påsarnas kostnad och handlarens eventuella påslag, men det gör vi så gärna för att få ett bättre klimat och mindre skräp i Stilla havet. Plastpåsskatten var ett förslag från Liberalerna och inte från Miljöpartiet.

Men plast är ett konstigt material, det är bara det vi konsumenter bär varor i som är farligt. All plast runt livsmedlen och alla andra produkter verkar ofarligt och skräpar inte ned.

Jag fick några bilder från en bloggläsare som beställt lådor med spik och fått tre lådor och man ser på bilderna att det går i spik från tre lådor i en.

En massa onödig plast och massa luft till ingen nytta som fraktas runt. Detta borde Greta engagera sig i…

Företagets produkter packas i Sverige för hög flexibilitet och service. Innan packningen genomförs kvalitetskontroll på alla produkter och förpackningsmaterial skriver de på sin hemsida.

-Pettersson noterar att flexibiliteten inte omfattar rätt storlek på förpackningen, men, men…en spik i foten är inte hela världen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Att spika sig i foten…

 1. Om jag hade fått styra hade jag förbjudit bärkassar av plast, går det inte lika bra med kassar och fruktpåsar av papper ?
  Men icke staten vill ju gärna ha in skatten.
  Det ser ut som Sabuni belönas med ännu lägre siffror.

 2. Hur många svenska plastpåsar återfinns i Stilla havet? Förmodligen inga
  Vilken effekt får skatten på plasten i Stilla havet? Ingen alls
  Var tar skattepengarna vägen? Stoppas i hål i statsbudgeten så man slipper ta itu med inhemska politiska och ekonomiska problem

 3. @G54, Hoppas din avsikt är att kassa in så att ditt liv är lätt att bära. Sälj dina oskattade bärkassa med förtjänst. Att låta anhöriga, (eventuellt Allm. Arvsfonden) överta kvarlåtenskapen i form av plastpåsar visar på bärande humor, som efterlevande måste bära, är så att man kan sk(r)atte på se.
  För övrigt måste pensionärer snart se sig om efter möjligheter till en extra slant. Platserna utanför ICA, CityGross och Domus gapar tomma av de som inget gör. Hela Sverige plastpåsar bär.

 4. Konstigt!
  Ingen nämner en av de stora miljökatastroferna:

  Den vansinniga, svenska lagen, att bilar ska stanna
  så snart en fotgängare närmar sig ett övergångsställe!

  Har miljöaktivisterna helt missat grundkursen i fysik?

  ”Retardation och acceleration”.

  => Att stanna och accelerera en bilkö!
  => Att stanna och accelerera en långtradare!
  => Att stanna och accelerera en kö med långtradare!
  => Trafikflödet störs!
  => Gångtrafikanter blir påkörda!

  Detta kostar energi!
  Energin är en kostnad för miljön!

  Tänk på miljön – stoppa den här vansinniga lagen!

 5. Detta har, tro mig eller inte, Liberalerna krävt i förhandlingarna med regeringen. Där sitter förstås redan Miljöpartiet. Det känns bra att båda dessa partier nu rasar under 4%.

 6. Det är viktigt med skatt på bärkassar så vi köper färre. De bärkassar vi köper åker vi ju till Ostasien eller Afrika med och slänger dom i havet där till förfång för djurlivet i havet. Åtminstone enligt regeringen tycks tro.

 7. Efter fiaskot med Coronavirus-modellerna så vet alla nu att den slags modeller är totalt opålitliga. Samma slags modeller används för att förutsäga klimatförändringarna som håller på att rasera västs välstånd.

 8. Ingen fara här inte. Köpte 10.000 bärkassar i höstas. Om jag använder 5 st i veckan så räcker dom i 38 år. Då är jag en bit över 100 så det borde klara sig.

Kommentera