Stäng

Sverige ”får” 50 miljarder i bidrag från EU

KORRUPTION. Sverige tilldelas drygt 50 miljarder kronor i bidrag från EU:s nya återhämtningsfond på sammanlagt 5000 miljarder kronor som ska betalas ut som bidrag fram till år 2024. Mest pengar får Italien, Spanien och Frankrike vars ekonomier drabbats hårdast av coronapandemin, rapporterar Sveriges Radio

Ursula von der Leyen, Europeiska kommissionens ordförande fungerar som EU:s premiärminister och är inte folkvald. Nu försöker EU-kommissionen muta alla länder.  Bild från Wikipedia.

– Alla kommer att få pengar, men mest får de länder som drabbats allra hårdast av coronapandemin, sa EU:s vice ordförande Valdis Dombrowski på en presskonferens i Bryssel i dag.

Fördelningen bygger på befolkningsstorlek, BNP per capita och andelen arbetslösa i EU-länderna.

Det finns ännu ingen färdig tabell, men enligt preliminära siffror kommer Italien att få 82 miljarder euro, Spanien 77 , Frankrike 39, Polen 38 och Tyskland 29 miljarder euro. Och Sverige får alltså 4,9 miljarder euro, drygt 50 miljarder svenska kronor.

Länderna får själva ansöka om pengar till investeringar. Och ansökningarna granskas sen av EU-kommissionen för att se att de överensstämmer med EU:s prioriteringar t ex klimatomställning och digitaliseringen av ekonomin men länderna måste också följa EU:s rekommendationer när det galler sunda statsfinanser och strukturreformer.

Just frågan om konditionalitet, alltså att bidragen ska villkoras, är viktig för länder som Sverige, men betydligt mer politiskt känslig i många i Sydeuropa.
Men beskedet idag var att pengarna kommer att betalas ut i portioner vartefter länder uppfyller villkoren.

Men EU:s ekonomikommissionär Pablo Gentiloni försäkrade samtidigt att det inte handlar om om detaljstyrning från Bryssel.

-Pettersson säger att EU har inga egna pengar att dela ut, varenda euro kommer från Europas skattebetalar och nu ska EU:s icke folkvalda ledare skuldsätta alla gemensamt med ofattbara 5000 miljarder kronor.

Allt till alla slutar inte bra, någon måste betala…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 reaktioner på “Sverige ”får” 50 miljarder i bidrag från EU

 1. Du som tycker synd om dig själv för att SOSSARNA inbillar sig och sina väljare att dom betalat miljarder i bistånd till de som drabbats av corona vill jag bara säga FY FAN vilken ynkedom du är.
  Sossarna har INTE betalt en ettöring mer än LIBERALERNA.
  Det är Svenska skattebetalare som står för dessa miljarder som sossarna påstår helt fel att dom står för.
  De som TROR att det är sossarna kommer att bli grymt besvikna när dom inser att dom varit med och betalat.

 2. Så här reagerar Sverige på detta. ” Tack pappa nu kan jag gå och köpa en klubba”.

  1. 2018 figures for Sweden:

   Total EU spend in Sweden – € 1.814 billion
   (equivalent to 0.38 % of the Swedish economy)
   2018-siffror för Sverige:

   EU: s totala utgifter i Sverige – 1.814 miljarder euro
   (motsvarande 0,38% av svensk ekonomi)

   Jag söker ett diagram över alla Eu ländernas bidrag och betalningar. kan någon hjälpa?

 3. De miljarderna borde dras av direkt från vår faktura för bara administrationskostnaderna inom EU kostar väl 10%. Alltså waste of money.

 4. De länder med sämst styrning och ordning får mest. Men var är skillnaden mot svensk ekonomi?
  För länge sedan hade vi ministrar med erfarenhet och kunskap, då var det viktigt med ordning och reda. Idag böjer sig alla för den populism som de feta vänsterextremisterna producerar.

  De har inte ens vett att protestera mot det som drabbar dem själva eller kan det vara så illa att de inte förstår!
  Många gånger i politiska debatter har jag funderat på var fan dem hittat den s.k representanten. Folk som tror att skattepengar från staten är gratis och att det är positivt för en kommun att importera analfabeter. Två år senare kommer kallduschen, pengarna räcker inte ock kommunens huvudverksamhet måste spara pengar.
  De idiotiska representanten förstår inte vad som gått snett och ser förvånad ut när kostnaderna för ”pensionsräddarna” skjuter i luften.
  De sitter med byxorna nere och ljuger om varför ekonomin haltar, borta är den berömda kaxigheten och nu kommer argumentet om arbetsgivarnas rasism.

  Jag har sökt med ljus och lykta över landet efter arbetsgivare som behöver äldre analfabeter med samarbetsproblem, jag har hitintills inte hittat en annons. Det enda som sker är att man snedvrider konkurrensen genom att skattesubventionera anställningar som aldrig leder till fast arbete.
  Idag är dessa arbeten den största bidragsutgiften i Sverige.

  Man kan undra hur många idioter som kan väljas in i offentliga rådrum.
  Det påminner om en skyddad verksamhet där det beräknade utfallet är minus 25% på en verksamhet som normalt inte kan gå i förlust.
  Förvånansvärt nog så slussas de sedan vidare till officiella reträttposter som t.ex ambassadör i Italien. Där finns en del av orsaken till Sveriges galloperande dåliga rykte. Resten go’ vänner är inget okänt för er, det är bara att lyssna på en ”debatt” i riksdagen så blir allt uppenbart och tragikomiskt. Nån har sagt att humor och tragik ligger nära varandra, det stämmer, det är bara avståndet mellan deras stolar stort.

 5. Sverige skall ha mest pengar netto. Vi leder ju dödsligan.Italienarna säger ju att vår sjukvård är kassare än deras. Tegnell vet vad han pysslar med.

  Eller…..

 6. Snåljåp! Kan du vara själv!

  EU vill dra ihop ett gigantiskt bidragspaket och länder i Norr som ska betala vill att det ska vara lån och länder i Syd som ska få vill att det ska vara bidrag. Syd kallar länder i Norr för snåljåp. Oförskämt om du frågar mig.

  Så Svenne Bananan med 60% skatt och som skrapar rutan 06.00 på sin Volvo 240 på väg till fabriken ska ge Italienaren lite bidrag så att han kan fortsätta att siesta sig igenom dagen i sin märkeskostym och Lamborghini.

  Vad är nästa steg? Ska AIK sponsra stackars Juventus med lite bidrag.

  Cecilia Malmström (L) hade fräckheten att i Aktuellt antyda att Sverige är en snåljåp. Sverige som länge nog varit hela jävla världens bankomat. Där ser man att det aldrig blir nog. Vi borde göra som Trump och sluta sponsra allt som förolämpar oss.

  Som lök på laxen har det dykt upp en beef mellan Tegnell och Italiens ambassadör om sjukvårdskapacitet. Tegnell menar att vi har mer resurser och Italien menar att de minsann slår oss på alla fronter vad det gäller läkartäthet, antal respiratorer m.m. Och ändå är det vi som ska skicka pengar!

  Dags för hämnd. Vi kan börja med att skicka Björklund till Rom och hålla inne med bidragen.

 7. EU har återigen visat sig vara Ebberöds bank för svenska folkets del. De enda som jublar är Miljöpartiet

 8. Ja man kan ju fråga sig hur mycket det kostar att få dessa ”nålpengar”.Tror det blir billigare om vi tackar nej ,för som sagt EU har inga egna pengar utan det som nu delas ut ska vi få vara med att betala tillbaka. Så vad vitsen är med att få pengar ena dagen för att sedan betala tillbaka minst tiofalt är väl ingen bra affär , men för en sosse är det nog som en våt dröm .

 9. Men vilken lysande affär. Vi får betala in några hundra miljarder extra för att få tillbaks 50. Om vi ber vackert.

  1. Under tiden innan inbetalningen till Sverige kan lånet ökas ytterligare och bocken Lövén bara nickar och öppnar vår plånbok. Han tror att han är en feodalherre.

 10. Sverige ska betala som vanligt.
  Vi har varje år gått minus fast varje land har väldiga möjlighet söka alla sortens konstiga bidrag från EU.
  Sverige räknar väl som vanligt att vi har fått ta emot väldigt många kvalificerad arbetskraft från muslimländerna, så detta räknas som mer värt än ekonomisk stöd.

 11. Det är väl kanske 10 % av vad vi betalat in under åren. Jag tycker vi tar pengarna och går ut ur eu snarast innan dom tar över helt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: