Jan Björklund blir ambassadör i Italien

INRIKES. Liberalernas förre partiledare Jan Björklund, 58, blir ny ambassadör i Italien. Björklund meddelade i februari förra året att han inte skulle ställa upp för omval till partiledare. Han avgick den 28 juni 2019 och efterträddes av Nyamko Sabuni. 

Jan Björklund är en varm förespråkare för EU. Bild från Wikipedia.

Den 18 januari 2019 släppte Liberalerna, under Björklunds ledning, fram Stefan Löfven som statsminister i en regering bestående av Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Även Centerpartiet och Vänsterpartiet accepterade Löfven som statsminister.

Liberalerna har den senaste tiden haft stora motgångar i opinionen. I en ny mätning från SVT/Novus ligger L på 3,0 procent, stadigt under fyraprocentsspärren.

Förutom partiledare har Björklund bland annat också varit vice statsminister och utbildningsminister. Han har tidigare tjänstgjort som yrkesofficer inom Försvarsmakten och är i dag reservofficer.

Pressmeddelandet från UD

-Pettersson hoppas Matteo Salvini får makten i Italien…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Jan Björklund blir ambassadör i Italien

 1. Tänk att blir en italienare. Det var ett lyft för den gråkalten. Får man ta bort hans svenskt medborgarskap?

 2. En avdankad major i från Kinna
  Som leds i koppel av rödhårig kvinna
  På vilket ben ska han stå
  Är han röd eller blå
  Hans ryggrad går inte att finna

 3. Jag hör för mitt inre hur det mässades “-One of us! One of us!” när Björklund fick jobbet som ambassadör.

 4. Att bara ta en avdankad politiker till en sådan post kan inte vara det bästa sättet att besätta en viktig befattning för vårt land. Om de vore de dugliga så var ju skadan mindre, men först Ullentuss och så nu en misslyckad militär!

 5. En reträttplats, misslyckats man som politiker blir man antingen Landshövding Generaldirektör eller Ambassadör med ett fett arvode !
  Som sagt, folk och fä…….

 6. Så tamburmajoren får plats i finsalongerna som tack för landsförräderiet mot Sverige.

 7. Och där kom tacken och betalningen för JÖK avtalet, makten, korruptionen och ryggkliandet upphör aldrig att förvåna.

 8. Ja att nu ha fungerat som hjälpreda till 3 landsförrädare regeringar
  smakar det givetvis bra med ett kräm jobb på ålderns höst.

  Och efter att ha kört sitt parti botten kan det va skönt att starta upp i ett nytt land, och att slippa och se det som han hjälpt till att förstöra!

  • Snapsvisa med text av Birger Sjöberg.
   Tillägnad den gamle folkpartiledaren Jan Björklund som röstade fram sossarna och som tack nu blir ambassadör i Rom.

   Jan längtar till Italien,
   till Italiens sköna land,
   där små citroner gula,
   de växa uppå strand.
   Skål!

 9. Typiskt exempel på sk vänskapskorruption. Undrar vad de riktiga diplomaterna tycker om att gammal avdankad politiker går före. Denna pajas passar bäst i danstramsprogram.

 10. Jag tror han är en man med snipa. Vänsterfeminister kallar dom sig. Jag tror dom förväntar sig mer macho och manlighet från en man Italien.

 11. Sverige har nog större problem än Italien men med Jan Björklund i Italien så har Sverige ett mindre och Italien ett mer.

Kommentera