Vi är illa ute – EU vill ta in egna skatter

EU & SKATTER. Sverige kan slippa finansiera EU:s gigantiska återhämtningsfond med en höjd EU-avgift. I stället ska EU börja ta in egna skatter på till exempel utsläpp och den digitala ekonomin, föreslår EU-kommissionen, enligt Omni Direkt.

Jeander

Summan på fonden är motsvarande totalt nästan 8.000 miljarder kronor varav 5.300 miljarder i bidrag och resten i lån. Enligt Danske Banks svenska chefsekonom Michael Grahn skulle den svenska notan bli hela 150 miljarder kronor vilket gör honom ”förbaskad”.

Samtidigt föreslås Sverige få tillbaka motsvarande runt 50 miljarder kronor från fonden.

Som jämförelse föreslås Italien få motsvarande 860 miljarder kronor i bidrag och Spanien föreslås få 815, skriver Direkt.

-Pettersson säger att EU ska inte beskatta svenska folket! I hundratals år har svenska folket haft rätten att beskatta sig själv, genom sina valda representanter i riksdag, regioner och kommuner.

“Svenska folkets urgamla rätt att sig själv beskatta utövas av Riksens ständer allena vid allmän riksdag.”
— Regeringsformen, 1809

”Riksdagen beslutar om skatter och avgifter till staten samt om statens budget.”
— Regeringsformen 1974, 9. kap, 1 §

Får EU möjlighet att beskatta folken i Europa blir det som med den svenska omsen, som 1960 infördes som en tillfällig omsättningsskatt på 4,2 procent och som togs ut i konsumentledet. Den 29 maj 1968 bytte den namn till mervärdesomsättningsskatt, moms, och idag är på 25 %, men det finns även andra momssatser. Om skatten fortfarande är tillfällig vet jag inte.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

27 thoughts on “Vi är illa ute – EU vill ta in egna skatter

 1. Vad är det som pågår här? Varför får signaturen Bigman så många tummar ner?

  • 80% röstade för motsatsen vad han framför, alla kan ju rösta här.
   Det är upplysande att även de vänsterblivna läser vad som skrivs här.

 2. Alla kommentarer till denna “artikel” av Pettersson;
  verkar ställa till problem för alla läsare !!!

  Enkla frågor som alla bör tänka på ;;
  1) Ska EU bestämma OCH erhålla SVENSKA skatter ???
  2) Vem bestämmer denna FRÅGA ???

 3. Nu skall det skapas en fond inom EU som skall ge bidrag till de hårdast drabbade länderna. Vilka det nu är? Hur man nu mäter detta?

  Tegnell kanske i slutändan blir en räddande ängel. Då vi nu under ganska lång tid “leder” ligan med antal döda per innevånare. Men det är klart, de döda kostar inte mycket. Utan antagligen är det dessa dysfunktionella Medelhavsländerna som ånyo skall ha pengarna.

  Swexit. Vad fan får man för pengarna?

 4. Bör vi inte lägga mer pengar på genusforskning innan vi ger till EU?
  Eller vi kan väl skramla ihop till en utbildning för statsministern. Grundskolemattematik, privatlektioner, kvartsfart så inte utmaningen blir för stor.

  • Lära mannen att räkna hur många arbetstimmar en miljon kronor netto kräver av en vanlig arbetare.
   Ge honom en kulram i present.

 5. Kungen i allt är Nigel Farage som efter många års slit fick till Brexit.
  Engelsmännen måste jubla nu! Spring nota……..
  Vi sitter kvar i båten…. men vattnet är upp till relingen nu….
  och hur många som helst i båten med armarna i kors och inte hjälper till att ösa….. så illa e det….

  • Det var ingen brittisk springnota. Springnota är när man väljer att smita utan att betala för sig. Britterna upptäckte att “restaurangen” helt sonika hade valt att sätta upp andra “gästers” mat och dryck på deras “nota”. Sverige däremot verkar ha “lämnat kortet i baren”.

  • En mycket allvarlig situation.

   Bidrag 500 miljarder, lån drygt 250 miljarder. Hur i världen kan dessa “fattiga länder Italien, Spanien, Grekland , Polen med flera ” som får högsta bidrag och lån någonsin kunna återbetala skulden .Det kommer aldrig att ske och nu när EU vill dra egen skatt kommer vi att bli bankrupta. Utsläppsskatten och digitalskatten kan ju bli hur stora som helst.Vi kan inte påverka.
   Jag förstår inte ens vad digitalskatten är . Det är väl meningen.

   Budgeten i sig är en hård nöt att knäcka, men ännu värre är det att svälja stödpaket med hundratals miljarder Euro med att flytta pengarna till förmån för de allra mest skudsatta länder- på bekostnad av bland annat Finland och Sverige.
   Jag anser att varje land bör ta ansvar för sin egen ekonomi.

   Nu får vi betala priset för vår slit . Lövén skulle skryta mindre och dra åt svångremmen , men våra skattemedel delas till allt fler underliga ändamål.
   Hoppas att vi går ut ur EU nu innan det är oåterkalleligt för sent. Swexit-Önskedrömmar!

 6. Det låter, som ett osmakligt skämt. Regeringen måste byta spår. Sänka skatterna, stoppa invandring, som är bidragsturism. Sluta höja skatter och sluta införa nya skatter. Banta ned EU till ett enklare samarbetsorgan eller gå ur. Norge tycks klara sig bra.

  • Starta med återvandring av alla som inte försörjer sig själv tillbaka till 95, även de som passerat pensionsåldern och inte heller arbetat.

  • Hoppas att Din önskan Argus “slår” in !!
   Tyvärr enligt mej, så kommer det aldrig ske !
   Folket och vad oppositionen tycker – verkar absollut inte “bry” – regeringen !!!
   Å vilka är REGERINGEN, socialdemokrater-miljöpartiet MED stöd av centerpartiet och liberalerna !!
   Tänk på det nu !!

  • Det gör även Grekland, Italien och Spanien med våra pengar.
   Man blir förbannad, när nettobetalande länder har kastats i en kvarn och kan inget annat göra än betala notan när den landar på bordet.

 7. Massinvandringen av s.k lönsamma raketforskare till EU är dyr måste hittas nya inkomstkällor hela tiden för att kunna försörja alla icke så arbetssugna lycksökare !
  Vad går pengarna till som kommer in via nya skatten på plastpåsar ?
  Swexit och ett Återvandringsverk, Nu….

 8. Nu är dom desperata i Bryssel. Hög tid att lämna idiotklubben. Vi behöver pengarna här

  • Är personligen medlem i och röstar sedan 2018 på AFS, det enda idag fosterlänska parti som seriöst driver frågor som Swexit ett totalstopp för all slags invandring till Sverige och skapande av ett fungerande Återvandringsverk !

  • Eu och svensk invandringspolitik har stora likheter.
   Båda bedrivs under skenet av att det skulle behövas. Pigs länderna, Portugal, Italien, Grekland och Spanien är konstanta slukhål oavsett invandring eller inte!

   Ju längre söderut du kommer i ”unionen” desto sämre ekonomi, det börjar dock tidigare. Frankrike är konstant i kris, för stora budgetunderskott är legio, trots att det är förbjudet i Euro zonen.
   Vi bör snarast görs som GB och överge det sjunkande skeppet.

   Det finns många skäl till att vi bör göra det. Det största är att vi har politiker som trots löften om motsatsen går med på avgiftshöjningar trots att vi har vetorätt. Man kan fundera vad det gör för nytta när ingen bryr sig om vart pengarna tar vägen.

   De politiker vi har är och förblir ynkryggar som gillar Eu för att det är en trygg reträttplats för dem själva. Det blir också lättare att öka invandringen genom att skylla på Eu.
   Folk dör i Sverige också pandemin skördar stora offer och inget görs, varken pengar eller resurser finns.

   Men vad gör det så länge ”djurplågarn” och hans gäng får blunda och tycka illa om dem som sedan länge velat ha en beredskap.

   • Kära aktivister!

    Såg en av er på Dokument Inifrån. Det är tydligt att lagar och barns väl och ve inte bekymrar er!
    Att alla utredningar kommit fram till slutsatsen att barnet ska bo hos pappan är ovidkommande.

    Rättshaverister, galna kärringar och labila politiker som inte gör sitt jobb. Detta sker under förespeglingen att det är för kvinnor man jobbar. Rena övergrepp från urusla politiker, man får inte uttala sig utan ha läst utredningar som ligger till grund för rättsutövning.

    Det här kan ske för att rättsmedvetandet förskjutits till att handla om personliga åsikter. Men det blir så när man bara rör sig i kretsar utan input från dem som lever i verkligheten!
    Problemet brukar vara det omvända, mammor får bestämma var barnet ska bo. Då är det aldrig tal om lämplighet, då är det bara en genusfråga.

    Det blir ännu en spik i kistan som ni själva skapat av lögner och aktivism, spegeln borde rämna när ni går förbi.

Kommentera