Barn och elevombudsmannen förstör för skolan och lärare


SKOLAN. I morgon tar Högsta Domstolen upp det uppmärksammade fallet med ”soffincidenten” på en skola i Lidköping som Barn-och elevombudet drivit till högsta insats. Läraren anmäldes för över två år sedan när han ingrep mot en elev som inte ville flytta från en soffa som några elever hade blockerat skolkorridoren med. Både tingsrätten och hovrätten friade läraren men Barn och elevombudsmannen (DEO) ger sig inte. 

-Pettersson säger att BEO är en katastrof, en skola och lärare som försöker ha lite ordning och reda, som skapar studiero, ska straffas enligt BEO.

Jag är övertygad om att hade jag vägrat flytta mig under min tid i skolan hade jag fått en omgång av farsan, jag hade också tvingats be läraren om ursäkt.

Jag kan också berätta att Caroline Dyrefors Grufman, som är av regeringen utsedd Barn och elevombud, har en pappa som jag känner väl, och han hade gjort som min pappa, gett eleven en omgång. Överklaga till Högsta domstolen är sinnessjukt.

 • TIDIGARE 2019-10-24. Lärare lyfte bort störande elev, nu tas fallet upp i Högsta domstolen

SKOLAN OCH SKATTER. Tingsrätt och Hovrätt ansåg att läraren hade rätt att lyfte bort eleven som blockerade vägen i skolan, men Barn- och elevombudet (BEO), anser att domstolarna har fel och nu har Högsta domstolen beslutat att ta upp fallet.

Bondeska palatset (Högsta domstolen), Gamla stan, Stockholm. Uppförd 1662-1667. Arkitekter: Jean de la Vallée och Nicodemus Tessin d ä. Ombygd för Högsta domstolen 1949. Arkitekt: Ivar Tengbom. Bild från Wikipedia.

-Pettersson är övertygad om att hade jag vägrat flytta mig under min tid i skolan hade jag fått en omgång av farsan, jag hade också tvingats be läraren om ursäkt.

Jag kan också berätta att Caroline Dyrefors Grufman, som är av regeringen utsedd Barn och elevombud, har en pappa som jag känner väl och han hade gjort som min pappa, gett eleven en omgång. Överklaga till Högsta domstolen är sinnessjukt och ett enormt slöseri med skattemedel.

 • TIDIGARE 2019-08-06. Lärare lyfte bort störande elev – nu kräver myndighet skadestånd

SKOLAN. När en högstadielev vägrade flytta på sig från en soffa som blockerade vägen i en rasthall, lyftes eleven upp av en lärare. Såväl tingsrätten som hovrätten anser att ingripandet var befogat. Men Barn- och elevombudet (BEO) överklagar nu fallet till Högsta domstolen och kräver att eleven ska få 10.000 kronor i skadestånd av Lidköpings kommun.

Händelsen inträffade för drygt ett och ett halvt år sedan på en skola i Lidköpings kommun.

Några elever hade flyttat möbler i skolans rasthall så att bland annat en soffa kom att stå i vägen för en passage. Eleverna som satt i soffan ombads flytta på sig, men en av dem vägrade.

”Tvärtom visar utredningen att NN i stället befäst sin position genom att ta tag i soffans ryggstöd, ett grepp som inte kan uppfattas på annat sätt än att han ville markera att han inte tänkte flytta på sig”, skriver Hovrätten i sin dom, som meddelades i början av juli.

En av skolans lärare kopplade då ett grepp på eleven och lyfte honom handgripligen ur soffan.

Kränkande, anser Barn- och elevombudet vid Statens skolinspektion, som krävt att Lidköpings kommun ska betala skadestånd om 10.000 kronor till den berörda eleven.

Såväl tingsrätten som hovrätten har dock valt att fria kommunen från ansvar. Hovrätten anser att det rört sig om en ”proportionerlig åtgärd för att komma tillrätta med en ordningsstörning och därmed legat inom ramen för lärares tillsynsplikt enligt 5 kap. 6 § skollagen.”

Men nu överklagar Barn- och elevombudet domen och yrkar på att Högsta domstolen ska meddela prövningstillstånd, enligt Expressen/GT.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Barn och elevombudsmannen förstör för skolan och lärare

 • Nisse

  När pk tagit bort lärarnas flesta ”verktyg” för att upprätthålla ordning i klassrummet, är det inte konstigt att det ofta råder anarki.
  Skolorna ska även hjälpa till att förbereda barnen inför vuxenlivet och arbetslivet. Sätter ingen vuxen gränser för barnen, kommer de inte fungera ute på arbetsplatserna heller. Vissa barn som inte kan följa undervisningen, blir bäst på att förstöra arbetsklimatet och uppträda hånfullt/föraktfullt mot lärarna, som inte tillåts svara på detta. Då blir ju barnen kränkta och läraren tillrättavisas

  Gilla

 • ruben

  Eleven kränkte både skolan och lärarna med sitt beteende. Varför sitter det aktivister i myndigheterna, som hatar svenskar och dess ordningsregler? Alla myndigheter borde främst stötta de skötsamma samt lag och ordning i skolan förstås.

  Gilla

 • Maya

  Min bror hade en lärare på mellanstadiet som hade ett herrans regemente i klassrummen när ungarna inte var tysta och lyssnade på undervisningen.Han hade Svenskt rekord i sönderslagna pekpinnar som han slog mot katedern när han blev förbannad om någon busade.Ut åkte busfröet till korridoren där dom fick stå tills denne lärare tog dom till nåder igen.Men,ungarna älskade honom.Han var rättvis och sträng.men hade ett stort och gott hjärta.Han gick hem till elever om någon var långvarigt sjuk och hjälpte till med läxor så ingen skulle komma efter i undervisningen.Det var andra och bättre tider då eller hur ?

  Gilla

 • folksam2010

  Om vi leker med tanken att det Börjat brinna i skolan och denna soffa blockerat utrymmesvägar som f.ö man har en person på skolan troligen vaktmästaren som måste se till att det är fri passage högst trolig har ju han ansvar och gått brandskyddstillsyns utbildning undrar om han hade kännt sig bekväm om folk kvävts av gasrök eller brunnit inne ,, vad är detta för lekstuga och imbecilla personer som tar detta vidare????Lägg för fan ner detta och förklara för miffot vad blockering av brandväg innebär och sparka puckot

  Gilla

 • Maurice

  Det finns mycket att spara på i sossesverige. Kanske kunde vi t o m sänka (hemska tanke, tycker Maggan) skatterna om vi använde oss av sunt förnuft (vad är det? Hälsar svetsaren).
  Herregud!! När ska alla tokerier ta slut???

  Gilla

 • centurion

  Verkar som BEO-kärringen representerar urtypen för en obstinat hönsmamma, där det alltid ska vara synd om de ”stackars” barnen, oavsett hur jävligt dom burit sig åt mot personalen.

  Gilla

 • blabaris

  Är såååå trött på denna äckliga pk hjärntvättskolan som sverige har.

  Skulle bygga en grej hemma och sa till min 13 åring att han får hjälpa till.

  Första timmen gick åt till att bråka:

  Han sa – det är gender equality som gäller nu för tiden och att vi skulle göra hälften var på millimetern typ spika varannan spik annars var vi ojämlika.

  När det inte gick så sa han att barn har rättigheter och att man inte får exploatera dvs utnyttja barn. Att det är slaveri att använda sitt barn för arbete.

  När det inte gick så och jag sa sluta lipa och man up så sa han att det är sexism och mansförakt att säga så.

  Pust.

  Då försökte jag muta ungen med förskottsbetalning och då började han prata om arbetsmiljö och rättigheter.

  Tillslut sa jag (censur) och bygg !!

  Då blev han tyst och hjälpte till och sedan tyckte sonen det var rätt kul att bygga och att det blev fint och snyggt.

  Jag avskyr att se mina egna barn blir hjärntvättade av svenska skolan. Vi kommer få generationer av människor som inte kommer kunna vara anställningsbara någonstans. Vem står ut med jag,jag,jag……och massa gnäll.

  Tänker på emil som blev instängd i snickerboa…..Idag hade det det typ jämförts med fritzels källare och barnplågeri och livstid i fängelse.

  Gilla

 • Bigman

  Har exakt samma erfarenhet.
  Hade man gjort nåt som var olämpligt så höll hela trakten reda på det.
  Innan man hunnit hem så hade telefonen ring och farsan var på krigsstigen.

  Den sammanhållningen fungerade utan inblandning av lagen och de hyss man gjorde framstår idag som petitesser. Saknar den mentaliteten och omtanken som jag tror räddade många av oss från att hamna i klammeri med rättvisan!

  Sov gott Pettersson o ta dig en GT.

  Gilla

  • Lars

   Barn-och elevombudet :-). En till pajasmyndighet. Lägg ner 80 % av alla skitmyndigheter och låt dom plocka jordgubbar istället så de gör något vettigt.

   Gilla

   • G Nordström

    Helt rätt Lars. Pajasmyndigheter dräller det av i Sverige. Den ena värre än den andra styrda av förståndshandikappade när det gäller emotionellt tänkande och förstå orsak och verkan.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: