Borta bra men hemma bäst…

RESOR. Det verkar vara lite oroligt på en del fronter om det ska gå att resa utomlands eller långt bort inom landet i år, och en del länder vill inte ens släppa in oss svenskar. Till er säger jag att närområdet i Sverige duger ofta bäst. För som ni vet så vart man än reser i världen så är det skönt att komma hem, ta vara på det och låt resan vara.

Res exempelvis till Södermanland, södermännens land, där folket söder om Mälaren bor. En av de männen är Pettersson som i skrivande stund sitter inklämd i grönskan mellan två sörmländska insjöar, men för er som inte har den möjligheten går det utmärkt att semestra i Sveriges övriga 24 landskap.

Några bilder från mitt semesterlandskap, trevlig resa…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

16 thoughts on “Borta bra men hemma bäst…

 1. Så länge vi saknar en regering i Sverige så kommer det att vara så här.

 2. Sverige är väldigt vackert men vädret är i Sverige opålitligt. Jag har upplevt sommar i Sverige med som varmast 13 grader och hela tiden duggregn.
  man kan begå självmord för mindre. Därför är en resa till ett solsäkert i viktigt för oss både psykiskt och mentalt

 3. Det är nog inte så att vi kan Välja att stanna hemma eller resa till fjärran länder. Vi kommer att bli portförbjudna när resmålen öppnar upp och bjuder in övriga världen. Inte så konstigt egentligen med tanke på hur vanstyret har miss-skött sina viktigaste uppgifter. Vi kommer att uppfattas som pestsmittade – med all rätt. Regimen kan inte skylla på någon annan än dem själva.
  “Spanska sjukan” är ju bekant, men nu får vi representera den “Svenska smittan”.

 4. Det finns mycket att se i Sverige, det där att inte
  släppa in Svenskar kan vara en nyttig knäpp på
  näsan till det självgoda styret här hemma som tror
  att alla länder vill va som Sverige. Vi var ett
  föregångs land, nu är det ett som omvärlden varnar för?

 5. Sverige är ju ett av Europas större länder så det finns otroligt mycket att se och uppleva.
  Många har ju inte ens varit norr om fjollträsk eller på Gotland som är helt fantastikt. Bohusläns klippor eller vår unika fjällvärld.
  Busstur ner i Kirunagruvan eller sommarskidåkning vid Riksgränsen som ju i år har rekordmycket snö. Det finns hur mycket som helst i vårt eget land 👍👍👍😎

  • Får vi nu dessutom en REGERING som vi aldrig har haft så blir det nog bra här i Norrganistan.

 6. Sverige är så behagligt och vackert på sommaren så man vill inte resa här ifrån. Förstår inte att skandinaver åker söderöver under denna tid. Om sommaren regnar bort är en annan femma. Så det är bara att be till vädergudarna.

  • Nej det tror jag inte, cirka 80% av röstberättigade svenskar har en självbild som nog är svår att sudda ut.
   Därför har de också svårt att förstå att vi inte längre är så väl sedda av andra nationer i vår omgivning.
   Det är endast MENA-folket som gillar oss än så länge, men när det börjar sina på allvar i svenska statskassebankomaten så blir vi nog ogillade av dem också.
   Tänk att det har kunnat gå så illa under de senaste 10-15 åren för detta arma landet Sverige.

  • Förhoppningsvis att vi lär oss att stänga ute folk från vissa länder

 7. Du har delvis rätt Pettersson men tyvärr så är Sverige lite kallt och solfattigt.
  Därav ett mysterium att så många som kommer från Mena dras till Sverige när de kommer från länder med mestadels bättre väderförhållanden och passerar många på sin färd till det kalla riket vid polcirkeln.

 8. Jag tror att mammon kopplar sitt grepp om Europa och övriga världen som inte vill avvara de feta inkomster som turisterna genererar, och öppnar sina gränser och länder oanat fort.
  De kanske nöjer sig med att vi svenskar med Löfven i spetsen, får stå vid skampålen som ett dåligt exempel på coronahanterande, och väntar ett par extra månader med att släppa in oss i sina länder.

Kommentera