Extremister och bidragsentreprenörer tömmer arvsfonden

PENGAR. 1928 inrättades Allmänna arvsfonden i Sverige. Fonden tar hand om pengarna efter dem som saknar släktingar i livet. Beslutet togs under högerledaren Arvid Lindmans regering och var en följd av att kusiners arvsrätt just hade avskaffats. Pengarna i den statliga men fristående fonden skulle gå till behövande: äldre, handikappade och barn. Syftet var vällovligt, skriver Håkan Boström på Göteborgs-Posten

Snart hundra år senare kontrollerar arvsfonden cirka 8 miljarder kronor. Den drar årligen in hela 700-800 miljoner kronor, och bevakar nitiskt sitt intresse vid arvstvister. Att kusiner inte har arvsrätt kan tyckas rimligt i ett modernt samhälle. Men om staten ska ta hand om dessa pengar bör det också ställas höga krav på hur pengarna förvaltas. Tyvärr finns det allvarliga brister på denna punkt.

-Pettersson säger att den statliga Arvsfonden har blivit en del i de vänsterblivnas maktstruktur där de använder bortgångna svenskars livsverk till flumprojekt åt diverse ideella organisationer – alltifrån misslyckade integrationsprojekt till privata styrelsemiddagar. Bidragsentreprenörerna håller på att förbruka Arvsfondens förtroende.

”Idag strös nämligen de avlidnas pengar ut över diverse bidragsentreprenörer, allt som oftast med en mer eller mindre vänsterideologisk agenda. Det rör sig om hundratals miljoner kronor årligen”

För en tid sedan slogs larm om att Arvsfondens projektpengar har använts för att finansiera våldsbejakande och antidemokratiska organisationer.

I oktober 2019 fick till exempel ”Flamman ungdomarnas hus” i Malmö 4,5 miljoner för att ”stärka barns och ungdomars medvetenhet om värdegrundsfrågor.” ”Projektet ska ta fram och erbjuda en digital plattform för värdegrundsutbildning och normbrytande beteenden.”

Samma månad fick Danceculture DF i Mölndal 2 miljoner för projektet ”Passion for Climate” som ”vill skapa en helt ny metod som kanaliserar ungas passioner mot ett högre klimatengagemang”. Det är alltså en dansförening.

En flitig bidragssugare från de avlidna är Teskedsorden – ökänd för att ha tagit fram dejtingverktyget ”rassekollen” som sållar bort tilltänkta partners med förment rasistiska värderingar. De beviljades i oktober 1,7 miljoner kronor för projektet ”Förbjuden musik”.

-Pettersson tycker det verkar som de som bestämmer över arvsfonden har för mycket att göra av med och inte är medvetna om att de fina flosklerna vid ansökningarna nästan alltid är kamouflage för extrem ideologi. Varför inte gå tillbaka till det som var den ursprungliga tanken? Att hjälpa äldre, handikappade och barn.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Extremister och bidragsentreprenörer tömmer arvsfonden

 1. Ser mörkt ut på svenska avbytarbänken.
  M/S Svea tuffar vidare mot avgrunden.
  Arma land

 2. Vad hade inte en del av dessa pengar kunnat göra för
  att förgylla tillvaron för gamla på äldreboenden där alla
  någon gång om året fick uppleva till ex. en festmåltid?
  Men hos dessa dras det in och sparas medan pengar
  flödar till okända projekt.

 3. Jag har vid många tillfällen beskrivit detta fuskande som
  sker med avlidna människors pengar, människor
  som saknar anhöriga eller av andra skäl trott att A.A
  var rätt ställe att skänka sina ihopsparade medel till,
  och så var det väl också en gång gång, men den tiden
  är sen länge förbi. Idag går merparten av sådana pengar
  till Arabiska o Afrikanska intresse föreningar, det rör sig
  om många miljoner som vi inte vet var dom hamnar, och
  till vilket syfte det ges.

  Om ni känner någon som saknar anhöriga och ämnar
  skänka sina jordiska tillgångar
  till A.A, avråd dem, prata om att det finns Barncancer
  fonden Hjärt och lung fonden, Nerologiska sjukdomar
  och så vidare!

 4. Det klart att arvsfondens utsända aggressivt försöker lägga beslag på slantarna när de själva försörjs av beslagtagna tillgångar. Egenintresset styr alltid.

 5. Så fort man använder sig av de rätta orden såsom värdegrund, antirasist, feminist och andra PK-ord så strös det pengar över dem utan någon faktakoll eller bakgrundskoll. Helt galet.

 6. Varför skulle dessa utsedda indoktrinerade Abzurdska Socialister,som sitter och fördelar gåvorna från Arvsfonden,vara bättre än alla de andra idioterna av samma art ?
  Ingen nyhet,att dessa Röda 5:e kolonnare borstar varandra på ryggen !!

 7. Jag blir så trött på alla dessa individer i eller utanför föreningar som helt enkelt lura till sig stora summor. Men vore det ansvarskännande personer som skötte alla dessa guldgruvor, hade vi inte några större problem. Men det är förmodligen nyutexaminerade teoretiker med rätt partibok som ska sköta utdelningen. Anställa bocken till trädgårdsmästare är ett vanligt fenomen.

Kommentera