Skatteverket får nya verktyg mot kriminella

BROTTSLIGHET. Sekretessen mellan beskattningsverksamheten och folkbokföringsverksamheten på Skatteverket lättas, säger finansminister Magdalena Andersson (S) till Sveriges Radio– Det är särskilt viktigt nu i coronatider eftersom vi använder stora belopp av skattebetalarnas pengar, säger Andersson.

Finansminister Magdalena Andersson Pressbild från Socialdemokraterna.

Beslutet innebär bland annat att Skatteverket kan kontrollera om en bostadsbidragssökande person är folkbokförd på rätt adress och har rätt till bidrag eller ej.

Om en person exempelvis söker bostadsbidrag så kan Skatteverket genom det här beslutet kontrollera om personen är folkbokförd på rätt adress och har rätt till bostadsbidrag, eller inte.

Det öppnar även för att kontrollera om personer som angett anställning som ett skäl för uppehållstillstånd verkligen har en seriös arbetsgivare, om den betalar skatt eller finns på riktigt.

-Pettersson säger så många år, så många miljarder, självklart ska den som söker bidrag kontrolleras, varför har inte det gjorts innan corona? Vilket slöseri…

”Det öppnar även för att kontrollera om personer som angett anställning som ett skäl för uppehållstillstånd verkligen har en seriös arbetsgivare, om den betalar skatt eller finns på riktigt.”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Skatteverket får nya verktyg mot kriminella

 1. Vi skriver 2020 och myndigheterna gör inte sitt jobb, eller rättare sagt våra odugliga regeringar och Riksdag klarar inte av att styra och ställa för att undvika fusk i möjligaste mån. Betyg BC!

 2. Ja kontrollerna på alla bidragstagare ska naturligtvis vara minst lika minutiösa och viktiga, som kontrollerna på att skattebetalarna betalar in sina skatter. Konstigt om det är skillnad på det. Man har vad jag uppfattat mängder av ytterligare outnyttjade möjligheter att samköra register men får inte enligt lagen. Det är inte lika angeläget att skydda inkomna skatter från bedrägerier, som det är att samla in skatterna. Jag har aldrig förstått varför. Möjlig gissning är att olagliga politiska vinklingar smugits in och processar systemet, dvs. staten skyddar medvetet notoriska bidragsbedragare men lägger inte fingrarna emellan om det gäller att torrmjölka lagliga skattebetalare.

 3. ”Det är särskilt viktigt nu i coronatider eftersom vi använder stora belopp av skattebetalarnas pengar, säger Andersson”.
  Anderssonskan har väl aldrig tidigare brytt sig om att det är skattebetalarnas pengar.

 4. Gäller det alla Riksdagsmän av båda könen, mest
  Sossar o Kommunister som trots att dOm inte sitter i
  Riksdagen idag ändå år efter år fortsätter att leva en
  arbetsbefriande tillvaro på skattebetalarnas konto,
  Parasiter ska bekämpas, även dem som suttit i riksdagen!

  SÖK JOBB ”

 5. Är NI alla övertygade av Fr. Anderssons uttalande ??
  Vilka är det ”staten” skall ÖVERVAKA ??
  Tror eftersom jag är misstänksam, att först kommer de söka alla som är födda i detta land och betalat skatt hela sitt liv !!
  Om jag har fel är jag den förste att HURRA att man änteligen hittat en viktig sak som kan ge ett resultat !?!?
  Troligen för att detta förslag lääänge funnits i RIKSDAGEN !!!
  Väntar fortfarande på UNDERSÖKNINGEN av SAMMORDNINGSNUMMER !!!

 6. Ja vi ska nog inte dra för stora växlar på att skatteverket och andra myndigheter får fria händer , för jag antar att det står ett antal personer i kulisserna och framhäver att dylika inspektioner är både rasistiska och främlingsfientliga och bara ett sätt för den vite mannen att få visa sin makt .
  Men man vet ju aldrig polletten kanske har ramlat ner sent om sider ,även om det svider i ett sossehjärta.

 7. Har skygglapparna och öronpropparna trillat av nu? Detta har svenska folket upplyst om i årtionden. Vi som har tipsat och anmält, borde nu få skadestånd.

 8. Skräckministären sover verkligen djupt när det ska till en dödlig farsot för att väcka dom.

  • De kommer snart att somna om i sin underbara Törnrosa sömn, och fortsätta som förut.
   Detta är bara (som vanligt när det gäller sossar) löst snack, för att locka röster. Bara en idiot går på detta, då det är de själva som varit delaktig i detta.

   En lömsk råtta är alltid en råtta. 🐀

   Ps. DET ÄR JU EN FÖRTJÄNST FÖR SAMHÄLLET !

Kommentera