Judisk bosättare döms för mord på palestinsk familj

EXTREMISM. En israelisk domstol har dömt bosättaren Amiram Ben-Uliel för trippelmord. Ben-Uliel är ansvarig för en mordbrand 2015 där en 18 månader gammal palestinsk pojke och hans föräldrar dog. Mordet på familjen bidrog till att våldet mellan Israel och Palestina trappades upp i spåren av de kollapsade fredssamtalen 2014.

Den judiske extremismen Amiram Ben-Uliel

Amiram Ben-Uliel döms för tre mord efter en mordbrandsattack 2015, där en palestinsk pojke och hans föräldrar dödades, meddelar en israelisk domstol. Mannen döms även för två mordförsök och mordbrand, och för komplott att begå hatbrott, uppger domstolen.

Han kan komma att dömas till livstids fängelse. Hans försvarare planerar att överklaga domen.

I attacken mot familjens hem i byn Duma på Västbanken dödades den 18 månader gamla pojken. Hans föräldrar avled senare av sina skador. Pojkens fyraårige bror överlevde attacken med allvarliga brännskador.

Ultraortodoxa kvinnor klär sig lika heltäckande som vore de styrda av iranska mullor. Håret täckt och för att inte riskera visa minsta slinga rakas ibland hela huvudet och kvinnorna bär peruk plus huvudbonad.

Männen har skruvlockar vid öronen, svarta långa kappor, hattar och ur fickorna hänger tunna vita bomullstrådar.

De är undantagna militärtjänst, familjerna har många barn och männen arbetar inte utan ägnar sig åt religiösa studier.

Att de lever på statens bekostnad och hotar förändra Israel rent demografiskt ses som ett hot av majoriteten israeler idag.

De ultraortodoxa judarna möter dock allt större motstånd bland andra israeler som tycker det är dags att de ska göra militärtjänst och efter det börja arbeta.

Haaretz…

Israel fick i söndags en ny koalitionsregering. Benjamin Netanyahu svors in som premiärminister i ytterligare 18 månader, därefter tar ärkerivalen Benny Gantz från Blåvita alliansen över posten. Detta enligt en uppgörelse som kommit efter tre val utan tydlig maktfördelning.

Den nya regeringen har planer på att annektera delar av Västbanken, uppger Netanyahu.

-Pettersson tycker att det är lika bra att Israel annekterar hela Västbanken för världen behöver inte en till arabisk stats. Det finns 22 arabiska länder och det räcker.

Tvåstatslösningen finns redan. Jordanien är en palestinsk stat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Judisk bosättare döms för mord på palestinsk familj

  1. När en palestinier mördar oskyldiga Israeler då får han en belöning av Palestina. Och Sverige stämmer in i hyllningskören genom att ge stora bidrag till hjälten och hans familj om han har dålig inkomst pga att han inte kan något yrke utan bara har lärt sig att mörda. Och alla goda i Sverige applåderar och kräver att Israel bojkottas för att dom är rasister som försöker hindra morden på Israels invånare.

  2. Märklig inställning i Israel att en viss grupp i samhället slipper arbeta och göra miltärtjänst !
    Det låter precis som dagens ynkliga Sverige där total kravlöshet gäller mot vissa grupper i samhället.

  3. Religiösa extremister kan världen gott vara utan. Personligen har jag svårt att förstå alla som inte har klart för sig hur både djur och människan har utvecklats. Risken är att människosläktet tar död på sig själva genom att ignorera det naturliga urvalet. En av de största felen är den svenska felöversättningen från engelskan som gjort att våra politiker inbillar sig att alla är lika mycket värda.

Kommentera