Världen behöver inte en 23 arabisk stat


MELLANÖSTERN. USA vill investera 50 miljarder dollar i Mellanöstern som en del av en plan för att skapa fred i regionen. Fredsplanen ska skapa en miljon jobb på Västbanken och i Gaza och halvera fattigdomen om den genomförs på rätt sätt. Planen omfattar även Egypten, Libanon och Jordanien men också de rika Gulfstaterna. 

Dock är det ett litet problem, de så kallade palestinierna totalvägrar och säger blankt nej till att samtala om planen och de hotar dem som gör det, även sin arabiska bröder.

Det är socialdemokraternas systerparti Fatah hotar de som deltog i investerarkonferens för de palestinska områderna. ”Vi kommer fortfarande ihåg Svarta september, våra vapen är kapabla att verka brett i arabiska huvudstäder”. Fatah är ett ”socialistiskt” parti, en del av PLO, den palestinska befrielserörelsen som Sverige betalar bistånd till.

Twitter. 

Det finns 22 arabiska länder. Dessa länder tillhör världens rikaste med enorma oljeresurser och inkomster, trots det har den arabiska regionen världens högsta arbetslöshet. Den ekonomiska tillväxten är så långsam att det tar 140 år att fördubbla inkomsten för invånarna mot 10 år på andra ställen på jorden.

De arabiska länderna ligger långt efter andra delar av världen när det gäller vetenskap och forskning. I regionen finns endast 371 forskare på 1 miljon invånare medan snittet i världen ligger på 979.

Både utbud, efterfrågan och spridning av vetenskap är präglad av ineffektivitet och brist på innovation. I de arabiska områdena bor c:a 5 % av världens befolkning men bara 1 % av världens böcker produceras här. När det gäller patent och uppfinningar är de arabiska länderna så gott som helt frånvarande. Det finns inte fria medier eller oberoende domstolar.

I den arabiska regionen drömmer hälften av alla unga om att emigrera. Anledningen är brist på möjligheter.

De arabiska länderna rankas sist när det gäller medborgerliga fri- och rättigheter, särskilt för kvinnor är situationen svår men även minoriteter och oliktänkande förföljs.

I alla dessa länder har islam ett avgörande inflytande och märkligt nog finns det fortfarande folk som tror på denna religion.

Vi ska också komma ihåg att det aldrig funnits ett land som kallats Palestina eller ett folk som hetat palestinier. Folket är en uppfinning av Arafat och hans kompisar på 1960-talet.

-Pettersson menar att vi behöver inte ett 23 arabland. De som finns räcker och blir över.

Ottomanska imperiet. Ottomanerna, det vill säga turkarna var på den förlorande sidan i första världskriget annars kanske imperiet bestått än idag.

Tvåstatslösningen finns redan. Jordanien är en palestinsk stat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “Världen behöver inte en 23 arabisk stat

 • Kent

  Om araber/palestinier överger sin helvetesrelion så kan det finnas hopp om en bättre framtid i regionen.
  Annars är det sämre än att elda upp pengarna.

  Gilla

 • Olof.p

  Dom har krigat mot varandra i flera tusen år i Mellanöstern, varför skulle dom sluta med det nu?

  Gilla

 • Tony

  Men en sak är där ingen som klår dem i, att slå sönder
  och riva ner ett samhälle till ruiner?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: