Hundratals kvotflyktingar sitter fast i andra länder, varför flyttar de inte hem?

INVANDRING. Hundratals kvotflyktingar som fått beslut om skydd i Sverige kan inte komma hit på grund av pandemin, rapporterar Sveriges Radio Ekot. I mars ställde Migrationsverket in resorna till Sverige på obestämd tid.

Aleppo Bild från Wikipedia

Syriern Ahmed har fått permanent uppehållstillstånd och skulle ha rest till Sverige med sin fru och son i slutet av mars, men är nu fast i Libanons huvudstad Beirut där familjen inte får något ekonomiskt stöd och har svårt att klara sig.

-Pettersson undrar varför inte Syriern Ahmed återvänder hem och Sveriges Radio ställer inga frågor.

Ahmed “flydde” från Aleppo år 2014, kriget i Aleppo slutade i slutet på 2016 och återuppbyggnad pågår.

 • Varför återvandrar inte Ahmed?
 • Är Ahmed islamist, kriminell eller vill han leva på bidrag istället för att vara med att bygga upp sitt land?
 • Sverige, EU och FN borde uppmuntra syrier att återvandra i stället för att flytta norrut.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

8 thoughts on “Hundratals kvotflyktingar sitter fast i andra länder, varför flyttar de inte hem?

 1. Då har dom alltså inget skyddsbehov, och kan stanna där dom är.
  Det är dags för sossarna att vinna väljare på sin politik istället för att förlita sig på importerat valboskap som bara ser en försörjnings möjlighet.

 2. Om Sverige ska överleva som nation måste vi lägga om kursen helt. Sverige och svenska folket måste komma i första hand oavsett.
  Vi måste utvisa alla som inte verkligen är flyktingar. Ut med alla illegala som gömmer sig. Utvisa alla som sitter i våra fängelser och inte är svenska medborgare. Stoppa allt bistånd och all invandring 30 år framåt. Ut ur eu och bygg upp våra berdskapslager igen. Vi måste vara självförsörjande på livsmedel. Ta hem all miltär personal som är utomlands. De behövs för att hålla ordning här hemma. Höj löner och befogenheter för polisen. Förstatliga alla skolor, sjukhus, äldreboenden, järnvägar, elbolag, telefonbolag och media. Inga vinstintressen här utan hög kvalitet och låga kostnader. Halvera alla politikerlöner på alla nivåer och bort med alla förmåner. Halvera antalet riksdagsledamöter. Samma pensioner som alla andra. Sänk pensionsåldern till 60 år för alla. Den som vill kan jobba så länge den vill. Behovspröva alla bidrag inklusive barnbidragen. Bidrag endast till svenska medborgare. Inga bidrag om man inte bor i Sverige hela året. Högre löner inom vården, skolor, polis. Avskaffa landstingen. Fri sjukvård och tandvård. Ingen karensdag. Återinför lärlingsjobb. Högre miljökrav på inrikesflyg och inga bidrag. Bort med allt mediastöd och all tv och radioreklam. Mycket lägre elpriser och nya kärnkraftverk. Riv ner alla vindkraftverk och bygg mer solkraft. Höj spärren till riksdagen från fyra till tio procent. Vi måste kunna rösta via nätet och bankid. Bort med alla energiskatter på bränsle och el. Bensin och diesel kostar faktiskt bara ca 6 kr litern. Gör om fordonskattesystemet så att det gynnar vanliga bilar och straffa ut elbilar som ju inte alls är miljövänliga om man räknar in allt. Gratis lokaltrafik och billiga tågresor gör att inrikesflyget minskar kraftigt. Bygg nya vägar och järnvägar. Ta bort all lastbilstrafik över tio mil och styr över på tåg. Samma sak med busstrafiken som är bäst lokalt. Återinför personligt ansvar för politiker och tjänstemän. Högre utbildningskrav på samtliga politiker. De bör ha minst högskoleutbildning och arbetslivserfarenhet. Om vi använder våra egna pengar så räcker dom till mycket.

 3. Vadå?
  Flytta hem!
  Då måste han ju jobba och kanske inte har tid att
  avla barn hela tiden!
  Vi behöver våra pengar, vår sjukvård, vår tandvård,
  vår barntillsyn, våra bostäder och allt annat vi byggt
  upp och äger, för egna behov!
  Vi behöver inte ha gatorna fulla med invällare, som inte
  kan eller vill arbeta!
  Vi behöver inte ha gatorna fulla med spöken i sopsäck,
  som släpar barnvagn, har stor mage och en massa
  barn omkring sig!

 4. Hem ?
  Nej, de vill till det förlovade rika trygga och heligt mångkulturella paradiset Sverige och där hamnar de för eller senare till alla landsförrädares stora lycka.

  • Jag hatar Lans, å ena sidan säger han att det är viktigt att sticka ut och göra något större, å andra sidan säger han att det är viktigt att gå i samma takt som alla andra. Gagg-Pelle!

   Är man privilegierad och har ett garage och någon som kan betala för ubåten så är det genomförbart. Men, tänk någon som växer upp i en familj utan verktyg och utan pengar!

   Vi borde därför satsa mer på de unga så ALLA får samma möjligheter. Dessutom vet alla att Håkan förlorade. En loser som vi säger i mina kvarter.

   • Du är inte lätt att inte bli avundsjuk när man själv är alldeles för lat dum.

Kommentera