Stoppa avgiftshöjningarna på elnätet…

EKONOMI. Inom kort kan regeringen komma att lägga fram ett förslag som riskerar att kosta landets elkonsumenter ytterligare 30 miljarder kronor i ökade avgiftshöjningar. Anledningen till detta, hävdar regeringen, är att man vill stimulera elnätsbolagen att investera mer i sina elnät för att bland annat komma tillrätta med de kapacitetsproblem som finns. En närmare granskning av förslaget visar att några sådana drivkrafter inte skapas. Det är ingen hemlighet att elnätsbolagen inte är nöjda med det förslag till snävare intäktsramar som föreslagits för perioden 2020–2023 vilket säkert har haft betydelse, rapporterar Svenska Dagbladet, bakom betalvägg. 

-Pettersson säger att 30 miljarder extra till ägarna, bland annat staten, kommer inte att bidra till ökade investeringar, utan förbättra de redan höga rörelseresultaten, som tillfaller nätägarna.

Dagens system uppmanar inte till att spara energi, vår senaste räkning från vattenfall var 667,49 för elen och 2323,65 kronor i nätavgifter. Totalt 2991,14 för tiden mars och april 2020. Skatten är 1321 kronor, alltså 44 procent.

Frågan är om regeringen står på konsumenternas sida eller…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Stoppa avgiftshöjningarna på elnätet…

 1. Fick precis ett samtal från Göta Energi. En bostad under 79 kvm 80 kr per månad.

 2. De behöver fylla på Maggans lador via Vattenfall. Det kostar att ligga på topp. Skall vi nu börja hämta de s.k flyktingarna när de är hemma i hemlandet och föder barn eller något annat som man vill göra i sitt krigsdrabbade hemland.. semester tex så kostar det.

 3. Man blir bra sugen på att bosätta sig jämte en fors och köra ett eget system med turbiner.

 4. Det är många saker som Makten hittar på som jag vill stoppa – men hur gör man?

   • Många är fly förbannade på detta tyrann-system men ingen vet hur man ändrar det.

 5. Jag har 247 kr i elräkning från bolaget som jag köper elen från och ca 1400 kr från elnätsbolaget den här månaden. Sjukt, minst sagt.
  Dyrare lär det bli med ökat antal elbilar och snabbt ökande befolkning.
  Det är allt svårare att motivera sig att bo kvar i Sverige.

  • Vansinne att ingen kan stoppa blodsugarna. Det är ungefär som med bränslet.Den höjs varje år automatiskt. Bara i Sverige antar jag.

 6. Det bådar inte gott för framtiden. Fientligheten mot den skötsamma allmänheten fortsätter elakare och listigare varje dag. Förbrukningen är en marginell kostnad för de flesta privatkonsumenter. Det går väl att anmäla den kommunistiska regeringen för maktmissbruk till Europadomstolen eller annan internationell instans? Det krävs stora rättviseförändringar. Svenska arbetare, företagare och skattebetalare ska inte försörja utländska familjer i Sverige. Det är osmaklig och ohållbar kommunistisk politik, som bör förbjudas i hela världen. Jag befarar att regeringen även vill tvinga på privatbilister elbilar med tvång trots att koldioxiden inte påverkas i den grad man mässat om ( fake news ). Det är kanske meningen att folk inte ska kunna ordna sin egna el med tillräcklig kapacitet. De blir då beroende av att vara anslutna till en elproducent och folk tvingas betala de dyra avgifterna, som förmodligen används till asyl och migration. Jag väntar otåligt på ett uppvaknande eller snabbt en ny regering. Alternativet känns långt ifrån omtänksamt.

 7. Angående kostnad för el.

  Oavsett hur mycket el du förbrukar finns alltid den så benämnda “fasta avgifter” , det är den riktigt fiffiga inlåsnings-mekanismen för din elförbrukning.

  Kort-ågott den stora merparten som skyfflar in miljarder i “fasta avgifter” är de kunder som bor i lägenhet, en riktig extrem vinstmaskin.
  En lägenhets-kund som förbrukar; tiotal watt för belysning några tiotal watt för kylskåp några hundratal watt för spis och några ental watt till batteriapparater samt tiotal watt för teve, vart dygn.
  Dessa åvan försummbara förbrukningar för var enskilld lägenhet en lägenhets-innehavare som debiteras med “fasta kostnader” som är till sin proportion lägenhet kabelnätet merän ren, guldgruvan.

  Det finns inget du kan göra du kan göra mot Nätet om du så endast har en glödlampa exempelvis det poppulära att köpa energi med viss öres-variationer från diverse el-leverantörer dessa ören är till sin jämförelse av “fasta kostnader” för din lägenheten inte ens i gränslandet, försumbar.
  Ditt öres-köp-laborerande av den själva fjuttiga istort 0-förbrukning el-ström här eller där är endast en fiffig konstruktion för att flytta ditt fokus från det legaliserade, du ej kan värja dig från, stölden, Nätet.

 8. Till att börja med bör Pettersson byta elbolag. För min del med ett modernt elbolag är fasta och rörliga avgifter med skatter och moms tio gånger dyrare än energikostnaden.

  Sedan Mauddan och Freddan var och handlade i Holland och nära nog försatte Vattenfall i konkurs så är eldistributionen det enda som ger klirr i kassan. Jag tror att det är därför som de låter dessa bolag vegetera på svenska folket.

  • Nu går det inte att byta Nätbolag men dock Elleverantör, Skellefteåkraft är väldigt bra prissatt för elkunden just nu 17,28 öre ink moms. .

   • Kör spotpriser via Tibber. 13 öre i snitt senaste 30 dagarna inklusive moms och elcertifikat. Jag betalade nästa tio gånger mer för leveransen än för strömmen senast.

 9. herre jävlar, inte mer av den varan, det finns väll inget så j…. lönande för absolut ingenting och deras ägare(vi,stat, folket) men (vi, stat folket) får inget tillbaks utan det blir bara ska skinnas.
  De mesta av alla kraftverk och ledningar är byggda av just våra skattepengar, och borde där med varit självförsörjande och vinstavkastande för årtionde tillbaka.
  skandal

  • Är et någon som är förundrad med en VD med över 1 miljon i månadslön för att betjäna en folklig anläggning.

 10. På Petterssons fråga om regeringen står på konsumenternas sida så är svaret det gör dom definitivt inte.

  • Regeringen står inte heller på landets innevånares, tillika skattebetalares, sida.

   Detta då vår regering är globalister vilket innebär att dom stjäl våra skattemedel, och skänker bort dom till personer och organisationer utan anknytning till Sverige.

   Globalism är ett finare ord för stöld och utarmning av ett lands folk, allt ditt är mitt och allt ditt skolen tagas ifrån dig.

Kommentera