Viktiga åtgärder mot gängvåld genomförs inte

BROTTSLIGHET. Efter åtta månader är 12 av 34 utlovade åtgärder i regeringens program på rättsområdet inte genomförda, enligt en genomgång som Moderaterna har gjort, skriver SvD bakom betalvägg. 

Steget efter

Partiets rättspolitiske talesperson Johan Forsell säger till tidningen att arbetet inte inletts i flera av de viktigaste delarna i programmet. Inrikesminister Mikael Dambergs (S) pressekreterare bekräftar att delar av programmet inte är påbörjat.

Mikael Damberg (S) bjöd in alla partier UTOM Sverigedemokraterna till samtal om hur man ska stoppa gängbrottsligheten i september 2019, några veckor senare hoppade M, KD och L av i protest mot vad man uppfattade som alltför otillräckliga åtgärder mot det grova våldet. Nu visar det sig att S+MP inte ens har förmågan att genomföra det lilla man lovade.

-Pettersson är förvånad över att landet fungerar så pass bra som det gör med den regering vi har men det kunde vara mycket bättre.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Viktiga åtgärder mot gängvåld genomförs inte

 1. Jag tror att bromsklossen är miljöpartiet för Socialdemokraterna kan inte göra något utan deras godkännande.

 2. Lita aldrig på en Moderat eller någon annan från den landsförädiska 7 klövern de är alla skyldiga till att Folkhemmet idag befinner sig i ett mångkulturellt och kriminellt träsk !

 3. Det ska låta bra när en sosse öppnar munnen:

  – Vi ska knäcka gängen!

  – Om 10 år är Sverige drogfritt.

  Hur går det?
  Och fåren låter sossarna hållas. Hur bra kunde inte Svenskarna kunna ha det i sitt Sverige. Utan alla raketforskare och alla miljarder vi öser ut till korrumperade diktaturer. Låg kriminalitet, fungerande sjukvård, högre pensioner, lägre skatter.

  RIKSRÄTT!!!!!

 4. Att medborgarna lider under kriminaliteten
  är ingen stor fråga för våra politiker.
  Förövarna är ju offren…..De har det svårt,
  trångbodda, klarar inte skola , för få
  ungdomsgårdar etc.Arma land

  • Den här gången kan tyskarna inte skylla på den österrikiske korpralen. Fast Merkel växte upp i DDR dit hennes far flyttat frivilligt så de får väl skylla på det eller Merkels polska bakgrund.

   Världen består av kollektivistiska partier och liberala partier, liberala i ordets röra bemärkelse alltså varken folkpartister eller medlemmar i det amerikanska demokratiska partiet. Det spelar ingen roll om det är kommunism, socialism, fascism, nazism, zionism eller islamism det är samma tankegods i botten. Lite kul är det dock att de vänsterblivna kallar nationalsocialister för högerextrema.

 5. Så länge det inte är Regeringen som styr landet utan småpåvarna i landets alla kommuner och regions myndigheter med olika personliga agendor får vi detta utfall och som ett ytterligare negativitet har vi en totalt förlamat sittande Regering !!!

 6. Det finns en bra krönika i Kvartal 17/5, av Jörgen Huitfeldt om allt prat som skall förvandlas till handling. Ni alla som undrar varför inget sker, läs och begrunda.

Kommentera