Är det inte dags för en uppföljning av kompetensregnet, SVT?

INVANDRING. Det regnar kompetens över Sverige just nu. Studieår, doktorsavhandlingar och tunga examina. Det syns tydligt i Arbetsförmedlingens statistik. Var tredje syrier som kommer till Sverige har en eftergymnasial utbildning. Till det kommer de som inte har högskola men ett yrke som det råder brist på i Sverige, till exempel bilmekaniker, rapporterade SVT i juni 2015.

SVT var förvisso inte ensamma, men SVT påstod att Sverige fått den största akademiska tillströmningen hittills och att var tredje syrisk flykting var högutbildad.

Istället för en massiv import av kunskap som SVT påstod har det visat sig att resultaten för utomeuropeiska invandrare i kunskapsproven för bland annat tandläkare, läkare, sjuksköterskor är katastrofalt dåliga. Men istället för att ta detta på allvar har SVT ägnat sig åt opinionsbildning för att Sverige ska släppa igenom lågkvalificerade läkare och tandläkare och ta emot ännu fler dysfunktionella och oanställningsbara.

Steget Efter

Rapport om migration, en katastrof för dem som tror att invandring är bra

-Pettersson skulle gärna vilja att SVT följer upp sina agendasättande nyheter och ödmjukt be om ursäkt för att SVT trots en enorm budget har fel gång på gång, det blir så när ni inte håller er till fakta utan rapporterar ett vänsterblivet önsketänkande.

Att “flyktingarna” är välutbildade har närmast blivit en vandringssägen, visst det kommer en och annan med bra utbildning för arabiska förhållanden, men den utbildningen passar oftast inte här och de kan fortfarande inte språket och det stora problemet är att de flesta saknar gymnasieutbildning och att många inte ens har gått i något som kan liknas grundskola.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Är det inte dags för en uppföljning av kompetensregnet, SVT?

 1. Usch va dållit!

  Lätt att tro att Jönsson tömt en hel “mulen himmel” till frukost. Tyvärr har det bara blitt te och madar.
  Svaret skall vara till Klas som låtit serva bilen. / Per.

 2. Det enda ställe där kompetensregnet skulle kunna göra nytta är väl på SVT, för där är man inte så noga med kompetens.

 3. Sannolikt var uttrycket kompetensregnet en jämförelse med kompetensen inom statsmedia SVT/SR och där hade de nog en stark poäng. Denna propagandaapparat har länge styrts och varit överhopat med aktivister, kommunister och f.d övervintrande stasiagenter.

 4. Jag vill helst inte få min bil servad av en nyanländ.
  Sist jag fick bilen tillbaka i Trelleborg hade jag fått mitt nya bilbatteri utbytt mot ett gammalt.
  Även bromsskivorna bak blev utbytta mot gammalt skrot.
  Passa på att serva bilen i Polen, halva priset och dubbelt så bra.
  När du är där, passa på att gå till tandläkaren.

 5. Skickliga bilmekaniker från Syrien. Som Dr Relling lär ha sagt, “fan tro’t” Vi har faktiskt kommit en bit längre, och är man duktig i deras land så framstår man som novis i Sverige. Med det har varken broilerpolitiker eller SVT’s redaktörer en hum om.

 6. Det hjälper inte att de har ”utbildning ”!
  Är de muslimer så har kvinnor lägre värde
  än män för dem!

  ”Me Too” tänkte kanske inte på det?
  – men det är väl inte utbildningen de
  importerar?

Kommentera