21 miljoner till Somalia

INSÄNDARE. Till Ingela Nylund Wats, riksdagsledamot för S

Tydligen har det nu gått så långt att svenska skattemedel skall gå till att betala andra länders skulder, i detta fallet Somalias skuld till Internationella valutafonden på 21 miljoner som tydligen bara är en del av skulden.

I riksdagsdebatten angående detta så sade du följande som var riktat mot SD som tydligen var det enda partiet som röstade mot detta :

” SD ställer alltså 21 miljoner kronor, som den svenska insatsen innebär för skuldavskrivning för ett av världens mest utsatta länder, mot insatser för att stärka svensk välfärd.

Det är magstarkt , och det talar sitt tydliga språk”.

Vad som är magstarkt och som talar sitt tydliga språk är att du, Ingela Nylund Wats, och många andra riksdagsledamöter och politiker tydligen anser sin främsta uppgift vara att främja andra länders medborgares väl och ve långt före sina egna landsmäns intressen.

Att Somalia är ett av världens mest utsatta länder kan ifrågasättas men saknar i sammanhanget betydelse. Det är inte Sveriges eller svenskars skyldighet och uppgift att betala detta lands eller något annat lands skulder. Särskilt inte i dessa Coronatider där miljarderna rullar för att motverka och lindra följderna av detta virus.

Eftersom dom här 21 miljonerna som nu skall skänkas till Somalia tydligen bara är en del av deras skulder så är frågan hur mycket mer är du villig att betala av deras skuld? Blir nästa generösa insats av dig och ditt parti att svenska skattebetalare skall betala hela skulden och i så fall hur många miljoner eller kanske miljarder blir det då frågan om? Dessutom får Somalia redan c:a 600 miljoner om året av Sveriges skattebetalare.

Vilka andra länder står i kö för att få sina skulder betalda av svenska skattebetalare? Kanske Nordkoreas raketuppskjutningar står i tur att betalas av svenska skattemedel för inget verkar ju vara omöjligt när det gäller att skänka bort våra medel till andra länder.

Det svenska biståndet uppgår idag till ofattbara 52 miljarder och man kan ju bara spekulera i hur många korrupta politiker och makthavare som lever lyxliv på dom pengarna?

Din uppgift i riksdagen Ingela Nylund Wats är inte att tillvarata andra länders medborgares intressen oavsett om dom lever i Sverige eller i sina hemländer.

Din uppgift är att ta till vara dina egna landsmän intressen i främsta hand. Det är därför du är invald i riksdagen och det är därför du har din alldeles för stora lön på närmare 70.000 kr i månaden samt andra förmåner utöver detta.

Jag och säkerligen många andra är inte villiga att betala detta till dig för att du skall ägna din tid åt att t ex betala andra länders skulder.

Vad det gäller Somalia så har vi svenska skattebetalare bekostat detta lands medborgares uppehälle här i Sverige mer än väl. Tusentals Somalier lever år efter år på olika bidrag i Sverige och visar mycket lite intresse för att vidta insatser för att kunna stå för sin egen försörjning.

Med detta i åtanke så är denna betalning av Somalias skuld till IMF inget annat än en skymf mot svenska skattebetalare.

Om nu Somalia är ett av världens mest utsatta länder så vill jag här uppmana Somalia och andra liknande länder att upphöra med sina ständiga krig och konflikter och istället försöka leva i fred och samförstånd och bygga upp era länder så kanske ni slipper att vara så ”utsatta”. En ”utsatthet” som ni själva är skuld till helt och hållet och som jag inte är ett dugg intresserad av att lindra med mina skattepengar.

Jag är j – igt trött på att finansiera er livsstil oavsett om ni befinner er i Somalia eller här. Lika trött är jag på att finansiera era semesterresor till ert hemland därifrån ni påstår er ha flytt för era liv.

Vad det gäller dig Ingela Nylund Wats och andra riksdagsledamöter som röstade för detta förslag att betala Somalias skuld i dessa Coronatider så skulle det inte skada om ni drabbades av denna smitta och fick ett besked av den svenska sjukvården att ni kan gå hem och ta en Alvedon och invänta döden eftersom vi saknar resurser att ta hand om er på ett värdigt sätt.

För att lindra ångesten så kan ni ju tänka på er generösa insats som kostade oss skattebetalare 21 miljoner och som hade kunnat användas för att kanske rädda livet på en del av dom svenska åldringar som ni offrat genom er politik.

Du borde skämmas Ingela Nylund Wats, jag kan bara känna ett stort förakt för sådan folkförrädare som du!

Till sist en stor eloge till SD för att dom i varje fall röstade mot denna skuldbetalning.

Sandor Herold, invandrare boende i Malmö

17 thoughts on “21 miljoner till Somalia

 1. En sak som retade upp mig lite extra var när jag såg ett av Ebba Bush inlägg på FB ”Situationen i vården är otroligt ansträngd. Personalen inom kommunal och regional vård och omsorg går redan på knäna. De hade det tufft även innan krisen.” Samma dag lägger hon en röst för ett beslut att ge Somalia 21 miljoner kronor. Tänk så många nya händer vi kunde ha fått till vården, eller till mediciner som idag begränsas. Hon har också pratat om de gamla, samma där, tänk va många ”hemsamariter” det kunde ha anställts för dom pengarna,
  Nej, både Ebba och Ulf menar inget av vad de säger och efter valet 2022 så kommer dom att slå sig samman med C och L.

 2. Jag tror inte många känner till följande angående inbetalningarna till pensionssystemet.
  Arbetsgivaren drar vissa % på lönen som går till pensionen, men det finns ett tak på hur mycket som går dit.
  Allt över det taket går direkt till statskassan.
  Vilket innebär att allt som betalas in som pensionsavgift går inte till pensionssystemet. För ca 7 år sedan var det 17 miljarder de år.
  ATP fonderna är de största aktieägarna i Sverige. Nu när aktieutdelningen uteblir enligt förslag och påtryckningar från diverse populister så drabbar det förs och främst pensionärerna och kommer att även dränera kapitalet i fonderna, eftersom de förmodligen blir tvungna att sälja av aktier för att överhuvudtaget göra utbetalningar. Kursen på aktierna är i botten, de kanske inte får vad de betalat.
  Bromsen som infördes vid finanskrisen blir nu tvärnit.
  Förvaltningen av ATP fonderna kostade 11 miljarder på 10 år?
  Tala om att sko sig. Allt över 100 miljoner är bedrägeri.

 3. Ett alternativ är att elda upp 21 miljoner.
  Då får man ju nån nytta av pengarna iaf

 4. Varför har Somalias problem blivit så viktiga för Sverige så att de tillomed står över Sveriges egna.

 5. Jag är fattigpensioner med 10800 kr i månaden. Jag fick en restskatt på 4000kr.
  Fy fan för dessa politikerkräk. Hoppas det finns en karma.

  • Fattig pensionär?
   Minpension är i år 7120 kr. Förra året 6902 kr.
   Arbetat för betalning sen jag var14 år, innan dess gratis.
   Gick i pension när jag fyllt 61.

 6. När får vi tillbaka 100 miljarder som Reinfeldt lånade ut till Grekland för 0.1% ränta.

  • Det blir väl som när.sossarna med G Persson ”lånade” ca 260 ur Allmänna pensionsfonden, d v s ALDRIG.

 7. Delar den uppfattningen. Det ska vara upp till var och en att privat och frivilligt finansiera främmande människors livsstil. SD är väl enda parti, som inte faller för den typen av skyltfönsterhjälpsamhet. Förmodligen har det dolda orsaker och kan vara olagligt. Jag är inte heller motiverad att vara med i det märkliga fjäsket.

 8. Lysande skrivklåda av Sandor som är invandrad gjort.sin plikt och förtjänar sin rätt till det fria ordet.

 9. Vad krävde Sverige i motprestation? Att man utan krångel ska ta emot alla återvändare och dem som utvisas? Att man tar emot fängslade och sätter dem i egna fängelser under samma tid som utmätt straff i Sverige?

 10. Tack Sandor
  Ja just det , det är inte Somalia som betalar hennes och de övriga medröstandes löner
  det är den svenska arbetande befolkningen oavsett var du kommer ifrån.
  Obegripligt att vi skall hjälpa detta land för snart bor de alla här med gratis uppehälle istället för att bygga upp sitt eget land,
  Somalia har alla möjliga chanser att bli ett väl egenförsörjande land, men i ena stunden är det outbildat fattigt land
  men när de kommer hit är de en resurs!!!
  Hur är det möjligt???
  Dubbelmoralen hos alla svenska gråterskor i partierna är enorm,
  kan man ena stunden lägga ner energi på att ömka för dessa , så kan de tusan läsa på om Somalias land markrikedomar jordmåner, vatten resurser mm, allt detta kan inte vara svårt för det står på svenska och typ google
  Men, men
  Helt enkelt Somalier de orkar inte bry sig bara de får våra bidrag så skiter dom i det mesta

 11. 🤔 🤭 🤫 🤔 🤭 🤫

  Jag håller faktiskt med den lilla minoriteten SD i detta fallet. 🙂

  • De andra 75% är ju förståndshandikappade så de kan man inte skuldbelägga.

Kommentera