Alice Teodorescu Måwe ger de vänsterblivna en rak höger

INRIKES. Alice Teodorescu Måwe, numera idépolitisk sekreterare åt moderaterna skrev i onsdags en gästkrönika i Göteborgs-Posten. Rubriken var ”Den som vårdar äldre ska kunna prata svenska”. Det fick vänsterblivna som Annika Strandhäll, Ola Spännar med flera att protestera. 

Twitter
Twitter

-Pettersson tycker det är intressant att de vänsterblivna inte tycker att språket är ett problem, men de kanske pratar arabiska och somaliska…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Alice Teodorescu Måwe ger de vänsterblivna en rak höger

 1. Alice Teodorescu Måwe, är en kvinna med bred och klarsynt analysförmåga.

  Till skillnad mot alldeles för många andra. Som inte orkar med, att läsa vad hon skriver i sitt inlägg. Innan man kommenterar så naivt.

  Alice Teodorescu Måwe vet att analysera och ifrågasätta, här i en av sina tidigare utmärkta ledare.

  ”Blott Sverige svensk naivitet har.”

  ”Visst är det hisnande att fundera över vilket land Sverige hade kunnat vara om realism i stället för naivitet hade fått dominera?”

  https://www.gp.se/ledare/blott-sverige-svensk-naivitet-har-1.13723529

 2. Antingen vill jag ha betalt för att lära mig språket som talas på mitt framtida äldreboende, annars får dom prata svenska. Inte förhandlingsbart.

 3. En kommun i Skåne anställde 14 personer i åldringsvården för att de skulle lära sig svenska, (orsak, sänka försörjningsstödkostnaden, lönebidrag från staten, förbättrar kommunkassan).
  Resultat; Covid 19 på äldreboendet, så förbjuder man besök av anhöriga på grund av smittorisk men har inte vett eller resurser att testa vilka som är bärande av viruset, vilket kan smittar enligt andra länders kartläggning 14 dagar innan du själv visar symtom.
  Det är förmodligen av samma orsak det har spridit sig i Stockholms äldreboende. Men då via så kallat instegsjobb

 4. Minns ny de lyriska utläggningar över doulor som stöd för barnaföderskor med annat modersmål än svenska? Då var/är minsann ”samma språk” en viktig förutsättning för trygghet m.m.
  Jag har inte sett en enda liten text där doulornas nödvändighet ifrågasätts, utan enbart hyllningar.

  Ack, den Värdegrunden!

 5. Bättre än så MÅSTE det bli: Alla inom ALLA Kommunala, Regionala , Statliga och Politiska allmänna verksamheter MÅSTE tala flytande svenska och förstå likaledes !!!!!!

 6. Strandhäll och Spännar anser nog att vi ska gå över till att tala arabiska istället när det snart är de nya härskarnas språk.

 7. Numer hör det till sällsyntheten att få en läkare aom pratar begriplig svenska.

 8. När skall Regionerna kasta ut alla falska läkare och sjuksköterskor som förekommer i vården?

  • Polisanmäl HR-direktörerna i Regionerna för grovt tjänstefel om de har anställt icke legitimerad personal på sådana tjänster. Då kanske de börjar fatta att det inte är partiboken och ”tycka synd om” som gäller utan landets bästa.

 9. Det är självklart att ALL vårdpersonal pratar svenska. Den som inte fattar detta är IDIOT.
  Själv skulle jag aldrig acceptera vårdpersonal som inte fattar svenska. Tänk vilka missförstånd det kan bli annars. Äldre människor upplever det otroligt viktigt att kunna prata med personalen. Det finns inga gränser hur dumma vänstervridna tänker om dom ens kan tänka. Verkar inte så…

 10. De stollar som anser att vårdanställda inte ska tala svenska borde överhuvudtaget inte ha möjlighet att uttala sig om något som ligger över deras kompetensnivå.
  Jag har själv blivit utsatt för hemtjänst utan tillräcklig kunskap i svenska, jag bad honom hövligt men bestämt försvinna. Meddelade hemtjänstens chef att jag inte accepterar detta, fick löfte om att det inte skulle inträffa igen. Nästa morgon samma man kom, samma procedur. Felet ligger först och främst hos ledarna. Hur ska vi kunna få ordning på Sverige så länge vi har en ledare som ingen examen har och som stöttas av en massa odugliga ja sägare?

 11. klart Alice. har rätt…..
  Tror inte att dom där två vill ligga på sjukhus och inte förstå vad dom säger..
  Dessa muppar går till privata sjukhus .Dom har ju snyltat åt sig pengar varje år från oss skattebetalare som arbetar varje dag..

 12. Det är inte alls kul..
  Jag begriper inte att S har det stödet MSM och de själva påstår ha.

  • Har några bekanta som är genuina Socialister de är helt övertygade om att Socialismen är den enda vägen framåt för Sverige oavsett offer, de tycker dessutom att sittande regering gör ett fantastiskt arbete.
   Min reflektion de måste helt enkelt vara dumma i huvudet !!!

 13. Lite kul är det ändå att i detta land ställer man krav på att personal ska kunna prata persiska (fârsi eller pârsi), samiska, långtbortiskanska, med mera, med mera på vissa boenden men kräver inte att man ska kunna prata begriplig svenska där våra egna gamlingar bor.

 14. Helt självklart ska man kunna prata en bra svenska, speciellt när man arbetar inom vården. Har själv råkat ut för en läkare där budskapet inte gick fram.Det gjorde mig ganska upprörd, så jag bokade en ny tid med läkaren för att få ett förtydligande. Vi måste stå på oss och ställa krav. Anhöriga måste hjälpa till här om orken tryter.

Kommentera