5 år i tingsrätten blev 14 år i hovrätten för mördare från Eritrea

BROTTSLIGHET. Göteborgs tingsrätt menade att mannen inte agerade med ett likgiltighetsuppsåt när han gick till knivattack mot en annan man utanför restaurangen i de centrala delarna av Göteborg en natt i november i fjol. Tingsrätten tog bland annat hänsyn till att mannen ”varit synnerligen höggradigt påverkad av alkohol” och att det grumlat hans möjligheter att bedöma effekterna av sitt handlande. Mannen dömdes till fem års fängelse och utvisning i 15 år för grov misshandel och vållande till annans död.

Mordvapnet. Foto: Polisen

Nu river hovrätten upp domen och dömer mannen för det som åklagaren yrkat på – mord. Straffet blir 14 års fängelse och utvisning på livstid.

I motsats till tingsrätten kommer hovrätten fram till att 23-åringen agerat medvetet i situationen. Hovrätten skriver visserligen att det inte kunnat bevisas att mannen hade för avsikt att döda sitt offer, däremot att han var likgiltig inför sitt handlande och att han därför ska dömas för mord. Rätten skriver också att mannen var ”arg och irriterad” när han gick till attack.

Den dömde mannen har under hela rättsprocessen förnekat brott. Han uppger i polisförhör att han var så full att han inte minns någonting av kvällen.

Gärningsmannen slutade sitt jobb som städare i Göteborg ungefär tolv timmar innan dådet inträffade. Han besökte Systembolaget och köpte sex öl av märket Kung som han berusade sig på innan han begav sig till restaurangen. Den unge mannen som miste sitt liv hade fått ett nytt jobb och firade det på restaurangen den aktuella kvällen.

Förutom förhör med mördaren Daniel Kiflesus har på åklagarens begäran hållits vittnesförhör med: Hager Drar, Nohme Mebrahtu, Teib Abdelkadil, Henok Yosief,Yemane Gebremichael, Radi Mussa Ibrahim, Jabarti Mohammed Hashi samt poliserna Stefan Andersson, Tim Nilsson och Rickard Mårland samt ambulanspersonalen Anneli Wikberg.

Målsägandeförhör har hållits med brodern till den avlidne, Filmon Berhe.

-Pettersson säger att det ser mörkt ut på vittnesbänken…

Daniel Kiflesus Foto: Polisen

Den dömde är:

Daniel Tekulu Kiflesus, född 1997, medborgare i Eritrea och skriven i Jönköping

 • Dom tingsrätten: 5 års fängelse och 15 års utvisning för grov misshandel och vållande till annans död.
 • Dom hovrätten: 14 års fängelse och utvisning på livstid för mord.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “5 år i tingsrätten blev 14 år i hovrätten för mördare från Eritrea

 1. Bra, mord ska bestraffa hårt. Tänk den
  dagen då Sverige leasar ett fängelse i
  öst. Där det kostar hundralappar per dag
  för att inhysa brottslingar. Miljarder att
  spara, och kanske några skulle välja den
  smala vägen.

 2. Sex burkar Kung, det kommer man inte långt på, men han lyckades komma åtskilliga mil bort från Sverige, tack för det! Sedan får man hoppas på att utvisningen verkligen verkställs också.

 3. Jag kan inte påminna mig när har jag sist läst om ett domslut från en tingsrätt som inte var förölämpande mot allt vad rättsmedvetande heter. De slår knut på sig själva för att ta in varenda förmildrande orsak så att domen blir straffet blir så lindrigt som möjligt ! Dvs om gm tillhör en skyddsvärd minoritet. Vad är det för tomtar som dömmer i tr? Dags att byta denna fars mot en ensamdomare, en fullt kvalificerad jurist. Istället för obildade politiska aktivister till nämndemän.

  • Det är nog mest tjocka kärringar som jobbar som domare i dagen Sverige. De få män som jobbar där är nog riktiga fånar.

 4. Det måste till kompetenta folk som sitter i Tingsrätterna,
  det slängs oerhörda kostnader på gratis advokater till
  sådana som bara bidragit med jävelskap, då borde det
  finnas pengar till lagkunniga personer i Tingsrätterna
  som inte dömer efter partimedlemskap..

  • Nämndemän: amatörer utan jur. utbildning. Politiskt tillsatta.
   Skandallöst system!!

   • Håller helt med.
    Nämndemännen är politiskt tillsatta figurer, som ser till att domsluten följer dagens pk politik och bortser i valda delar lagboken.

 5. Svenska fängelser är överfulla. Kostnader för mat, logi, sysselsättning och inlåsning är nu för mycket i Kinasjukan tid och *va fan får man för. pengarna. Är det *shit in shit out?.Nu i den stora oredans tid måste Sveriges skattebetalares skatt användas klokt. De dömda, i Sverige inte hemmahörande skall avtjäna sina straff i sina hemländer mot ersättning. Om straffet är långt blir det mycket pengar som gör några rikare av landsmannens gärningar.

 6. Hade varit bättre att direktutvisa denna kriminella parasit på livstid, billigare för äkta svenska skattebetalare !

  • Kan dock vara bra med ett tydligt straff och då helst i fångläger i NordKorea, ryska Sibirien eller norra Kina – sedan direktutvisning därifrån.

 7. Knivar kan med fördel användas inom jordbruksnäringen. Nu när vi har så många nyanlända med stora lägenheter (ofta femrummare), samt lider av en obefintlig och nedmonterad beredskap/jordbruk, skulle inte de nyanlända kunna odla potatis i parketten? Med tanke på hur många de är och vilka enorma arealer i form av bostadsförturer det rör sig om, kan vi åter stå starka på kort tid. Kan man pissa i munnen kan man också göda genom att pissa på parketten. Gödningsförfarandet är snarlikt det som sker när man pissa i någons mun, dvs. kompetensen finns redan.
  De enorma ”jordbrukssubventioner” som betalas ut i form av bidrag till de nyanlända finns redan. Bidragsprocessen är både maximerad och MYCKET väl beprövad. Det finns såväl stora arealer i form av förturslägenheter, som mycket piss att tillgå. Alla äldreboenden som görs om till bolla-hus, varifrån de äldre få gå när bolla tar över, utgör också odlingsbar parkett.
  Ofta bor det väldigt många ”bönder” i förturslägenheterna. Arbetskraft finns.
  De lågutbildade, överflödiga och korrupta politikerna kan plocka jordgubbar och den enorma rullande V-märkta åklagaren gör sylt och potatismos genom att rulla över skörden.
  Alla onödiga myndigheter (ni vet de som saknar uppgifter och därför driver genusprojekt för skattepengarna) kan säkert också bidra på något sätt, även om det är svårt att finna lämpliga uppgifter till dessa pajaser i skrivandets stund. Vi får tänka på saken. Pissa kan de nog, åtminstone om de får instruktioner (steg 1. knäpp upp gylfen osv.)

  Genuspolitiker! Vad väntar vi på? Börja odla nu! Det är dags att åter bygga vår beredskap.

Kommentera