Miljöpartiet vill öka biståndet

BISTÅNDET. Sveriges bistånd är i år 52,1 miljarder, 52.100 miljoner över 142 miljoner om dagen, plus det vi betalar till EU och FN som i sin tur ger bistånd. Sedan 60 år vräker vi pengar över mängder av länder, samtidigt som vi tar emot oanställningsbara och människor som inte vill arbeta och många av dem som saknar asylskäl vägrar att åka hem och för det belönas de med bidrag.

Biståndsminister Peter Eriksson, Miljöpartiet
Foto: Fredrik Hjerling.

Sverige är i kris, i detta läge vill  biståndsminister Peter Eriksson (MP) öka biståndet. Det trots att Sida har så mycket pengar så de har ingen kontroll på dem.

Biståndsorganet Sida får regeringens uppdrag att föreslå ändringar i det svenska biståndet, då coronaviruset totalt förändrat läget i mottagarländerna, rapporterar Sveriges Radio.

– Vi riskerar att få en utbredd svält och en fattigdom som gör att de framsteg som vi har gjort de senaste decennierna för att minska fattigdomen och få en utveckling som är någorlunda, det riskerar att slås tillbaka, säger biståndsminister Peter Eriksson.

-Pettersson säger att gång på gång hittar de som är givmilda med andras pengar på nya ursäkter för biståndet. Det är krig, torka, översvämningar, gräshoppor, korruption, slöseri och nu skylls det på coronaviruset.

FN varnar återigen för torka och svält i Somalia men det är inte torkans fel – stoppa biståndet och rädda Afrika

Ett exempel, i Somalia finns allt. Marker för jordbruk, betesmarker för boskap, fiske, möjligheter till turism, råvaror, allt. Varför svälter somalier och andra afrikaner när de har allt som behövs för ett bra liv?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Miljöpartiet vill öka biståndet

 1. När lades mentalsjukhus ner jo 1997 och när startade miljöpartiet, ser vissa paralleller men det kan var svårt att se det. Men vi ser ju hur dom som är i det partiet verkar fungera dåligt både tankemässigt och i sina uttalande om hur dom vill göra det bättre. Det blir ju bara sämre för alla 7 kr. för en plastpåse för att rädda världen. Nej bara en smygskatt för att det saknas pengar. Synd och Skam

  • Plastpåseskatten p.g.a klimatet?
   Jag ser hur jag veckovis får papperskuvert genom brevlådan i massor. En misslyckad autogirobetalning orsakade att jag fick 3 kuvert som påminnelse på en dag . Snacka om slöseri.

 2. Hur nån etnisk svensk som har alla hästar i hagen kan rösta på ett sånt dårparti övergår mitt förstånd.

 3. Vi bör satsa pengarna som MP vill skänka bort till byggnation av mentalsjukhusen.

  • Helt korrekt då får dom plats på sjukhuset och vi får en återställning i politiken när vi blir av med dårarna.

 4. Varenda bidrag som skickas ur landet skall stoppas.och sen ska det revideras ordentligt. Detta vansinniga
  Slöseri måste få ett slut..

 5. Sluta gnäll på att Afrikaner är på svältgränsen. Det finns hur mycket mat som helst i Afrika. Miljarder vilda djur som kan slaktas och ätas i stället för att bara kasta dom efter att man skjutit dom.

 6. Man kan knappt tro det är sant. Vi behöver bygga upp Sverige med beredskapslager, sjuk- och äldrevård, kvalitetsskolor, bostäder, civilt och militärt försvar, allmän förebyggande ordning, utbyggnad av glesbygd för bättre självförsörjning osv. Det kommer kosta 10-tals extra miljarder per år och då kan man förutom utlandsbistånden använda 1 miljard per år att stegvis under 6 år avveckla socialbidragen till Malmö, som i sig är en skandal och ska inte finnas på kartan. Sverige måste ställa om politik och börja arbeta för att dra ned de konstlade behov av skatter och bidrag till friska arbetsföra människor. Varför finns bostadsbidrag? Kan det bero på att vissa människor har för låg inkomst/pension, att vissa bor oskäligt över tillgångarna, att det saknas bostäder med lämplig standard? Dålig konkurrens? Ja det kan bero på alla de sakerna förstås men Sverige behöver ta hand om sitt land bättre, ge kreativa företagare friare händer, minska beroendet av skatter, stat, regioner och kommuner.

 7. Jag är ingen vän av någon religion, men här är en kyrka som gör underverk, utan en krona i bidrag, https://www.jw.org/sv/
  Lägg ner sida och jag garanterar att jehovas får mer gjort för 100 miljoner än sida får för 44 miljarder.
  Jag är imponerad över jehovas hjälpverksamhet, utan att vara i närheten av att ara religiös.

  • Det ser bra ut. 22-1 till Jehovas mot Sida. Undrar om denne 1 är mannen som pratar med hundar istället för människor.
   Jan Eliasson heter han visst.

   Jag var lite otydlig, men Jehovas bedriver hjälpverksamhet där det uppstår naturkatastrofer, svält och sjukdomar, parallellt med de stora hjälporganisationerna som har miljarder i bidrag av våra skattepengar.
   Jehovas använder bara kyrkans pengar och får inte en krona från staten.

 8. Kan Svenska fattigpensionärer vända sig till Sida för att
  ta del av dom medel som sida inte kan göra gång på?

  Sen en fråga, är det ett absolut krav på att va idiot för
  att bli partimedlem hos MP??

  • Det är ingen formellt krav men en förutsättning. Med ett uns av förstånd väljer du ett annat parti.

  • Man kanske skall emigrera dit. En svensk kolonni bekostat av somalier.
   Undrar om man får samma villkor där som här som ”flykting”.

 9. Alla som kan tänka själva begriper att miljöpartiet MÅSTE BORT. Dom kör landet i botten med sina VANSINNIGA IDEER.
  UT MED MILJÖPARTIET NU

 10. Inget land bryr sig om den fruktansvärda klimatkrisen vi har i Sverige varje år. Under flera månader kan vi inte odla någonting.

 11. Måste vi vänta 2 år till innan dom är ute ur riksdagen, dom är mer skadliga än ett virus både för landet och ekonomin

 12. Miljöpartiet är ett menagerie av dårar, knäppskallar, idioter, stolpskott och någon enstaka vanligt efterbliven.

Kommentera