Terrorbränder även i Bollmora

BROTTSLIGHET. Två av hemsjukvårdens bilar vid Bollmora vårdcentral var helt utbrända på måndagsmorgonen. På en tredje bil hade en ruta krossats av en sten. – Det här drabbar våra viktiga hembesök hos äldre. Nu i coronatider är det extra ansträngt, säger Carina Heed, verksamhetschef, till tidningen Mitti

Bil, Bollmora. Foto: Privat

Även ett intilliggande förråd förstördes delvis av branden. Där hade kommunen cyklar. – Som tur var hade vi inte hunnit ställa ut våra nya elcyklar där, säger Carina Heed.

Personalen löste morgonens utåk med cyklar och privata bilar. – Nu har vi fått hyra in bilar. Det är ju en onödig kostnad för samhället. De pengarna hade kunnat användas bättre, till exempel till mer personal. , säger Carina Heed.

Händelsen är polisanmäld och rubricerad som skadegörelse. Bollmora ligger i Tyresö kommun, södra Stockholm.

-Pettersson säger som vanligt,  att det är inte skadegörelse. Det är terrorbrott.

Jag menar att de återkommande bränderna över hela vårt land borde klassas som grov mordbrand och terrorbrott.

Det finns ingen helt entydig definition av terrorism, men den svenska lagen om terrorbrott baseras på ett rambeslut från EU. Enligt beslutet är terrorism ”en gärning som allvarligt kan skada en stat eller mellanstatlig organisation om denna syftade till att:

 • injaga allvarlig fruktan hos en befolkning eller befolkningsgrupp,
 • tvinga offentliga organ eller en mellanstatlig organisation att vidta eller avstå från att vidta en åtgärd,
 • eller destabilisera eller förstöra grundläggande politiska, konstitutionella, ekonomiska eller sociala strukturer.”

Alltså terrorbrott och inte skadegörelse!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

8 thoughts on “Terrorbränder även i Bollmora

 1. Visst är det terrorhandlingar, som ingen ska försvara. Bomber, bränder, skjutningar, förnedringsrån, gruppvåldtäkter, fusk och hot mot myndigheter och privata företag osv. Ser inte väljarna och myndigheterna hatet? Vi har daglig fientlig skadegörelse mot samhället i en aldrig tidigare omfattning. De nöter och river sönder demokratier till slut. Det är förstås inte speciellt svårt att fånga in och utvisa såna terrorister. Lagföring och utvisning av dessa terrorister ska heller inte försvåras av antidemokratiska politiska krafter i myndigheter och riksdag.

 2. Steffes och den övriga månkulturälskande och landsförädiska 7 klöverns trygghet bara fortsätter !

 3. Bollmora var en gång i tiden en lugn och fin plats för folk att bo i och barn att växa upp i.Det enda störande momentet var ”fyllebacken ” där det var bråk i bland.Kioskinbrott var väl den värsta kriminaliteten.Nu har idyllen med sina vackra naturområden blivit en arena för den misslyckade integrationen.Samma utveckling som vanligt alltså.Men,vi har ju varit naiva som en känd herre uttryckte saken.

 4. Vilket är motivet till att bränna bilar? Är det avundsjuka, pyromani, kvällsnöje för den som har tråkig eller som Pettersson tror terrorism?
  Möjligen kan det finnas inom gruppen alarmister några som ser fossilfordon som satans verktyg och då måste bilar bränna. Oavsett vem, vilka gärningsmännen är deras begåvning skräp värd. Skräp måste omhändertas, sorteras. Sopor komposteras eller förbränns. Farliga sopor måste exporteras.
  – Finns det inte en fantombild över vem, vilka brännarna är annars är det risk att det bränner till för någon drabbad med lika-bränning som svar, eftersom alla ska vars lika inför lagen.

  • Motiv: liten hjärna, våldsam personlighet, skräp”människor”.

 5. Med ett genusperspektiv är inte det här så farligt. Grabbarna bara eldar lite. Brinna-brinna. Brinna nytt land och gå på bidrag. Sälja knark. Ormet kryper över hela ”Sverige”.

 6. Detta följer det förväntade mänstret!

  ”Invasionstrupperna” gör systematiska angrepp för
  att sätta skräck i Sverige.

  ”Invasionstrupperna” har stöd i de5 kontrakt som
  socialdemokraterna skrev med Muslimska Brödraskapet
  redan 1999!

  ”Invasionstrupperna” tillåts bygga stridsledningscentraler
  i varje tätort i Sverige!

  ”Invasionstrupperna” tillåts föröka sig obegränsat i Sverige!

  LANDSFÖRRÄDARNA, socialdemokraterna tillåter denna
  utveckling i Vårt Fosterland!

Kommentera