I väntan på klimatförbättringar…


VÄDER. -Pettersson sitter och bloggar, det är den 13 maj i nådens år 2020. Då och då tittar jag ut och ser snöflingor dansa förbi, mest vågrätt, eftersom vinden är frisk från nordväst. Temperaturen var +0,4 klockan 6 i morse, nu klockan 10 har den stigit till +2,5C. Fördelen med lite plus är att snön inte blir liggande.

Päronträdet blommar utanför Petterssons bloggrum. Det är grönt och fint, men rejält kallt och risk för den oäkta hustruns odlingar. 

SMHI säger att kommande natt, till torsdag, blir det kallt med minusgrader även i söder. Hela veckan fortsätter med för årstiden ovanligt kallt väder och periodvis ostadigt, framför allt till helgen då ett omfattande lågtryck väntas röra sig in över Skandinavien. Någon riktig vårvärme är dessvärre inte i sikte, möjligen i slutet på nästa vecka.

I Riksgränsen är det idag 555 cm snö och öppet för den som är sugen på skidåkning.

 

Blått är kallare än normalt, rött varmare…

Märkligt är att trots att trafiken minskat, industrin går på halvfart och flyget står på marken så ökar koldioxidalten, Co2, men man kanske inte ska fundera utan lyssna  på vetenskapen.

För övrigt är jag nationalist, jag älskar Sverige, men anser att skörden ska gå till dem som har planterat, inte till dem som kommer hit enbart för att njuta av frukterna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “I väntan på klimatförbättringar…

 • Greger Karlson

  Min naiva vän som tror på allt SVT säger tror att vi får en varm sommar likt den 2018.
  Jag hoppas han får rätt. Vad jag ska njuta i solskenet.

  Gilla

 • peter kostin

  Här i Sundsvall fick bilisterna skrapa rutorna i morse. Det låg is på grunda pölar. Så nu kan Greta skrika åt vintern ”hur vågar du förstöra min barndoms vår”

  Gilla

 • turrim

  Klimatguden för Sverige hade anpassat sig till våra resor, transporter och köttätande för att ge oss behagliga vårtemperaturer. Sedan går någon terrorist och stoppar in en Coronabugg i systemet nog influerad av någon Greta. Det mesta stoppas på väg och i luften. Givetvis blir det kaos i min temperaturdator. Nu får ni leva med risk för istid.

  Gilla

 • DanTor

  Petterssons ”oäkta hustru” med sina odlingar är i fara för natt-kyla/frost.
  Det nämnda päronträdet som blommar fint, utgår från att bilden är justnu, är isåfall i farosonen för antagen nattfrost.
  Blommor, träd eller buskar, förstörs av nattfrost betyder ingen eller glest med frukter eller bär.

  Utebliven fruktsättning av frost och det var lika förra året vid denna tiden det kom två frostsmällar södra-delen-sverige, under blomperioden, med veckas mellanrum och resultatet blev nääästan noll frukt eller bär.

  Pettersson får meddela om det blir päron, joföresten vadå ”oäkta hustru” kan det händelsevis vara ide att äkta, bättre än att leva i synd.

  Gilla

 • Macheteattacker

  Vi måste stå enade i kampen mot Corona säger genusministrarna unisont. Vi har en intelligent regering med en välutbildad statsminister i ledningen. Vi har inget att frukta. Många unga förmågor bidrar i regeringen, helt utan arbetserfarenhet (och annan erfarenhet, och liten hjärna). Det här är en stor fördel. Man blir inte så låst i tankarna när man inget vet eller kan. Alla metoder som faller inom den så kallade värdegrunden är bra. Därmed vill jag bidra, för mitt genusland och för min genusledning, som jag och mina vänner är mycket stolt över. Ett förslag följer, hur vi kan lura viruset med genus och/eller skatt på påse, samt könsoperationer:
  1. När viruset kommer, gör då snabbt en könsoperation. Viruset blir förvirrat och tror det handlar om flockimmunitet.
  2. Bär fittmössa. Ingen virus vågar ge sig på någon med sådan utstyrsel.
  3. Hoppa ifrån viruset med käpphäst
  4. Gör som Löfven. Göm dig. Viruset kan då inte hitta din lekamen.
  5. Fortsätt hävda att vi är världsbäst i hanteringen av situationen. Viruset inser att det finns enklare motståndare, ty vem vill ge sig på de som är bäst?
  6. Stimulera ”journalisterna” att fortsätta skriva. Alla lögner kommer att förvirra viruset ytterligare.
  7. Prioritera personer som inte hör till landet och som aldrig bidragit. Detta får viruset att helt tappa fattningen, eftersom beteendet är extremt underligt från ett virus perspektiv. Bry er inte om de gamla som byggt vårt land.
  8. Fortsätt rösta på pajaserna. Ju mer pajaser desto svårare blir det för viruset att sprida sig. Viruset tror att det konstant befinner sig på cirkus och kan därmed inte orientera sig i tillvaron.
  9. Öka skatten på påsar. Vetenskaplig förklaring på denne åtgärd kommer senare.
  10. Kryp som ett ormet. Ormar går säkra, särskilt om dom är hbtq-certifierade

  God bless The genusmyndigheter.

  Gillad av 3 personer

 • ossie

  Det måste vara den globala uppvärmningen.

  Gilla

 • Maja 2

  Nu bör man ställa sig på Sergels Torg med ett plakat ”Klimatuppvärmningen är en bluff. ”

  Gilla

 • Nisse

  -66 på Grönland vad säger Greta har hon tystnat eller ?

  Gilla

 • Stenbock

  Intressanta nyheter från baksidan…
  I går satt Stenbock och läste en bok,då kallare tider uppenbarade sig. En Hagelskur som slog till rejält på min fönster,under vårmånaden Maj.
  Är dessa ett tecken för ”klimatuppvärmningen” och Golfströmmens förändring får vi förbereda oss med varmare kläder !!
  Skall vi dessutom tro ”experterna inom sitt område”,är snart alla Isbjörnar utdöda !

  Gilla

 • Tanten

  Ingen ordning nu för tiden.
  Inte ens på vädret.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: