Riksdagen ska debattera smitta i äldrevården

PANDEMI. Det blir en särskild riksdagsdebatt om coronasmittan på äldreboenden, skriver TT. Detta efter att både Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet skickat in en begäran. Det är däremot inte klart när debatten ska ske.

 

Jeander

I sin motivering skriver Sverigedemokraterna, som lyfter fram den uppmärksammade spridningen på äldreboenden i Stockholmsregionen, att liknande katastrofer måste undvikas i resten av landet.

”Rikets styrande bör inte gömma sig bakom myndigheters, kommuners och huvudmäns ansvar”, skriver SD i sin begäran om debatt.

I begäran har Sverigedemokraterna skrivit att liknande katastrofer måste undvikas framöver, och att politiker inte kan gömma sig bakom kommuner myndigheter och huvudmän.

Pressmeddelande från Sverigedemokraterna (5 maj)

-Pettersson misstänker att den debatten inte är populär hos regeringen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

10 thoughts on “Riksdagen ska debattera smitta i äldrevården

 1. Förstår att dessa oduglingar nu känner sig pressade. De hade väl inte räknat med att något oförutsett skulle dyka upp och på så vis avslöja deras oduglighet och totala inkompetens.
  De ända det duger till är lyfta en orimlig ersättning för ingenting.

 2. Jag läste att flyktingar fick arbetspraktik på äldreboende av Arbetsförmedlingen trotts att de inte kunde svenska och inte förstod säkerhetsföreskrifter.
  Någon som vet om det är sant?

  • Det är värre än så.
   För att sänka försörjningsstödet så anställs nyanlända med lönebidrag, stor del av kostnaden flyttas då tillfällig till staten och en annan pott i kommunen, lönekostnad.
   När personen varit anställd så länge att den kvalificerar sig för A-kassa blir personen utbytt. Så håller det på tills A-kassan bortre gräns. Allt går att verifiera i kommunernas statistik över. När försörjningsstödet minskar, ökar antalet anställda. Inte svårt att räkna ut varför.
   Naturligt vis är det så smittan har kommit in på boendena.
   Inget test material för att försäkra sig om att ingen är smittad.
   Bli hemma om du känner dig sjuk? Infekterad kan smitta 14 dagar innan den själv blir sjuk.

 3. Gjorde mig ikväll mödan att teckna ner antalet gånger,som ordet (Corona) förekom.Ordet som nu orsakar självmord,p.g.a. den hysteri och panik som media förmedlar.
  RBB´s (Berlin/Brandenburgs lokala TV)) sändes under 30 minuter,
  Under denna tid upprepades ordet ”Corona”,hela 39 gånger !!
  När inte denna beteckning för sjukan användes,förekom ordet ”Pandomi” c:a 15 till 20 gånger.
  Måste erkänna att jag inte ens hann med att notera dem alla .
  Naturligtvis orsakar sådan skrämselpropaganda rädsla,bland de mottagbara !

 4. Det är väl inte mycket att debettara, regeringen och politiker på alla tänkbara nivåer har gjort en sak gemensamt DE HAR SPARAT OCH SPARAT PÅ ÄLDREOMSORGEN, frågan alla bör ställa sig är, vart har alla pengar från de som har byggt upp Sverige tagit vägen? Sen har politikerna mage att säga att ”vi måste hjälpas åt” och ”vi som samhälle måste känna ett gemensamt ansvar” ALDRIG i livet, de är ansvariga för den situation de har ställt Sverige inför. Nåt satans ansvar måste de ta!! Vad ska vi annars ha dagens politiker till om det inte tar ansvar för de det ställer till med. Mår illa över hur fruktansvärt dåliga politiker vi har, de tar aldrig något ansvar, de har inte en aning om vad en konsekvensanalys är, men de är fruktansvärt duktiga på att ljuga, blå neka och gräva ner saker i utredningar. Hoppas de som har röstat fram dessa eländiga politiker är nöjda med resultatet.

 5. Distriktsläkaren Jon Tallinger, Tranås recenserar fulspelet som försiggick i SVT Rapport 19:30 2020-05-10. Alltför många covid-19-patienter på äldreboenden skulle kunna räddas till livet men dör i onödan därför att de inte får behandling med syrgas.
  SVT’s dödshjälpspropaganda. (Publicerades 2020-05-10. Speltid 4:03)

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=NyRO2MQwaj0&w=560&h=315%5D

  Personen som framträder i videon och uttalar sig heter Maria Olsson och är ansvarig för svenska palliativregistret.

  I videon på länken nedan finns hela reportaget från SVT Rapport 19:30 den 10 maj 2020. Inslaget börjar vid c:a 9 min. in i SVTPlay-videon

  https://www.svtplay.se/video/26559694/rapport/rapport-10-maj-19-30-4?start=auto

  • Tillägg:

   Distriktsläkaren Jon Tallinger, Tranås har tagit tjänstledigt för att kämpa för att covid-19-patienter på äldreboenden skall få behandling med syrgas för att få en möjlighet att överleva i stället för att de behandlas med morfin, vilket oftast leder till en säker död.

   Jon Tallinger har sammanställt mycket information / dokumentation om det tunga arbetet han tagit på sig för att rädda människoliv. Materialet finns tillgängligt med ett stort antal videos bl a på YouTube. Han kämpar exempelvis mot politiker, mot myndigheter, mot media ffa SVT m fl. Kolla gärna på länken nedan:

   https://www.youtube.com/channel/UCPi09ewi9RSkDwT2fsSsxKg

 6. Debattera i Riksdagen?????, Sätt polisutredning på saken det är solklara fall av vållande till annans död i många fall som på vilken annan arbetsplats som helst !

 7. Närbesläktat med detta ämne är vad jag kort nämnde i en kommentar för några dagar sedan. Hysterin kring C-19 leder nu till att psykiskt labila personer,begår självmord.Minst tre sådana fall avslöjar patologen och varnar för åtskilliga fler,om man inte söker dämpa hysterin i media..
  Detta avslöjade den bekante rättsläkare i Berlin redan för någon vecka sedan. Naturligtvis teg deras PK-press om detta eftersom det kunde skada deras födkrok,just nu.
  Idag har äntligen BZ avslöjat det hela i nedanstående länk.:
  https://www.bz-berlin.de/berlin/michael-tsokos-berlins-bekanntester-gerichtsmediziner-spricht-von-corona-suiziden-durch-panikmache

Kommentera