Två ”svenskar” åtalas efter ”terrorliknande” sprängning i Köpenhamn


BROTTSLIGHET. Två ”svenskar” åtalas för sprängningen mot Skattestyrelsen i Köpenhamn i augusti i fjol, meddelar danska åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Enligt åklagaren kan det ses som en ”terrorliknande handling” eftersom dådet riktade sig mot en dansk myndighet.

”Sprängningen riskerade att skrämma de anställda och att påverka myndighetens arbete”, kommenterar åklagare Lise-Lotte Nilas åtalet.

Männen, som är  22 och 23 år, är svenska medborgare men inte svenskar och greps i Malmö, Sverige respektive på Kastrups flygplats. Detonationen skadade Skattestyrelsens lokaler och närliggande byggnader, men ingen människa skadades fysiskt.

-Pettersson säger att de åtalade, har kopplingar till detta gäng: Tio invandrare döms för explosioner och grovt vapenbrott i Malmö

Mannen som greps i Malmö är Nurettin Syuleyman. Han föddes i den bulgariska huvudstaden Sofia 1997 och tillhör en turkisk minoritet i Bulgarien och en turkisk klan i Danmark och Sverige som tidigare har attackerat det danska skatteverket. Se Document.dk.

Pappan driver Pizzeria Gino i Malmö Handelsbolag och kör omkring i en skaplig svart BMW 530d sedan XDrive av årsmodell 2014.

***

TIDIGARE 2019-08-14. Två ”svenskar” misstänks för sprängning i Köpenhamn

BROTTSLIGHET. För några dagar skrev vi att Danmark fruktade att bli som Sverige, nu visar det sig att två ”svenskar” är misstänkta för en av sprängningarna i Köpenhamn. 

En man i 20-års åldern har gripits misstänkt för inblandning i den explosion som inträffade vid en myndighetsbyggnad i Köpenhamn i förra veckan. Detta uppger dansk polis på en pressträff, enligt DR.

Mannen greps i tisdags kväll efter en intensiv förundersökning och samarbete med svensk polis. En annan man uppges vara på fri fot och är internationellt efterlyst. Båda är misstänkta för att ligga bakom sprängningen vid Skattestyrelsen.

-Pettersson säger att de nya svenskarna gör bra reklam för det mångkulturella paradiset Sverige

TIDIGARE 2019-08-09. Fruktar att bli som Sverige

BROTTSLIGHET. Efter åtta explosioner första halvåret i Köpenhamn, Danmark vill Socialistisk Folkeparti och Danskt Folkeparti ha en redogörelse av justitieministern. 

Justitieminister Nick Hekkerup (S) måste förklara vad polisen vet om de åtta explosionerna som har ägt rum i r det senaste halvåret.

– Det är en mycket oroande trend att vi ser dessa explosioner i Danmark. Det är trots allt ett helt nytt fenomen, säger Karina Lorentzen, SF.

Den senaste explosionen inträffade i tisdags kväll på Skatteverket, där en explosiv laddning exploderade och orsakade stora skador.

Läs mer på DR.dk…

-Pettersson förstår att danskarna är oroliga. De vet väl vad som pågår på den svenska sidan av Öresund och fruktar det svenska tillståndet. Under årets första sex månader har det varit inte mindre än 96 explosioner i Sverige. Tolv gånger vanligare i Sverige än i Danmark.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Två ”svenskar” åtalas efter ”terrorliknande” sprängning i Köpenhamn

 • Kenth Andersson

  Svenskar ???
  Nej.

  Gilla

 • Stenbock

  Fjollträskets två ledande skitblaskor söker nu överträffa varandra.
  Först de två ”svenskarna” i Köpenhamn från Aftonslasken,som visade sig vara två importerade araber från Malmö !
  X-pressen ville inte vara sämre och presenterar näste ”svenske” brottsling från Oslo,med ett (troligen) namn som klingar finskt !!
  Har vi inte längre några inhemska mördare,rånare och tjyvar kvar ??
  Dit hän har vi nu kommit,att folk betalar c:a 25:- kronor för lösnummer,med sådana sensationella rubriker….. ;(

  Gilla

 • Håkan

  Varför skall vi husera dem här?

  Stoppa omedelbart all onaturlig invandring, som bygger på att vi skall finansiera hundratusentals människor år ut och år in!

  Det går utmärkt att hjälpa människor i deras egna hemländer till bråkdelen av kostnaden.
  Låt migrationsverkets gigantiska personalstyrka jobba på plats i länder som behöver hjälp. Hjälp på plats är lösningen!

  Om det nu är arbetskraftsinvandring som skulle vara guldregnet för Sverige, så går väl detta att lösa utan att vi skall behöva dra hit halva somalia eller alla arabiska extremister som inte ens är välkomna i sina egna länder för deras religiösa extremism.

  Tyvärr så är mångkultur skit under alla förutsättningar.
  Varför Sverige tar in allt och de mesta Sverige tar in, stannar i Sverige.

  Steffe vill förstöra välfärdsstaten, och det gör man bäst genom att ta in analfabeter och A.I.D.S smittade ne.gr.er och ar.ab.er.

  Tror ni han bryr sig ett skit om integration eller assimilation?

  Det är därför det kallas mångkultur och inte
  ”muslimsk kolonisering”, det låter helt enkelt
  bättre,mer ofarligt och lite finare.
  Ungefär samma som att döpa om städare till lokalvårdare och
  arbetslöshetskassa till aktivitetsersättning…

  Gilla

  • Maja 2

   Dags att sätta ett tak för typ 2 år max till x antal kronor, därefter självförsörjning eller fritt val.

   Gilla

 • Maja 2

  ”Han er tidligere politisk aktiv på venstrefløjen, hvor han også har stillet op for et parti.

  Han blev for en årrække siden dømt for vold, viser Ekstra Bladets research.

  Begge er belagt med navneforbud.”

  En vänsterpartist ,tidigare dömd!

  Gilla

 • hllviken

  Hänt i Sverige

  Gilla

 • Argus

  Jag är ingen stor vän av Skatteverket. Ingen vän alls om sanningen ska fram. Tillsammans med Migrationsverket, Försäkringskassan, Allmänna arvsfonden och Domstolsverket anser jag att de är agendasättande myndigheter, ”The Deep State” på annat språk. Men att gå så långt att bomba dem är att gå får långt.

  Om berörda myndigheter och politiker skött sina uppdrag hade vi inte haft dessa ”svenskar” som kastar bomber.

  Gilla

 • Kristina

  Dags att utrikesministern ryter till – dålig reklam för Sverige, aja baja.
  Fast gärningsmännen har kanske bara gott att säga om Sverige, och det får, så klart, deras gärningar att hamna i ett helt annat läge.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: