Sveriges Radios program Medierna är ett dåligt skämt


INSÄNDARE. Jag ägnar några timmar varje dag åt att följa dels svensk press, dels ett antal utländska tidningar och en rad alternativa medier som t.ex Swebbtv och danska Snapphanen. Jag är gammal och i coronakarantän har jag ju förhoppningsvis gott om tid. Även om vår regering med sin flagranta brist på förutseende gör sitt bästa för att bli av med oss gamla surgubbar i dessa coronatider.

Rolf Malm

Resten av dagen skriver jag på en bok om Sveriges förljugna, politiska historia och krönikor här och i Nya Tider. Häromdagen hörde jag ett inslag i radioprogrammet ”Medierna”. En bekräftelse på att statsmedia är allt annat än oberoende. Ett lika komiskt påstående som att Aftonbladet kallar sig ”socialdemokratiskt oberoende”!

Reporten Josephin Freje Simonson på Medierna skulle granska Swebbtv. Det hela låter som om ett litet barn ska försöka spela vuxen. Programmet är så ensidigt att det blir rent komiskt. Man hör hur Swebbtv:s Mikael Wilgerts har svårt för att hålla sig allvarlig inför fröken Simonssons naiva beskyllningar och insinuationer. Det låter som ett uselt barnprogram. Man kan hoppas att de som hört det är kloka nog att se något av Swebbtvprogrammen och bilda sig en egen uppfattning om kvaliteten på intervjuerna med rader av kompetenta, välkända forskare och sakkunniga inom alla områden. Inte minst raden av internationellt erkända klimatforskare som aldrig får komma till tals i svenska statsmedia. Men de befinner sig på en intellektuell nivå som inte hörs ner till denna lilla statsanställ-da frökens igenslammade, gröna ank-damm.

Det är bra att alternativmedia granskas. Men ska vi skattebetalare tvångsfinan-siera statsmedia med 8 miljarder om året kan vi kräva kvalitet och anständig-het. Inte den här typen av obegåvad, oanständig hjärntvätt. Det är ett hån mot vanligt folks intelligens. En föro-lämpning som Segerstedt sa om Hitler och hans imbecilla idéer.

Rolf Malm

Ps. I mitt skrivande av boken ” Sverige 2084” har jag nu hunnit till 80-talets Sverige. I orwellsk anda vill jag hoppas att våra efterlevande om 50 år ställer dessa journalister i demokraturens tjänst till ansvar för landsförräderi. I varje fall i framtidens historieböcker. Jag behöver dock hjälp med både tips och ekonomi. Tack alla ni som bidrar!

Swish 0722 – 84 70 52. Bankgiro SEB 5005 01 187 30. För tips och kontakt rolflmalm@gmail.com

Mikael Willgert på Swebbtv recenserar programmet Medierna…


5 responses to “Sveriges Radios program Medierna är ett dåligt skämt

 • Olof.p

  Jag ska också säga att jag saknar tidningen Metro, den var så bra att stoppa i stövlarna när de hade blivit blöta och skulle torka.

  Gilla

 • Plurikus

  Försökte lyssna på SR:s program Medierna om SwebbTV men orkade inte igenom allt dravel. Vadå att de på SwebbTV gillar SD och AfS? Är det bättre att majoriteten på SR röstar på MP? Är det mer balanserat?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Hela dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige är en enda jättelikt skämt !

  Gilla

 • Tony

  Råkade höra denna intervju, precis som när dom försökte
  sig på att recensera Samhälls nytt, det är så fruktansvärt
  amatörmässigt gjort så man baxnar? Till dessa hel och
  halvkommunister betalar Svenska folket miljarder, och får
  ett klipp o klistra program i amatör klass.

  Jag förstår att SR inte vill göra en direkt intervju med
  Mikael Wilgert för han hade sopat banan med dessa
  amatörmässiga så kallade skjutjärn, att va rapp i käften
  är inte samma sak som att besitta kunskap, men det är
  så dom gör för att försöka nita någon, men då borde SR
  välja intervju offer i kunskaps klass med sig själva, och
  inte proffs!

  Gillad av 1 person

 • Lellego

  Det finns ett annat som heter ”Klotet”. Det är så enögt så en cyklop blir ett monumentalt under av vidsynthet.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: