Jakten på fuskande företagare

BROTTSLIGHET. 130 medarbetare på Skatteverket står redo att börja granska företagare som fuskar med korttidspermitteringar. Men eftersom lagstiftningen inte är på plats har inte utredarna börjat med granskningen ännu, skriver Dagens Nyheter.

– Befogenheterna som Skatteverket ska ha arbetar regeringen med och ska med i ändringsbudgeten som lämnas i mitten på maj, säger Skatteverkets generaldirektör, Katrin Westling Palm till tidningen.

Palm säger också att kontrollerna även kan gälla andra stöd utöver stödet till korttidspermitteringar.

-Pettersson säger att det är bra att jaga fuskare, men myndigheterna är senfärdiga som vanligt och jag undrar om den rubriken varit möjlig på någon annan grupp i samhället?

Exempelvis:

 • Snart inleds jakten på fuskande LO-medlemmar…
 • Snart inleds jakten på fuskande invandrare…
 • Snart inleds jakten på oärliga journalister…
 • Snart inleds jakten på myglande politiker…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Jakten på fuskande företagare

 1. De jagar småföretagare och matar de stora med miljarder för att tvångskonfiskera de stora. De små skall man slå undan benen på .

  Mynten har två sidor. I restaurangbranschen har man fått fast ett stort antal som ljuger hur många anställda de har, likaså omsättningen! Konsekvenserna av detta kommer aldrig att bli ett straff, då maffia syr restaurang branschen i storstäder. Så långt vågar sig inte skattemyndigheten eller Miljöförvaltningen,men de små är lätta att straffa.
  Det bör vara en öppen redovisning i alla myndigheter hur de hanterar våra skattemedel.

 2. Ja fusk o fusk, jag ser ingen skillnad mellan fuskande företagare eller politiker som genom att tillsätta lönenämnder som består av kompisar som ordnar med fördubbling av löner för politiker på några år.

  Båda saker är en stöld från samhället!

 3. Det är samma mentalitet som styr staten och de fuskande företagarna . Staten försöker tvinga in dem i facket , företagarna svarar med att köra upp staten .
  Win-win .

 4. Så länge vi har ett omfattande bidragssystem kommer fusk och bedrägeri vara lika som idag. Minska bidragsmöjligheterna och sänk skatter och avgifter så de som arbetar kan överleva utan bidrag. Om det gjorts tidigare så hade inte importen av arbetskraft behövt ha den omfattning som nu.

Kommentera