De ansvarslösa politikerna

ANSVAR. Socialminister Lena Hallengren (S) anser att det är ett misslyckande att de äldre inte har kunnat skyddas bättre under pandemin. – Vi som samhälle bör känna ett gemensamt ansvar, säger Hallengren till SVT

Socialminister Lena Hallengren. Pressbild från Socialdemokrater.

-Pettersson undrar vad det är för fel på våra politiker. De skyller på att de varit naiva och jag undrar om de vet att naiv betyder barnslig, blåögd, oskyldig, enfaldig, dum, omogen. Är det något att skylla på för landets ledare, de borde skämmas.

Det är samhällets ansvar att gamla dör på äldreboende säger Lena Hallengren (S). Vet inte damen att politikerna, regeringen, leder samhället, de står inte över samhället.

Det var politikerna som skröt om att de nyanlända var välfärdsräddarna, som ordnade de enkla instegsjobben inom äldrevården trots att de saknade utbildning och inte kunde språket. Detta var regeringens politik!

Regeringen har ansvaret Lena! 

Stefan Löfvens regering är full med ansvarslösa och fuskande människor.

Socialminister Lena Hallengren var ordförande för SSU Kalmar i slutet på 90-talet. År 2005 avslöjade DN att distriktet hade blåst upp sina medlemssiffror – faktiskt mer än fördubblat dem – och därigenom fått 400 000 kronor för mycket i bidrag under hennes ordförandeskap.

Civilminister Ardalan Shekarabi blev vald till SSU-ordförande 2003. Året efter kom det fram att han hade finansierat sin kampanj med pengar som skulle ha gått till ett integrationsprojekt. (Dåvarande SSU-ordföranden och nuvarande inrikesministern, Mikael Damberg, var pikant nog den som godkände projektet.) Shekarabi fick avgå från posten 2005, efter avslöjanden om att flera SSU-distrikt hade fuskat med medlemssiffrorna i åratal; däribland hans eget. Shekarabi är även en illegal invandrare och har fuskat med deklarationen.

Näringsminister Ibrahim Baylan var ordförande i SSU-kretsen i Umeå och medverkade 1997 till valfusk, enligt Svenska Dagbladet. Genom att räkna röster från ett hemligt möte som hölls efter valtidens utgång blev Baylan Umeås kandidat till SSU:s förbundsstyrelse.

Statsminister Stefan Löfven fick ett förstahandskontrakt till en innerstadslägenhet av fackförbundet IF Metall, där han tidigare var ordförande.

Osv, osv…listan bara fortsätter…

-Pettersson undrar om det är en merit att vara en oärlig, ansvarslös myglare i en socialdemokratisk regeringen…

För övrigt anser jag att Stefan Löfven ska avgå och ta hela sin feministiska regering med sig.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “De ansvarslösa politikerna

 1. När den här krisen är över då ska alla ansvariga politiker ställas till svars för sin försumlighet och sina dåliga beslut. De har medverkat till att det har dött en massa människor i onödan!

 2. Nej jag kan inte känna att jag har ett ansvar för att antalet respiratorer minskat med 90% sedan 1991. Jag känner heller inget ansvar för att våra beredskapslager tömts och många miljoner masker brändes upp. Jag känner heller inget ansvar för att Sverige saknar skyddsutrustning och saknar regler för äldrevården.

 3. Hur fan hamnade dom i regeringen..
  Alla är omogna..
  Dom kallar sig ett arbetar parti?
  Hur många av dessa fjolor har haft ett riktigt jobb..
  Jo jag jobbade på lagret i 3 veckor säger nog någon..sen gick jag in i politiken efter ha lärt mig arbetarnans villkor..man får inte vara naiv. alla lika värda.

 4. Var är all utbildad vårdpersonal, hjärnkirurger och raketforskare, som sades välla in i landet från främmande länder? Förresten hur många raketforskare och hjärnkirurger saknade Sverige? Vi saknade däremot beredskapslager för skyddsutrustning i vården, varför? För att pengarna går till invandring? Jag vill se myndigheter och regering, som prioriterar svenskarnas väl. Det är inte bra när ansvariga politiker står i försvarsställning och vill rädda ansiktet varje gång de får svåra seriösa frågor om saknad vårdutrustning och misslyckad smittspridning på äldreboenden.

 5. med risk för att bli tjatig men det är ju så här dryga 80 % av Abzurdistans röstberättigade vill ha det…

 6. Läkaren Jon Tallinger recenserar fulspelet som försiggick i SVT Rapport 19:30 2020-05-10. SVT’s dödshjälpspropaganda. (Publicerades 2020-05-10. Speltid 4:03)

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=NyRO2MQwaj0&w=560&h=315%5D

  Personen som framträder i videon och uttalar sig heter Maria Olsson och är ansvarig för svenska palliativregistret.

  I videon på länken nedan finns hela reportaget från SVT Rapport 19:30 den 10 maj 2020. Inslaget börjar vid c:a 9 min. in i SVTPlay-videon.

  https://www.svtplay.se/video/26559694/rapport/rapport-10-maj-19-30-4?start=auto

 7. 1) Hanteringen av de äldreboende gick ju fel, det är konstaterat men när epedemin exploderar som mest är det förmodligen oondgörligt att fel begås.

  2) Fortfarande så här 2 månader efter virusutbrottet läser man om brister på material till sjukvården eftersom import sker ifrån Kina. Inte den minsta tillstymmelse i krishanteringen att man skulle försöka få igång livsnödvändig inhemsk sjukvårdsproduktion.

 8. Dom som är ansvariga för alla dessa äldre som har dött av Coronaviruset på äldreboenden är dom ca. 82% fullständiga idioterna som röstade i senaste valet. Ni måste vara fullständigt nollställda och sakna allt vad känsla och empati är för något.

 9. Expressen har stora problem med att DfS har byggt Svenskarnas hus i Töreboda. I Sverige! Expressen har däremot inga som helst problem med att araber har en ”Arabisk förening” i Töreboda. I Sverige?
  https://detfriasverige.se

 10. Om man verkligen vill minska antalet äldre som dör av coronaviruset så se till att personer i äldreboende vid behov får tillgång till syrgas. Men Lena Hallengren och regeringen duckar för den frågan.

 11. Koncentrerar man sig på bobo-frågor, genus och skatter på påse så blir det så här. Förklaringen är enkel. Andra klassens medborgare styr Sverige, de klarar inte av mer komplexa frågor och får därför ägna sina små huvuden till plastpåsar och likande.

  Bäst vore att de trädde plastpåsarna över huvudet. Då skulle de flesta påhittade och konstruerade problem försvinna.

 12. Hallengren är den som har det största ansvaret för att folk nu smittas och dör som flugor av coronaviruset. Hon har styrt FHM att fokusera på helt fel saker som HBTQ frågor, migrantbarn och genustänk istället för att se till så att Sverige har haft beredskap i form av skyddsutrustning, testkit m.m. för att motstå en pandemi. Hon är helt inkompetent och bör avgå omgående.

 13. Läkaren Jon Tallinger recenserar fulspelet som försiggick i SVT Agenda 2020-05-10 när Anna Hedenmo intervjuar socialminister Lena Hallengren (S). Senifobiker med senicidal agenda. (Speltid 6:34)

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=pKCYSV3QSSw&w=560&h=315%5D

  Hela den erbarmliga intervjun kan ses på SVTPlay-länken nedan:

  https://www.svtplay.se/video/25859124/agenda/agenda-10-maj-21-15?highlight=vem-bar-ansvaret-for-de-manga-dodsfallen-inom-aldreomsorgen-samtal-med-socialminister-lena-hallengren-s-socialstyrelsens-gd-olivia-wigzell-folkhalsomyndighetens-gd-johan-carlson-samt-aldreforskaren-ingmar-skoog&position=409&start=auto

 14. Principerna för Sveriges hantering av kris och höjd beredskap låter fint på pappret. Men det fungerar inte i praktiken.

  Hur länge skall vi lyssna på FHM:s presskonferens kl 1400 (på vardagarna) och få ta del av denna fars som mest påminner om en patetisk redovisning av ett sämre GRUPPARBETE?
  Hur länge skall vi lyssna på de infantila frågor svenska journalister ställer och för att inte tala om att få höra de lika patetiska svaren?

 15. Gänget som styr förstår inte vad ansvar betyder. Media är inte kritiska till “makten”. Det pågår nu en hel omskrivning av vad ord i svenska språket, de facto betyder.
  …”samhällets ansvar…. är bara början.

  Idag basunerar skattebetalda stasiTV ut att flera länder lättar på sina restriktioner och genast börjar det skrikas om att smittan tar fart igen, i dessa länder.
  I Sverige sägs FHM kunna tänka sig att “lätta” på sina “rekommendationer”.

  “Lätta på sina rekommendationer” – WTF

  Bankokknullare Eliasson på MSB tycker att Sverige reagerat för sent och yrar något oklart svar på frågan om MSB skall få någon form av bestämmanderätt (föreskriftsrätt) gentemot andra myndigheter.
  Det är bara så att om detta skulle ske eller vara möjligt så behöver hela MSM:s personalkader omgående bytas ut. Myndigheten är inte bestyckad med personal som kan axla det ansvar som följer av befogenheten att leda. Dessa floskelimpregnerade “pennvässare” analyserar och skriver inte ens sina rapporter själva. När det brinner står de vid sidan och pekar på den kommunale Räddningsledaren och säger, “Det är han som har ansvaret, vi samordnar bara på en högre nivå”.

 16. Politiker från samtliga sjuklöverpartier är huvudansvariga för katastrofen, därefter de väljare som röstat fram dessa nissar.

 17. Ingen av dem som sitter i regeringsställning är vuxen det ansvar som en sådan tjänst innebär, inte ens han som kallas statsminister.

  Dom har snart sprätt ut hela statskassan över världens flesta länder, vilket märks på alla områden inom landet . Dom har även lyckats att fördubbla sina egna löner för ett uselt utfört jobb, dom skäms inte ens att i dessa tider reducera den allt för väl tilltagna lönen, när alla andra grupper får dra sitt strå till stacken! Ynkligt.

  Och då vill Lena Hallengren delegera ut ansvaret över hela samhället, det ansvar som åligger regeringen!

   • ARBETE? Sossarna i regeringen har väl ALDRIG gjort något arbete, dom vet inte vad ordet betyder.

Kommentera