Kall luft på gång och 550 cm snö i Riksgränsen

VÄDER. Ett lågtryck har under natten dragit in över Norrland med kallare luft som under dagen drar ner även över Svealand och temperaturen sjunker markant. Under kvällen når kalluften ned över Götaland. I övrigt bjuder dagen på ostadigt väder i hela landet med mycket moln och i söder regn, i nordvästra Svealand och Norrland snöfall som kan vara ymnigt, rapporterar SMHI

Den kalla luften stannar kvar över landet i början av nästa vecka. Imorgon måndag rätt soligt, men i fjällen snöbyar. På tisdag och onsdag får södra Sverige tidvis skurar som kan ha snöinslag, i norr fortsatt växlande och vårkyligt väder. Dagstemperaturen sjunker i södra Sverige till omkring 10 grader, över Norrlands kustlandskap omkring 5 grader och i fjällen minusgrader även dagtid.

-Pettersson väntar förgäves på klimatförbättringarna, samt undrar om det bara beror på coronaviruset att klimatdebatten ha upphört.

Kyla leder till betydligt fler dödsfall än värme, vilket går stick i stäv mot bilden som ofta förmedlas i media där dödlighet till följd av värmeböljor är något som rapporteras oftare jämfört med dödlighet till följd av kyla.

Därför är katastroflarmen fel

Webbkameror Riksgränsen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Kall luft på gång och 550 cm snö i Riksgränsen

 1. Konstigt jag såg på SVTs Aktuellt att Sverige värms upp dubbelt så fort som övriga världen.

 2. Nä. Det kan inte stämma. Greta sa ju att det blir varmare och snö och is försvinner……?
  😂😄😆

  • Det sa även ”Klimat- / väderexperten” Morgan Johansson (S) som inte ens klarar av sina ordinarie arbetsuppgifter som justitie- och migrationsminister. Den 5:e aug. 2019 uttalade han sig tvärsäkert och osakligt på Twitter om den smältande isen på Grönland.

   https://petterssonorg.files.wordpress.com/2019/08/morgan_johansson_.png

   D v s han begränsade sin observation till endast en (1) enda månad – den varmaste – av årets alla 12 månader intresserade honom och DN.

   Morgan Johansson kan vara lugn. Under den kallare delen av året har ny is bildat av nederbörd (regn och snö) som faller under den svinkalla delen av vinterhalvåret. Isen som nybildas på Grönland varje år under den kalla perioden kompenserar gott och väl för den is som smälte under några korta sommarmånader.

   Läs mer på:

   https://www.smhi.se/bloggar/vaderleken-2-3336/lagsta-oktobertemperaturen-i-sverige-sedan-2006-1.153644

   Hoppas att justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) noterar dessa nyheter.

   Ismassorna på Grönland finns därför kvar år efter år och minskar inte alls i den snabba takt som alarmisterna Morgan Johansson, ”journalisterna” på DN m fl ville göra gällande genom att uppmärksamma skeendet endast under en enskild sommarmånad.

   Morgan borde haft lite is i magen. Då skulle båda han själv, hans följare samt ”journalisterna” på DN och dess läsare – och kanske t o m Greta m fl må mycket bättre.

   Dessutom … För att smälta det 550 cm djupa snölagret i Riksgränsen och den vida omgivningen på breddgraderna där uppe i norr så kommer det att krävas en sjuhelsikes massa ”Global Warming!

Kommentera