Robert Aschbergs vinklingar och lögner

MEDIA. I veckans avsnitt av ”Trolljägarna” i TV3 jagade Robert Aschberg anhängare till journalisten Joakim Lamotte. Nu ger Lamotte svar på tal i ett inlägg på Facebook.

Robert Aschberg. Bild från Lamottes Facebook

I veckan ägnade Sveriges mest proppmätta journalist ett helt avsnitt av sitt program Trolljägarna åt att försöka ta heder och ära av mig. Med en hel tv-kanal i ryggen hänger Robert Aschberg ut mig till sina hungriga tittare. Detta avsnitt av Trolljägarna är inget annat än Robert Aschbergs personliga vendetta mot mig. Han använder all sin makt och inflytande för att försöka göra ett karaktärsmord och drar sig inte för att ljuga, vinkla och fulklippa så mycket det går. Dessutom har han mage att kritisera mig för att jag tar emot donationer via Swish, samtidigt som han själv är Sveriges rikaste och mest välmående journalist med hela mediaetablissemanget bakom sig.

Men trots att Robert Aschberg har en stor redaktion som jobbar åt honom lyckas han inte en enda gång i programmet visa att jag skrivit eller sagt saker som inte stämmer. Inte heller kan han få fram ett enda tillfälle där jag uttryckt mig olämpligt eller inte haft ”god ton”. Istället bestämmer han sig för att hänga ut mig för vad andra personer har skrivit på nätet. Av alla hundratusentals kommentarer på min sida lyckas han hitta några som är opassande och ger mig skulden för dessa.

Sedan intervjuar han personer som öppet står för att de hatar mig och som gör allt i sin makt för att få mig borttagen från Facebook. Han pratar med en psykiskt sjuk person som under lång tid stalkat mig och jag anklagas för att hänga ut personer när jag endast bemöter den kritik de riktat mot mig. Däremot berättar han inte för tittarna att de han intervjuar om sitt hat mot mig går så långt att de väljer att försvara kvinnomördare och våldtäktsmän.

Men det värsta övertrampet i programmet är när Aschberg påstår att mina anhängare har målat hakkors och kastat grisblod in genom en kvinnas brevinkast. Detta är grova lögner tagna helt ur luften som Aschberg inte har några bevis eller belägg för. Trots att han inte presenterar några bevis ger han mig skulden för detta inför alla sina tittare. Det är slapp journalistik och en vedervärdig metod som han använder i sitt propagandakrig mot mig.

Dessutom får jag skulden för vad folk skrivit på Twitter. Jag som inte ens använder Twitter som plattform. Och han säger även i programmet att han ringer till min fru för att få tag på mig. Men han berättar inte att det i själva verket är till min frus arbetsplats han ringer.

Sedan ljuger han och påstår att jag har avböjt intervju med honom. Sanningen är att jag förklarat för honom att jag skulle svara på alla hans frågor om han kom till min livesändning i Kronogården i Trollhättan. Bakgrunden är att han i en artikel i Aftonbladet påstår att mitt arbete är ofarligt och att jag inte riskerar något alls. Därför erbjöd jag honom att följa med mig till Kronogården för att se med egna ögon. Men detta vågade givetvis inte den modige journalisten Robert Aschberg. Istället satt han tryggt hemma i sitt exklusiva boende medan jag blev misshandlad och rånad för att jag gjorde mitt jobb.

Att han inte vågade möta mig i Kronogården visar vilken ynkrygg Robert Aschberg är och kanske är det även därför som han inte vågar konfrontera någon av dem som skickar dödshot till mig och min familj. Innan Trolljägarna sändes skickade jag nämligen information till Robert Aschberg om flera personer som skrivit att jag skall dödas och min fru och mina barn våldtas. Men trots att Aschberg hade all information valde han att inte konfrontera en enda av dessa människor. Varför valde han att inte göra det? Passade det inte hans agenda?

Det är sorgligaste är att Robert Aschberg är ordförande i Svenska publicistklubben samtidigt som han gång efter annan begår journalistiska övertramp och struntar fullständigt i publicistiska regler. Allt i sin besatthet av att hänga ut mig.

Gårdagens uthängning av mig i Trolljägarna är ytterligare ett bevis på hur vissa maktmänniskor inom den etablerade journalistkåren genom lögner försöker stoppa mitt arbete. Men oavsett hur många gånger Aschberg ger sig på mig så kommer jag aldrig att sluta göra det jag gör. Det lovar jag alla er som följer och stöttar mitt arbete.

Dela gärna det här så att folk får läsa sanningen!

Joakim Lamotte

Om Joakim Lamotte på bloggen…

Om Robert Aschberg på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Robert Aschbergs vinklingar och lögner

 1. Jag vill nog varken benämna eller kalla Robert Aschberg för journalist.

  För en sådan ska ha lite värdighet i sin yrkesroll. Eller rättare sagt, mycket värdighet.

 2. Den individen jämför jag med Hitler Stalin..Lenin..Och förstås Pol pot.
  Hans stora idoler troligtvis…
  Hämsk
  Ingen man vill möta i gränd på natten i
  Kungliga huvudstaden.
  Fy vad läskit.
  Ponnsan från Thailand
  AFS

 3. Aschberg är ett kräk som totalt spårat ur. Expo som är eller har varit ordf. i är ju en antisvensk hat och lögnorganisation. Han gjorde rätt kul och fräcka program i TV3 förr i tiden men som sagt nu är han bara pinsam.

 4. En av EXPOs styrelseledamöter är den våldsbejakande Robert Aschberg som vräker omkull Måns Möller när den senare sprutar lite vatten på Aschberg. ( Publicerades den 26 sep. 2008. Speltid 0:10)

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=hCbPBgSNWZI&w=560&h=315%5D

  Den mycket ”balanserade och seriöse” Robert Aschberg – ordförande i Svenska publicistklubben – fick lite spel i direktsändning i Radio1. (Publicerades den 16 okt. 2012. Speltid 14:59)

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=_bNCbm011qo&w=560&h=315%5D

  • Lyssna på idiotens språkbruk här, en sådan figur jagar andra för deras kommentarer? Kan man bete sig mer dekadent??

 5. Läs ”Sverige Från Välfärdsstat Till Fattigland” av Tommy Ulmnäs, så förstår ni varför vi svenskar har förlorat vårt land till ljugande latmaskar.

 6. Hans falskhet har anor:

  ”Olof Aschberg, ursprungligen Asch, född den 22 juli 1877 i Stockholm, död den 21 april 1960, var en svensk bankir.

  Hans föräldrar Herman Asch och Rosa, född Schlossberg, var fattiga invandrare från Ryssland men byggde upp en förmögenhet på möbelhandel. Aschberg grundade Nya Banken i Stockholm 1912, som senare bytte namn till Svenska Ekonomibolaget. Han grundade 1917 tillsammans med Georg Branting och dennes syster Sonja Branting-Westerståhl Svensk-Ryska Banken.

  Aschberg sympatiserade med den kommunistiska rörelsen och hjälpte till att förmedla ekonomiska medel till bolsjevikerna i Ryssland. Han fick av den anledningen smeknamnet Den röde bankiren. Genom kontakterna tog han emot runt 500 ton konfiskerat guld under åren 1917–1921. Det smältes om i Stockholm, varvid de tsarryska insignierna ersattes med svenska, vilket omöjliggjorde spårning. Han deltog även i försäljningen av tsarryska juveler på auktionshus runt om i Europa. Genom sina goda affärsförbindelser med Sovjetunionen grundade han Ryska handelsbanken i Moskva 1921. Åren 1922-1924 var han chef för den sovjetiska banken Ruskombank.” (Wikipedia)

 7. Sannerligen säger jag eder, denne Asberg får ett mycket varmt mottagande då han beträder skärselden.
  Honom blir ingen nåd förunnad.

 8. För det första så har jag aldrig sett ett enda program av trolljägarna och det med anledning av att jag vet vad Achberg är för människa så av den anledningen så finns det heller ingen anledning att titta på hans program för man vet redan från början att det är inget annat än lögner som han presentera och dess utom så vill jag inte vara en av dom som bidrar till att höja titta siffrorna på ett sådant shit program.
  Och som en av kommentarerna skrev är inte Achberg helt ointressant numera för vad jag vet så finns det inte än enda människa som pratar om honom numera.

 9. Vi får skicka ”honom” på transkollo 2020. ”Han” ser ut att passa för tillställningen.

  • Längre intressant ?
   Man kan inte vara något man definitivt aldrig har varit.

 10. Herr Aschberg och hans entourage får mer än gärna rota fram pedofiler och annat patrask.Men när han ger sig på att karaktärsmörda en av dom få rakryggade Journalister vi har i vårt PK inkletade land med ytterst tvivelaktiga metoder så är det inget annat än smaklös sensationslystnad.Det här är inte jourrnalistik av någon högre klass.Det är rännstensjournalistik.

 11. Om inte allt detta som Aschberg sysslar med är ”extremt” grovt förtal ja då vet ingen vad förtal är !!!!

Kommentera