Tio invandrare häktade misstänkta för mordet på Blerim Kastrati i söndags


BROTTSLIGHET. Samtliga tio personer som misstänks i samband med mordet på Blerim Kastrati i söndags har nu häktats. Två av dem häktades i går och resten idag. Personerna misstänks på sannolika skäl för mord eller medhjälp till mord. Sannolika skäl är den högre graden av misstanke vid anhållande och häktning.

Enligt polisen är mordet en del av pågående gängkonflikt i staden.

TIDIGARE 2020-05-06. 10-0 till bortalaget efter mordet på Blerim Kastrati i söndags

BROTTSLIGHET. Nio personer har anhållits för mord efter söndagens mord på Blerim Kastrati i Gamlestaden i Göteborg. En tionde är anhållen för medhjälp. 

De misstänkta är:

 • Mohammed Al Housany
 • Tareek Kenyatta Besic
 • Ahmad Abdullah Alhag
 • Karamo Fatty
 • Daniel Gogoski
 • Ali Nooruldeen Hai Chanhan Hai Chanhan
 • Dodou Jallow
 • Doudu Dentin Jobe
 • Yousuf Abdirahim Mohamed
 • Kwame Mubarik Sana

-Pettersson säger att som vanligt är de enda svenska namnen de som tillhör advokaterna och som vi skattebetalare ska betala. Och som vanligt gäller att vi behöver inte fler poliser, vi behöver färre kriminella från Mellanöstern och Afrika. Svenskt rättsväsende klarar av svenska kriminella…

***

TIDIGARE 2020-05-05. Lägesrapport om mordet på Blerim Kastrati i söndags

BROTTSLIGHET. Åklagaren lämnar en kort lägesrapport i ärendet om misstänkt mord i Gamlestaden i Göteborg i söndags kväll, via ett pressmeddelande. En person sköts till döds i Gamlestaden på kvällen den 3 maj. Sedan den 4 maj sitter nio personer anhållna misstänkta för mord och en person anhållen misstänkt för medhjälp till mord. Senast torsdag den 7 maj klockan 12 ska åklagaren ta ställning till om personerna ska begäras häktade eller inte.

Förundersökningsledaren, kammaråklagare Helena Treiberg Claeson, kan inte svara på några frågor från media före eventuella häktningsförhandlingar.

Eddie Jobe tillhör de kriminella gängen i Göteborg, men är oskyldig denna gång eftersom han sitter inlåst. Foto: Polisen

Polisen uppger att de tio gripna är mellan 19 och 25 år och välkända av polisen.

Enligt Göteborgs-Posten har de anhållna kopplingar till A-falangen, också kända som också kända som gänget runt Eddie Jobe, som nyligen dömde till 6,5 år i fängelse för förberedelse till mord och utpressning. En av de anhållna har tidigare varit misstänkt för inblandning i Guldhedsmordet men frikändes.

Den som mördades var Blerim Kastrati, 33, som tillhör ett gäng som Jobe-falangen länge haft konflikter med.  Till Kastratifamiljen hör yngre bror Berat och kusin Adrian Kastrati som utsatts för flera mordförsök. Göteborgs-Posten kallar familjen Kastrati med vänner för B-falangen.

Om Kastrati på bloggen…

Om Jobe på bloggen…

Om Vårväderstorget på bloggen…

Från början tillhörde Eddie Jobe och Kastrati samma gäng som ibland kallades Vårvädersligan men någon affär om knark skar sig.

Några av grabbarna på bilden sitter inne på livstid, andra går lösa. Men det är en bild på de kriminella det handlar om i Göteborg, men de ser likadana ut i Stockholm, Malmö och på andra håll.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


6 responses to “Tio invandrare häktade misstänkta för mordet på Blerim Kastrati i söndags

 • Kenth Andersson

  10 i framtiden lönsamma raketforskare ?

  Gilla

 • MSB genusavdelning

  De måste botas. Vad sägs om polisens hoppborg? 5 minuter i hoppborgen botar även den mest kriminella.

  Gilla

 • Henrik

  Apor jagar i grupp, deras hem är djungeln. Frågor på det?

  Gilla

 • Målarn

  Dom verkar vara Fridlysta dom där figurerna, men om det ändå lyckas sluta med ett straff.
  Ja, straffet för mord och våldtäkter brukar sluta med 140 timmars samhällstjänst.
  Sen är det bara att börja om.

  Gilla

 • Björn Kåverud

  Då kanske de ligger illa till.
  För invandrare att mörda svenskar är ofarligt, men när de börjar döda invandrare så ger de sig på socialdemokraternas väljarboskap och de gör ingen ostraffat. Kan nog bli mer än bara samhällstjänst.

  Gilla

 • age

  I N V A N D R A R E !

  Men de är ju Sveriges framtid!
  Måste vara utklädda svenskar!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: