Zombiejägare greps med bilen full av vapen i Malmö


BROTTSLIGHET. Ett tyskt par rullade av färjan i Malmö i en bil med dekalerna ”Zombie Response Team” och ”Infected people will be shot”, vilket fick Tullverket att fatta misstankar. Och i bilen hittade de en stor mängd armborst, batonger och andra vapen.

Foto: Tullverket

Paret skulle enligt förhör bosätta sig permanent i sin sommarstuga i Blekinge, och hade därför packat med sig stora delar av sitt bohag. Men bilen de färdades i fick Tullverket att reagera. Efter kontroll hittades ett dussintal vapen, bland annat flera armborst, tårgasrevolvrar, elchockanordningar, batonger och ett gevär.

– Det är ju att de kommer i en bil som har sådana dekaler på sig som får Tullverket att reagera. De var på väg att flytta till Sverige och har packat ner delar av sitt bohag, däribland de här föremålen. Men de menar att de inte kände till att det krävdes tillstånd för att föra in det i landet, säger Michelle Stein, åklagare i ärendet.

De två åtalas nu för smuggling, och för ett fall av vapenbrott efter att ett armborst hittats i bostaden i Blekinge. De båda nekar till brott och menar att det rör sig om främst prydnadsvapen, och att de inte visste att det var olagligt att föra in i Sverige.

Enligt Sydsvenskan (bakom betalvägg) är ”Zombie response team” en sammanslutning människor som utger sig för att förbereda sig för apokalypsen.

-Pettersson säger att vapnen kanske behövs i Malmö…

Foto: Tullverket

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Zombiejägare greps med bilen full av vapen i Malmö

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: