Assistansbedrägeri för 9,7 miljoner i Malmö

BROTTSLIGHET. För fem år sedan inträffade en smitningsolycka i Malmö. En kvinna blev påkörd när hon skulle gå över gatan. Vittne var hennes dotter som satt i en buss. Den skadade kvinnan fördes till akuten i Malmö och fick senare vård på ortopedkliniken, rapporterar Expressen

Det som hände då har blivit underlag till en omfattande och ingående utredning om misstänkt fusk med assistansersättning. Hon krävs på 9,7 miljoner kronor för felaktigt utbetald assistansersättning.

I Försäkringskassans handlingar fanns sedan 2008 detaljerade uppgifter om kvinnan. Orden beskriver en människa som helt saknar kontakt med omvärlden. Som inte kan kommunicera, inte äta på egen hand och är oförmögen att sköta sin hygien. Under ett hembesök hos familjen skriver en utredare hur kvinnan låg på golvet i bostaden. Ibland låg hon i fosterställning.

Försäkringskassans utredare undersökte också assistenternas arbete. De fann bland att kvinnan vistats utomlands medan en av hennes assistenter, dotter till kvinnan, fått betalt för att vara där trots att dotterns betalkort använts i Sverige. Kvinnans make och har också varit assistent till kvinnan.

I december 2017 undersöktes kvinnans muskler. Hon hade då en muskelvolym som man kan förvänta sig vid ett normalt användande av muskler hos en frisk person.

Det kan ha varit en bidragande faktor till att hon kunde lämna familjens lägenhet som ligger på sjunde våningen och ensam ta sig till gatan där hon blev påkörd.

-Pettersson vet inte vilka bedragarna är men det mesta tyder på människor med utländsk bakgrund, svenskar fuskar säkert också men de som åker fast när det är i denna skala är nästan uteslutande invandrare.

Om assistansbedrägeri på bloggen…

Assistansföretaget, Rami Care, fuskade med bidrag – Janne Josefsson gör hembesök

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Assistansbedrägeri för 9,7 miljoner i Malmö

 1. Finns bara en lösning, skogspromenad tills de ha lärt sig. Eller tycker att klimatet i Sverige är inte hälsosamt och flytta till varmare områden
  Men Svenne är för fegt för att sätter dessa kanaker på plats

 2. Ja, vilka lurendrejare vi har bjudit in och det är fortfarande våra skattepengar som ryker. Alla assistansbolag borde granskas omgående och vi bör anmäla så fort vi misstänker något.

 3. Frågar man Annie Lööf så stajtar de förjetag och berikar Sverige.
  Assistansbranchen är en specialitet de behärskar bra.

 4. Shit happens. Karma is strong in her family. 😉

  Sedan kan vän av ordning undra hur det kommer sig att dessa kontroller inte sker regelmässigt?

 5. Infödda svenskar har försäkringskassan järnkoll på med hjälp av sjukjournaler. För andra kan det räcka med ett skrynkligt sjukintyg från Mellanöstern. 9,7 miljoner kronor är mycket pengar. Det som får tanken att svindla är Rami Care i Janne Josefssons reportage. Bedrägeriåtalet gällde 14 miljoner. Men sedan 2012 hade försäkringskassan till Rami Care betalat ut den groteska summan 563 miljoner kronor. 563 minus 14 är 549. Vad är oddsen för att de 549 miljonerna var korrekta utbetalningar? Varför vill den djupa staten inte att detta utreds?

 6. Miljardrullningen av svenskarnas skattekronor till improduktiva och skadliga verksamheter……

Kommentera