Äldre fick flytta från servicehus som skulle renoveras, nu blir det boende för nyanlända

INVANDRING. A-huset på äldreboendet Fruängsgården i Stockholm blir boende för nyanlända, rapporterar Stockholm direkt. A-huset tömdes i vintras på sina 23 hyresgäster för att renoveras och byggas om till seniorbostäder. Renoveringen skulle påbörjas i slutet av 2020 och anledningen var att de flesta av husets 63 servicelägenheter i byggnaden stod tomma.

Fruängsgården. Bild från Wikipedia

Renoveringen har dock skjutits upp och kommer tidigast att påbörjas nästa höst, under tiden kommer därför nyanlända invandrare att erbjudas bostad i de tomma lägenheterna. Anna Mölgård samordnar stadens boenden för nyanlända: – Eftersom det har varit servicehus med riktiga lägenheter kommer det att fungera utmärkt, säger hon till Stockholm direkt.

Totalt finns det 34 ettor och 26 tvåor i huset. Anna Mölgård hoppas på en inflyttning i sommar, men läget är osäkert eftersom Migrationsverket inte tar emot nya kvotflyktingar just nu på grund av den inställda flygtrafiken. Däremot fortsätter flyktingar ta sig till Sverige på andra vägar och Stockholm räknar fortsatt med att ta emot 856 nyanlända i år, även om merparten av dem väntas komma först i höst.

-Pettersson säger att det är trevligt för de nyanlända, men inte så roligt för de 675.000 som står i Stockholms bostadskö och vart ska de nyanlända ta vägen om och när huset renoveras.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

23 thoughts on “Äldre fick flytta från servicehus som skulle renoveras, nu blir det boende för nyanlända

 1. Vore det möjligt för hemlösa svenskar att ansöka om ett boende i det tomma huset. Gör det, ni som behöver en bostad. Skulle vilja se vad svaret blir!
  kan någon twittra att det finns ett antal lediga lägenheter med omgående flytt i denna adress?

 2. Skitstövlarna skäms inte heller!
  Finns inte i dom som har makten i dag.
  Gäller alla dom 7 partierna…
  Höga löner..stora villor…stora lägenheter.
  Vi jobbar för folket..kyss mig där bak.
  Äckliga hycklare.
  ponnsan
  AFS

 3. Det är som att spela schack med våra gamla. De förlorar alltid, automatisk programmering.

 4. Man tar inte emot kvotflyktingar nu under coronakrisen på grund av att flyget inte går säger de. De kommer ändå säger de! Hur går detta till i ett stängt Europa?
  Det borde vara livstids straff på människosmuggling.

  • Kvotflyktingar har hämtats av UD 4900 och 4500 på väg hit. Utvisningar har stoppats. Sverige är kört.

  • Alla vägar bär till det trygga och heliga mångkulturella pardiset Sverige, även i Coronatider !
   S.k lönsamma raketforskare har med landsförädiska och mångkulturälskande 7 klövern goda minne alltid en egen gräddfil in tilli Folkhemmet.

 5. Gamla hanteras verkligen fin-fint i skitlandet ”Sverige”. Det ironiska är att de som blir ivägkörda är de som har betalat för bolla bolla hela livet genom skatter. Det borde numera vara helt uppenbart att ”Sverige” inte är ett land att åldras i. Flytta ifrån landet ni som kan och så snart det går. Det finns ingen framtid i ”Sverige” för normala människor med helt vanliga värderingar, sunt förnuft och god moral.

  Med vänlig hälsning, Svenska rättssystemet (mutad genusdomare)

  • Det gamla talesättet, som man bäddar får man ligga, passar bra här. Vad har majoriteten av dom äldre röstat på genom åren? Ja, just det, nämligen sossarna. Illa behandling av dom äldre är ju inget nytt, det har pågått ända sedan Palmes tid, speciellt med urusla pensioner, som idag är Europas sämsta. Det har ju varit några val sedan Palmes början, så det har ju funnits tid att tänka om. Men pensionärerna är väl naiva som inte såg det komma, för att citera en viss person.

 6. Som sagt var. Sverige kan liknas med en mamma, som kör ut sina barn ur stugvärmen för att ge plats åt främlingar från när och fjärran, oftast unga män. De kan dessutom ha coronavirus. Jag kan inte fatta att det accepteras. Att myndigheter och regering får röster är obegripligt. Att det inte anmäls är obegripligt.

 7. Undrar hur länge detta vansinne ska få fortsätta. Vad hände med de tidigare hyresgästerna, någon som vet.
  Ett land som invaderas av ockupanter, som för många år sedan borde ha haft politiker som insett att det redan gått för långt.
  Nej, den icketänkande PK-maffian fortsatte med sitt evinnerliga tjat om att vi måste se om vårt hus, få flera att arbeta för att säkerställa välfärden. Så gör de tvärtom! År efter år raseras det vi nu som skuffas undan, har varit med och byggt.

 8. Dom gör sannerligen vad dom kan för att bli av med oss äldre. Det räcker visst inte med smittan på de flesta äldreboendena, dom som överlever skall nu flyttas därifån till förmån för ”nyanlända”. Sverige fortsätter med sin destruktiva äldrepolitik, och omvärlden häpnar.

 9. Ett fruktansvärt svek mot de äldre. Men sjuklövern vet att de får deras röster ändå plus de importerades.

  • JAG SAKNAR POLITIKER VID DENNA SVERIGES ÄNDA SANNA NYHESLOGGA. Så dom som kallar sig för politiker ( 7-klöverns partiledare kunde få läsa hur hatade dom är.

Kommentera