De som inte betalat skatt ska inte räddas av skattebetalarna

EKONOMI. De företag som är registrerade i skatteparadis och inte betalat skatt ska heller inte räddas av skattebetalarna, skriver Philip Botström, SSU, och David Ling, Grön Ungdom på Expressen Debatt

Sedan fortsätter de unga herrarna: Om staten ska fungera som ett försäkringsbolag ska det framför allt gälla bolag som betalat sin ”premie”. Att se till att svenska skattepengar inte försvinner till skatteparadis är grundläggande”.

-Pettersson håller helt med om principen. Nu är det inte så enkelt, för alla företag som inte är rent kriminella betalar skatt för de anställda och moms i Sverige. De undviker att skatta på vinsten i Sverige om de är registrerade utomlands. Men jag håller med, är ett företag registrerat i ett skatteparadis bara av skälet att få lägre skatt så…

Men Okej, vi kör som SSU och Grön Ungdom vill. De som inte betalat skatt, alltså försäkringspremie till staten ska inte räddas. Men hur gör vi då med de hundratusentals personer som kommer hit utan att någon bett dem, kräver och får full tillgång till välfärdssystemen utan att ha betalat en krona i skatt här? Inklusive pension!

Hur gör vi med de ”ensamkommande” ljugande unga männen? Har de betalat sin försäkringspremie?

Förklara gärna!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

30 thoughts on “De som inte betalat skatt ska inte räddas av skattebetalarna

 1. Jag håller nästan med, men vi måste trots allt inse att det inte går att driva företag i Sverige utan skattefusk.
  När staten tar mer än halva inkomsten och skickar till negerkungar.
  Hur mycket skatt vi än betalar, räcker det inte till våran vård och omsorg.
  Hur ligger det till med restaurangerna i stan?
  Frisörer, torghandlare och numera även tandläkare.
  Svarta löner, men bidrag skall de ha. Det mesta av Sverige går på kryckor.
  Jag föredrar ett lindrigare skattesystem som alla betalar.
  Riksdagen blåser svenskarna och Svenskarna blåser riksdagen.

 2. Jag tycker det är hög tid att invandrarna har sitt eget skattesystem och inte snyltar på oss. Detsamma bör gälla försäkringsbolag och kostnaden för fängelse, polis och övriga rättsväsende, de ska stå för sin del. Dela gärna upp dem efter ”ras” och ursprungsland. Är man ziggis t.ex. så skall försäkringen vara runt 1000 gånger mer än en vanlig svensk man. Har själv betalat försäkringar i 35 år med en skada på några tusenlappar och känner mig därför lurad. Jag måste betalat en miljon i försäkringar och fått tillbaks mindre än 1/100.

  • Du förstår ingenting. Man kan ju inte ha högre kostnad för romer då vill de ju inte försäkra dimsum-skalle!

  • Hur ska du definiera vem är invandrare? Ska andra generationen som föddes här räknas som svenskar? Och varför vi icke-flyktingar ska stå för försörjning av t.ex. som kom hit från samma land och ni ger dem status flyktingar? Ska vi straffas ekonomiskt att ni vill visa hur humana ni är?

 3. Men nu satte du dem väl på pottan, Pettersson? Inte kan man vrida på en fråga så att den bli allmän gällande…? Då kan det ju bli en riktig debatt och inte en ensidig känsloattack från henen Botström och Ling.

 4. Jag håller inte alls med om skatt. Varför ska vi betala skatt som bara går till larv? De som har lämnat Sverige har förmodligen i stor grad gjort så eftersom det ser ut som det gör i landet. Jag tycker det är bra om den riktiga kompetensen och skattekraften lämnar landet eftersom det inte finns någon framtid här. Skatten kommer i framtiden att betalas av raketforskarna, de enda som tillsammans med politiker och genusvetare, kommer att stanna kvar.

  Tyvärr är det kostsamt, initialt, med rymdforskning. Skatteintäkterna, den så kallade rymdskatten, kommer lite senare, lite längre fram.

 5. Och s.k lönsamma raketforskare ska heller inte importeras och försörjas av svenska skattepengar !

 6. Detta borde även gälla svenska medborgare som är skrivna i utlandet för att slippa skatten här!

  Vänd er till ert nya land om ni behöver vård!

  • Du vet väl att som svensk medborgare bosatt utomlands betalar jag fortfarande full skatt i Sverige men har inte tillgång till några som helst medborgerliga förmåner såsom vård, medicin, socialbidrag, bostadsbidrag eller rättsskydd från Sverige.
   Min enda kontakt med Sverige är att jag betalar skatt dit.
   Sverige har skatteavtal med ett stort antal länder i världen som innebär att den skatt jag betalat till Sverige blir avdragsgill från den skatt jag skulle betalt i det land jag bor.
   Eftersom Sverige så gott som alltid har en högre skattesats än andra länder innebär det att jag har tillgång till mitt nya lands alla sociala förmåner utan att det landet får ett öre i skatt från mig, Sverige tar all min skatt.
   Att utvandra ger frid i sinnet och ett bättre liv för familjen men en skattebelastning högt ovan mina nya landsmäns.

   • Ursäkta om jag hade fel, det här var helt nytt för mig!

    Men det låter väldigt konstigt! Du menar alltså att alla svenska medborgare i hela världen betalar skatt i Sverige, även om dom inte har en krona i inkomst här?

    Menar du också att svenska medborgare får vända i dörren till sjukhusen här om dom behöver vård och inte är skrivna i landet?

   • @pllay. Du har en poäng men inte helt rätt. Skatteavtal mellan Sverige och land varierar. Pensionsinkomster beskattas normalt i hemlandet (inte bosättningslandet) med 25 % kommunal schablonsats. Magdalena har nyligen ändrat på det mellan Sverige och Portugal för utflyttade tidigare fördelaktiga avtalet Några Portu-Swedes har blivit fast i Sverige mer än 180 dagar nu under Kinasjukan.och dom atraffas med full skatt. Är du skriven utomlands mister barnen barn/ studiebidrag. Bor/arbetar du utomlands får du inte tillgång till ATP m.m. Undantagna är UD, SIDA och EU som behåller allt och slipper det värsta.

    Löfvens slogan ”Gör först din plikt och kräv din rätt” gäller för svenskar
    Övriga premieras utan några förpliktelser. Det är inte jämlikt. Det är också diskriminerande.

   • @Kalasbetalaren
    Så fort du anmäler till Skatteverket att du är utflyttad så har du inte rätt till svensk sjukvård, det är ett faktum. Observera att skatteverket fortfarande kan anse att du ”skattemässigt” ska vara fullt skattepliktig i Sverige! Begreppet ”väsentlig anknytning” har här en avgörande betydelse.

    Akutsjukvård torde dock medges men kostnaderna skall då debiteras utflyttningslandet när det gäller EU och ett fåtal andra länder som Sverige har avtal med. Annars gäller det att vara privat försäkrad!

    Situationen för den som är folkpensionär och utflyttad och utan andra inkomster än en vanlig pension, ingen familj kvar i Sverige, inget företag eller åretruntbostad kvar i Sverige blir i de flesta fall s.k. SINK, 25% skatt i Sverige som avräknas mot skatten i utflyttningslandet.

  • Det gör svenskar som bor t. ex i Spanien.
   Mycket bättre vård gratis.
   De som kommer hit för vård är dem som har dubbla medborgarskap.

 7. Företag som har sitt moderbolag registrerat utomlands nyttjar alltid något som heter moderbolagsstöd och är därmed är hela vinsten skattefritt i Sverige

 8. De flesta företag som är registrerade i skatteparadis är ”omsorgsföretag” som drivs av s.k. riskkapitalister. Vad det nu tidigare varit för risk. De har inget substansvärde, bara anställda som kommer att bli arbetslösa. Frågan är vilka som kommer att anställa dem, de behövs onekligen. Det märkligaste är ju att skatteparadisuppläggen kunnat fortsätta, redan på Anders Borgs tid påstods det komma stoppåtgärder. Småföretagare har dock inte haft en chans mot staten och skatteverket.

 9. Två ”tänkte inte på det personer”…………..

  När korttänkt teori, går före hela den verklighet, som finns i landet.

 10. Nya karolinska byggdes av Skanska för 54miljarder, bygget utfördes av Skanska England med säte i jersey som är ett skatteparadis.
  Inte många skattekrona hamnade i Sverige på grund av att huvuddelen av byggnadsarbetarna var engelsmän.
  När du åker förbi ett Skanska bygge sitter det vepor med texten– vi är samhällsbyggare!
  Sådana firmor förtjänar att gå i konkurs.

  • Lite felaktigheter. Investeringskostnaden, det vill säga kostnaden för själva bygget är 14,5 miljarder kronor. Landstinget betalar sammanlagt 52 miljarder kronor (i löpande penningvärde motsvarar det 27 miljarder i 2010 års penningvärde) i vederlag till konsortiet (projektbolaget) för projektering, bygge, drift, underhåll, nödvändiga reinvesteringar samt servicetjänster som t.ex. städning och transporter under avtalstiden 2010−2040.

   Den svenska byggkoncernen Skanska och brittiska investmentbolaget Innisfree fick i uppdrag att finansiera, uppföra och driva det nya sjukhuset.

 11. Men Pettersson, det är väl inte hundratals personer som kommer hit utan att ha betalat skatt här, det är ju hundratusentals.

 12. Den inställningen måste väl gälla alla skojare. I synnerhet dom som kommer hit som parasiter. Ja, då var vi alltså överens då, till slut (mp). Ska vi gemensamt kasta ut dom då ? Nu, eller me´samma.

Kommentera